מעליות: העתק הודעתי מפורום אוני'

nightspel

New member
מעליות: העתק הודעתי מפורום אוני'

להלן העתק של הודעה ששלחתי כרגע לפורום אינטרנט (חדש וקטן) של האוניברסיטה/האגודה, לגבי נושא שמציק לי זמן רב - תפוסת המעליות: "שלום, וחן חן על פתיחת הפורום. אגש ישר לנושא שמציק לי ומרגיז אותי מאוד: תפוסתן של המעליות באוניברסיטה ע"י סטודנטים רבים, שמן הסתם אינם באמת נזקקים להן (אלא, בואו נקרא לילד בשמו, מתעצלים) - על חשבון אלו שנזקקים למעליות ותלויים בהן, כגון נכים, מוגבלים זמנית וכן עובדים הנושאים ציוד כבד. הייתי מודעת לנושא עוד קודם, כשהועלה ע"י אנשים שליוו נכים בכסאות גלגלים, שנאלצו לחכות זמן רב למעלית, רק על מנת לגלות שלא רק שהיא מלאה, אלא גם שאיש אינו מפנה בה מקום. כעת אני חווה זאת ממקום ראשון: בשל בעיה פיסית (ושלא כתובה לי על המצח, מה שמעמיד לעזרתי את האסרטיביות והמרפקים שלי), בחודשים האחרונים אני נאלצת להשתמש במעליות - בפרט אלו שבבנין רבין והמדרגה - לעיתים קרובות; כמישהי שהיתה (ושמתכוונת לחזור להיות) בעלת אורח-חיים פעיל גופנית, הדבר זר לי. מובן שנהגתי להשתמש במעלית פה ושם, אך לא על בסיס יומיומי. איני מקנאה בנכים שבכסאות גלגלים: המצב מרגיז עד מאוד, ולעיתים מתיש עד יאוש. נתחיל מכך שנראה שכל באי האוניברסיטה משתמשים במעלית, כאילו יישרפו באטמוספירה אם גופם יגע בחלל שבין קומה לקומה: הן חבר'ה בני 20, שבנויים כמי שיכולים לרוץ עם מקרר על גבם במעלה בנין אשכול, והם תמיד באים בחבורות של מינימום שלושה - והן אנשים (ותסלחו לי) שלא יזיק להם ולכרס שלהם להתחיל לשקול את אופציית המדרגות. תמוהה מאוד גם ההמתנה הארוכה שישקיעו אותם אנשים - אלו שאינם עיפים במיוחד ואינם סוחבים על גופם דבר מלבד ארנק - למעלית; האמנם לא עדיף כבר לעלות ברגל..? האמנם לא ידועים להם הבונוסים הרבים - בדמות קלוריות שרופות, בריאות, פטור מחדר כושר ועוד - שיקבלו אם יעשו כן?? נעבור ליחס ולהתנהגות: הידחפויות שמעלות על נס את "חוק הג'ונגל" ושמות ללעג את היות המקום 'אקדמיה'. כה רבה האנרגיה המושקעת בהידחפות - לו היתה מנותבת למקום אחר, היינו כבר כולנו על גג הבנין ממילא. ומה סיכויו של אדם נכה בתוך מיני-ההתגוששות הזו? ממה שראיתי, מינוס. האקדמאים להווה ולעתיד נכנסים פנימה, עיפים אך מרוצים, בעוד בחור בכסא גלגלים נותר צופה מנגד. לא פעם ולא פעמיים. בושה. לולא הרעמתי עליהם בקולי היו מפליגים להם לדרגם - מי יודע, אולי להרצאה על זכויות החולה. אישית הייתי צריכה להיאבק פעם (פיסית), לאחר המתנה של עשר דקות ועוד ביום רע במיוחד, בסטודנט שחשב שהוא פשוט יכול להדוף אותי ולהיכנס למעלית על חשבוני. למזלי היתה שם חבורה של בנות שהתיצבה לימיני, בעוד הבחור מוסיף וטוען שזכותו לדחוף(!) ולעשות ככל העולה על רוחו(!) ובלבד שיכנס למעלית ("חוק הג'ונגל" דלעיל). הוא נשאר בחוץ. שיא אחר היה כשעצרה לי מעלית כמעט מלאה. מכיוון שהיה לי ברור שמרבית (מרבית) הנוסעים אינם באמת נזקקים לה, התעקשתי לעלות. לאור התעקשותי זו, הפליא לעשות בחור חצוף, שעמד ליד הדלת, ואמר לי בבדיחות "את מגזימה", משל היתה המעלית הפאב השכונתי. אני יכולה להמשיך בטיעונים ובדוגמאות, שלצערי לא חסרות. אך ההודעה כבר ארוכה, וממה שראיתי הפורום קטן מאוד. הייתי שמחה אם היה כלי ביטוי נוסף באוניברסיטה שאפשר לפנות אליו דרך אימייל בנושא. תודה, אם נשארתם עד פה. סטודנטית."

nightspel

New member
ואני רוצה לשאול:

האם אתם נתקלים/ות בבעיות דומות? באטימות מסוג זה, למשל (האטימות, אם הבנתם מבין השורות, היא שמציקה לי מכל)? לא הייתי מספר שבועות בפורום, אז אני מקווה שכולם בסדר, ומאחלת לכם שבוע טוב. נייט.

