מעל אילת

מעל אילת

אני הייתי באילת השבוע. ועשיתי טיול בהריי אילת. ובאחת הפסגות ראיתי נחיתת ATR בשדה התעופה של אילת. ואז ראיתי מטוס אחר. גם ATR שהיה מעל אילת. הוא התחיל לנחות. אבל אז ראיתי שהוא קצת נוטה. חשבתי שהוא מפספס את הנחיתה אבל ראיתי שהוא נוחת בעקבה!!!!!!! ועכשיו השאלה. איזה מטוסים נוחתחם בשדה התעפה של עקבה. זה שדה יותר גדול מאילת? מגיעים לשדה הזה חברות תעופה לא של ירדן? למישהוו יש את האתר של השדה? ועכשיו עוד שאלה. בשדה תעופה עובדה. שמעתי שבקיץ נחתו כמה מטוסיי 747 מניויורק ופאריס... זה נכון?

tcu6

New member
עקבה הוא שדה בין לאומי, נחיתות של

איירלינרים מכל החברות. ראיתי נחיתות שם מהחוף של אילת של מטוסי בואינג לסוגיהם ואירבס, בעיקר של החברה הירדנית. הוא משמש גם שדה חליפי לאילת, מאז הסכם השלום. אגב בעת תרגילים שבהם נסגר המרחב האווירי מעל הערבה הטיסות לשדה דב ונתב"ג נערכות במרחב הירדני ממזרח לכביש הערבה. עובדה משמש כשדה חליפי לבן גוריון ובהחלט יכול לקלוט מטוסי 747. בלילות ערפל שבהם בן-גוריון נסגר,רוב הטיסות מופנות לעובדה (חלק לעמאן).

שאלות לך

באמת יש טיסות ישראליות שנוחתות שם בעקבה אחרי הסכמיי השלום? זה מתבצע? וכנוחתים בעובדה או בעמאן. אז משם ממשיכים לבןגוריון או שלוקחים אותם באוטובוס הביתה?:)

kennedy

New member
אף חברת תעופה ישראלית לא נוחתת

לא עכשיו ובטח לא לפני הסכם השלום. עקבה אינו משמש ,בשום מקרה, שדה אלטרנטיבי לאילת. טסים שם מטוסים ירדנים וחברות בינ"ל אחרות במספרים מועטים ביותר לעומת אילת. בל נשכח שהתיירות בעקבה די מפגרת אחרי אילת והתיירים האירופים אינם משלימים בקלות עם האיסור המוסלמי על שתיית משקאות חריפים,הנהוג במלונות עקבה.

B752Captain

New member
אין נחיתת מטוסים ישראלים בעקבה

לגבי שדה אלטרנטיבי לנתב"ג: עמאן הוא לא שדה אלטרנטיבי: אלטרנטיבי מס' 1 הוא באמת שדה עובדה (60 ק"מ מצפון לאילת) (שדרך אגב שדה תעופה עקבה הוא באורך של שדה עובדה -9800 רגל בערך) שדה אלטרנטיבי מס' 2: בסיס נבטים ליד באר-שבע. ובמקרים מיוחדים שדה אלטרנטיבי נוסף הוא נמל-תעופה של לרנקה... הדבר המדהים הוא שכולם באורך של 9800 רגל בערך. (שמתי לב לזה רק עכשיו)
לגבי עמאן: יש שם שני שדות תעופה: האחד ע"ש המלכה עליה והוא הגדול מבין השניים והקטן יותר הוא שדה תעופה "מארקה" יש טיסות ארקיע בדאש-7 לרבת עמון.. ומצד שני יש טיסות של Royal Wings מעמאן לנתב"ג ממה שידוע לי Royal Wings היא חברת בת של החברה הלאומית של ירדן Royal Jordanian שלפעמים גם הוא שולחת מטוסים לישראל: Airbus A320-200.

ny22

New member
מנהל
גם לי זה קרה!!!!!

כשהיתי בהר צפחות (סיפרתי את זה כבר פה בפורום).

למעלה