מעלה נשכחות מאוקטובר - הקלטות לגיבוי של Yes Max Total

lwc4life

New member
השנה יחול יום העשור לתמיכת TiVo בהעתקת סרטים מה-TV למחשב

אתה מוזמן לספר על כך ליס.

דר שחר

New member
מעלה נשכחות מאוקטובר - הקלטות לגיבוי של Yes Max Total

הי,
שוב תודה על העזרה באוקטובר.
"•מערכת מחשב יכולה ...
SysAdmin1
15/10/14 19:55
13 [צפיות]
מערכת מחשב יכולה להקליט ולקודד ( לדחוס ) את השידור מHDMI ולהציג לאחר מכן את החומר המוקלט המקודד ( בדרך כלל בקודק avc H.264 ובקונטיינר MKV ) , ..."

מאז הקלטתי עם מתאם פשוט שהתחבר ליציאת RCA והקליט ב-SD.
לכמה דברים לילדים שהייתי חייב זה היה פתרון מסויים, אבל התמונה יצאה ממש קטנה, ולא נמתחת על כל המסך. בקיצור מאכזב מאוד.
אז רציתי לשאול אם אפשר יהיה להציק שוב באותו הנושא -
1. אם אני מקליט מיציאת HDMI בלי לצפות באותו הזמן, האם זה מאפשר מערכת מחשב זולה יותר?
2. אם אני רוצה להקליט HDMI ואז לצרוב את זה ל-DVD או לשמור בפורמט פשוט יותר ממה שרשום למעלה (שאני בכלל לא מכיר), יש ממירי קודקים לזה?
תודה

SysAdmin1

New member
הקלטות מ Yes Max Total

בנושא להקלטות דרך HDMI , גם אם לא צופים בשידור בזמן ההקלטה נדרשת אותה החומרה בידיוק ודרישות מינימום כבר פירטתי בעבר.
בקשר להקלטות דרך HDMI והמרה של החומר המוקלט לתקן של DVD , גם מדובר על אותו ציוד בידיוק, כי הדגימה מתבצעת בצורה זהה, רק שהתוצאה תהיה באיכות ירודה בגלל שתקן ה DVD מחייב ירידת איכות עד לרמת SD וגם בגלל כל ההמרות בדרך נגרמת ירידה נוספת באיכות ההקלטה, התופעה דומה לתופעת דורות שהייתה קיימת עוד בזמן השכפול של סרטי VHS . אפשרות נוספת ( עוד יותר גרועה, דומה למה שקיבלת עד כה ) , זה להקליט מהיציאת composite של מקלט YES ישר ל DVD בעזרת מקליט DVD ייעודי , שאפשר לרכוש היום בפחות מארבע אלף ש''ח , אבל האיכות ההקלטה בתצורה מסוג זה תהייה עוד יותר ירודה בגלל המנגנון דגימה הזול שקיים במקליטי DVD שבשימוש בשוק הבייתי ובגלל שאות ביציאת composite של YES הוא מתחת לכל ביקורת מכיוון שכבר שנים רבות אף אחד לא משתמש בממשק מסוג זה, וזה נשאר רק לצורך של התאימות לאחור .

למעלה