daud

New member
ההיחסות לנכים בגבעת רם יותר גרועה

נייטספל קאי את הצד המלא של הכוס לפחות את לא לומדת בגבעת רם בירושלים
שם אין מעליות

tiaa1

New member
נייט ערב טוב, אני מכירה את הבעיה

מתוך בית חולים.... יש לפחות שתי מעליות שמיועדות להעברת משאות ולא חולים,ובבנין יש 10 קומות... פועלי הבית עושים ככל העולה על רוחם,אין להם סבלנות לחכות למעליות "שלהם" והם נדחפים אפילו עם עגלות זבל או פסולת בניין למעליות נוסעים. אבל אם נפתחת דלת המעלית וחולה בפיג'מה עם אינפוזיה רוצה לעלות...."אין מקום" לעומת זאת אם המעלית שלהם במקרה פנויה ...הם יעלו/ירדו ריקים עוד בעיה הרבה מהמבקרים בבית החולים, מבקרים וחולים, מכירים את מצוקת המעליות ונכנסים כשהדלתות נפתחות, לא חשוב אם המעלית יורדת או עולה...העיקר "לתפוס מקום".זה יוצר צפיפות תמידית...ובקיץ זה נורא. לי לא כתוב על המצח שאני עיפה, אני גם לא מסתובבת בחלוק לבן.....ואני נמוכת קומה..אז אני "זוכה" לדחיפות ולעתים...תגובות לא נעימות. אני עושה חשבון-עד שתי קומות מותר לי לעלות ברגל...ואני משתדלת לא לעלות במעליות...ירידה-זה לא בעיה... כמה שהתלוננו עבור החולים לא נפתרה הבעיה. המקסימום...חייבו את הפועלים והסניטרים לכסות את עגלות הפסולת בבד עבה בלתי חדיר לריחות...נחמה פורתא. מסקנה...בשביל "לנסוע" מהר במעליות צריך להיות זבל. או....וכאן אעצור ואאחל לך שתבריאי מהר ולא תזדקקי למעליות. לילה טוב

daud

New member
כמובן שהנושא הזה כאוב אבל...

מדוע את חושבת ש"אקדמאים" ישראליים יהיו נטולי מרפקים, להפך עד כמה שאני יודע בעולם האקדמיה חייבים מרפקים רציניים. מעבר לכך כן זה ממש מרגיז אני אישית דווקא מתעקש להשתדל ולהתעלם מהכאבים ובגלל שאני הייתי רגיל בעבר ל"כאבי ספורט" אז אני איכשהוא מסתדר עם העניין, אבל אני מודע לבעיתיות שקיימת בישראל לגבי נכים והיחס אליהם, מספיק לראות את כל אותם אנשים שתופסים חנייה של נכה "רק ל10 דקות" כאילו הוא לא עלול להגיע באותו זמן רק כדי לגלות שהיא תפוסה.

mira ker

New member
אפשר לצלם את הרכב חונה על חניית

נכים ולשלוח למשטרת התנועה. אפשר לקבל כך קנס?

daud

New member
מירה תשמעי משהוא שראיתי!!!

פעם עבדתי עם כמה חברה על איזה פרוייקט במשך מספר ימים אצל חבר שגר במרכז ת"א ברחוב שבעיית החניה בו חמורה!!! היינו מחפשים חניה ליד הבית שלו המון זמן ו במשך כל הימים שהייתי שם אז שכן שלו נכה היה מגיע עם האוטו עם כיסא הגלגלים למעלה בדרך חזרה מהעבודה כדי להתקשר לעיריה שישלחו גורר לקחת את הרכב שתפס לו את החניה!!! אז הוא היה מחכה ו בד"כ מי שתפס לו את החניה היה מגיע אחרי 10 דקות או רבע שעה או חצי שעה ואז הוא היה מתקשר להודיע שלא צריך גרר!!! שאלתי אותו פעם כמה זמן לוקח לגרר להגיע ו הוא אמר לי שלרוב שעה בערך!!! ושכבר היו לו בעיות עם אנשים שגררו להם את הרכב "בגללו".

mira ker

New member
חניה בתל אביב, בעייה קשה.

ספור עצוב. מה עושים בנידון?

דינהקרן

New member
בנושא החניה

גם אותי מאוד מרגיזים החונים "הזריזים" שחונים "רק לדקה" במיוחד אלה בקופ"ח. לכן הדפסתי משהו קטן שאצלי ברכב ומוכנס מתחת למגב. לא בטוחה שזה עוזר הרבה אבל אני מרגישה יותר טוב
נהג יקר, נהג חביב תודה, תודה על גניבת החניה קשה לי ללכת אז יש לי תג נכה בזכותך לא קניתי את מה שרציתי ולכן תודה על החיסכון נ.ב. מקווה שמצאתם את מה שחיפשתם, כי אני לא ויש על זה תמונת מדליה ופרח כדי שיהיה צבעוני ויפה. דינה

sayv

New member
רעיון מעולה!

אני יודעת שאם הייתי מקבלת פתק כזה הייתי מרגישה מאוד רע עם עצמי ולא עושה את זה שוב. זה משהו שיחלחל הרבה אנשים- שיגרום לרגשות אשם (מוצדקים)- כל הכבוד על הרעיון.

מרוצה

New member
ניטספייל,../images/Emo39.gif

תדפיסי מודעות יפות ותכתבי בהן שכל מי שעולה במדרגות שווה להפחתה במשקל כמו במחול איירובי.

למעלה