מעלה שאלה לדיון(מקווה).

israel or

New member
מעלה שאלה לדיון(מקווה).

אמרת מיספר פעמים שאני מישתמש בכתיבה ככלי לפריקת רגשות. אני שמח לקבל כל תגובה(שמכבדת) זה יכול להיות "אהבתי" "לא התחברתי" וגם תגובות יותר מיקצועיות שמדברות על מיבנה היצירה. אני גם חושב שזה דבר טוב לשמור על כללים שהופכים את הפורום למקום יותר מסודר ומכבד. יש לציין שאני כמעט לא מגיב לאחרים ולכן אני לא יכול לבוא בתלונות על מיעוט של תגובות. לעצם השאלה-יוצר מביא את עצמו פנימיותו איך וכמה מקום אתם חושבים שכן יש לתת למה אנחנו מרגישים כאן בפורום? שבת שלום.

קסנדרה*

New member
ישראל תגובתי....

הכתיבה שלך, עליה אתה מעיד "כפריקת רגשות", אינה בהכרח שירה אולי היא פרוזה וגם לא תמיד. מה שכתבת למשל היום "בסדנא" זה תאור של משהו שקורה באיזו סדנת תמיכה ולעניות דעתי זה יכול לעניין את הגולשים באחד מפורומי התמיכה, זה יכול לעורר דיון פורה. אבל אצלנו הפורום מיועד לכתיבת שירה ופרוזה מהסוג הספרותי, ליצירות שיש בהן אמצעים אמנותיים וכתיבה השואפת להיות מקצועית ככל שנוכל, והתגובות, מטרתן להציע שיפור, להדגיש ממה התרשמנו כדי שאחרים יקראו וילמדו, כי גם מהתגובות אנו לומדים. כפי שטענת, אינך מגיב ואינך נוטל חלק ממשי, ובפורום קיימת הדדיות, זה גם מוזכר בתקנון. לגבי סוג תגובות "אהבתי" "התחברתי" וכדומה, אין להם מקום של כבוד בפורום שלנו, היות שלכל משפט חייב להתלוות הסבר, אהבת ?? למה אהבת, מה אהבתת, עם מה הזדהית ביצירה, איזה ביטוי מצאת יפה או מקורי והאם הוא נתמך בטקסט, האם התגשמו הציפיות שלך מהכותרת ועוד. אז התגובות להן אתה מצפה, או מוכן להסתפק בהן לא תוכל לקבל בפורום הזה ממרבית הגולשים, כמובן שזו לא הכללה גורפת. שבת שלום קסנדרה

israel or

New member
אני לא ניכנס לפורום כדי לקבל "תמיכה

אני מסכים כמעט עם כל מה שאת אומרת אבל אני חושב שכל כתיבה שגורמת להיזדהות היתרגשות אז יש לה מקום כאן(היום דווקא קראתי כמה יצירות כאלה בפורום) אני שמח לכל תגובה ומקבל גם היתעלמות אבל קשה לי עם תגובה המקום של הכתיבה שלך לא כאן(זכותך) דעתך ידוע לי...השמח לעוד דעות. שבת-שלום.

דעתי

ישראל, שאלה מעניינת. ההבדל בין שירה, פרוזה, או קטע אחר. כל יום אני קוראת בעיתונים כתבות שמצמררות אותי / גורמות לי להזדהות / מקוממות אותי וכו' וכו'. האם מקומן של כתבות אלה בפורום שירה ופרוזה? הרי: 1. זו כתיבה, 2. היא גרמה לתגובה רגשית אצל הקורא. כנראה ש- 2 התנאים האלה אינם מספקים. ואולי התנאי השני גם לא הכרחי, אבל זו שאלה אחרת...

aiziq

New member
תגובתי :

שאלת:"איך וכמה מקום אתם חושבים שכן יש לתת למה אנחנו מרגישים כאן בפורום?" תשובתי היא שכל עוד זה במסגרת של שיר או פרוזה זה נכנס לכאן ובגדול , ברגע שזה לא עומד בקריטריונים האלו-אז לא. כשונה שם הפורום משירה וכתיבה יוצרת לשירה ופרוזה הייתה בכך כוונה לצמצם את היקף היריעה ולהתמקד בשירה ופרוזה. אני חושב שיש בשירה ובפרוזה המון מרחב לבטא את פנימיות האדם ועצמותו,אבל צריך ללמוד את כללי המשחק כדי להנות ממנו, הרי לא תעלה למגרש הכדורגל מבלי שהבנת היטב את הכללים למשחק, נכון? ואיזו הנאה תהיה לך להיכשל שוב ושוב במגרש? ומה זה עושה לחבריך השחקנים כשאתה לא משחק על פי הכללים?- תן דעתך על כך וראה כיצד משתנה גישתך. שלך, איציק.

hiloosholetet

New member
אם הבנתי את השאלה כראוי אז זו

תגובתי :) כשאתה כותב קטע פורק רגשות שבא מפנימיותך, יוצא דבר מדהים. גם אם הוא לא עוקב אחרי חוקי השירה והפרוזה, אין בו מאפיינים ספרותיים והוא לא מתיימר להיות אחד כזה, עדיין יש בו משהו מיוחד. משהו שונה. משהו שבא מהלב. מהנפש הכותבת. אז גם אם היצירה לא נאמנה לחוקים ספרותיים יש בה משהו אחר פריקת רגשות, אמיתיות ויש בזה משהו נפלא. שנה טובה לכולם!

למעלה