מעמד 20% בפיצוי פיטורין

nisimbst

New member
מעמד 20% בפיצוי פיטורין

הי עבדתי במשך 1.5 בחברת תקשורת דרך חברת ORS ופוטרתי. השכר שלי נקבע לפי שעה וחולק ל 80% המכונה "בסיס" ו 20% "נלוות סוציאליות". אני עומד היום בפני מספר בעיות: 1. בבוא החברה לחשב את פיצויי הפיטורין היא מתעלמת מחלק ה 20% בשכר שלי וטוענת שהשכר החודשי הוא רק ה 80%. האם ה 20% הנותרים אשר קיבלתי אותם עבור כל שעה שעבדתי לא נכללים בפיצויים ? 2. מכיוון שבכל חודש עבדתי מספר שעות שונה, השכר השתנה בכל חודש במהלך השנה וחצי שחלפו, מהי הדרך הנכונה לחשב את פיצויי הפרישה המגיעים לי ( כלומר מהי המשכורת וחצי שיש עליהם לשלם לי). 3. חוייבתי עבור פיצויי הפיטורין,צבורת החופש ודמי ההבראה שהיו חייבים לי במס הכנסה,בריאות וביטוח לאומי. מה עלי לדרוש ואיל יש עלי לחשב את פיצויי הפיטורין. אודה לכם אם תעזרו לי. תודה ניסים

nisimbst

New member
לעו"ד גנן

במידה ואינך יכולה לעזור לי בנושא זה, האם תוכלי לקשר אותי לעו"ד אשר מתמצא בנושא ? אודה מאוד ניסים

כמה תשובות ...

ל-ORS יש (או לפחות היה) הסכם קיבוצי ידוע לשמצה, שההסתדרות חתמה עם ORS בשמחה (כדי לקבל את דמי החבר של כל עובדי החברה). בהסכם הקיבוצי הזה נרשם, אם אני זוכר נכון, ש-ORS זכאית לחלק את השכר באופן שעד 30% ממנו יהיה עבור "נלוות סוציאליות" או משהו כזה. בכך ניסתה ORS להביא לכך שהשכר הקובע לצרכי חישובים שונים, יהיה נמוך מהשכר האמיתי. (לדעתי, גם את החופשה לא חישבו לך נכון ואולי גם את השעות הנוספות אם היו לך כאלה. ראיתי תלושים של ORS, שבהם נעשו חישובים נמוכים מהאמיתיים בגלל אותן "נלוות סוציאליות"). לדעתי (ואני לא יחיד בדעה הזו), אין לזה שום תוקף. בכל מקרה הסכם קיבוצי לא יכול לגבור על הוראות החוק. לפי החוק פיצויי הפיטורים אמורים להיות מחושבים על פי השכר ששולם. השכר ששולם לך כולל את מה שהם קראו לו "נלוות סוציאליות" ולכן - זה אמור להיות בבסיס החישוב של פיצויי הפיטורים. זה שהשכר השתנה כל חודש לפי שעות העבודה, מביא לכך שאת פיצויי הפיטורים צריך לחשב לפי הממוצע של השכר ב-12 חודשי העבודה האחרונים. יתרת חופש ודמי הבראה - אכן חייבים במס הכנסה (אם אתה עובר את סף המס). פיצויי פיטורים - לא חייבים. אני מניח שבדיקה תראה שהמס לא חושב על פיצויי הפיטורים (התוכנה של ORS יודעת לעשות את זה). אתה יכול להפנות דרישה ל-ORS לשלם לך את יתרת המגיע לך. אם הם לא ישלמו - תבע אותם.

nisimbst

New member
האם תוכל לענות לי על שאלות נוספות

ראשית, תודה רבה על העזרה. פיצויי הפיטורין חוייבו במס וגם במהלך החישוב גיליתי כי על הכנסה מצטברת שנתית של 70000 חוייבתי ב 19000 ש"ח מס וזה הרבה יותר ממה שהייתי צריך לשלם. אתה מאוד צודק בכך שהחלוקה הזאת גרמה לכך שלא חישבו לי נכון את השעות הנוספות ואת החופשה. כמו כן מכיוון שהיה להם מאוד נוח הם קבעו שאני עובד 50% משרה למרות שעבדתי יותר. רציתי לדעת האם יש פסיקה תקדימית לעניין החלוקה לנלוות ואנשים קיבלו את ההפרש לאחר צו בית משפט ? כמו כן במידה ואחליט לתבוע, האם אני צריך לתבוע את ORS לבד או גם את חברת התקשורת שעבדתי אצלה ? תודה על העזרה.

כן.

אין לי הרבה מושג בחישוב מס, אבל למרות זאת, אני כמעט בטוח שהפיצויים עצמם לא חוייבו. בכל מקרה, תוכל לברר במס הכנסה, עם תום שנת המס, האם מגיע לך החזר. זה שהם קבעו לך משרה של 50% למרות שעבדת יותר, הביא, כנראה, להפחתה בדמי ההבראה שלך. אתה יכול לדרוש מהם גם לראות אותך כעובד בהיקף האמיתי (לפי מספר השעות השבועיות שלך חלקי 43 או מספר השעות החודשיות חלקי 186). לחלופין, תדרוש מהם גמול שעות נוספות על השעות העודפות (את זה הם בטח לא יסכימו). אני לא מכיר "פסיקה תקדימית" בענין החלוקה ל"נלוות". מנסיון אני יודע שכשלוחצים עליהם, הם מוכנים לשלם את ההפרש שהם משתכנעים שמגיע, עוד לפני התערבות בית הדין לעבודה (לפחות בחלק מהמקרים). אתה לא צריך לתבוע את החברה שעבדת אצלה בפועל, וייתכן שגם לא כדאי; הם יתגוננו וידרשו תשלום הוצאות. אבל, תנסה לערב אותם בכל זאת. ייתכן שלחץ מצדם על ORS יהיה הרבה יותר אפקטיווי מאשר לחץ מצדך. (יש חוזים רבים בין מעסיקים בפועל לבין חברת כח אדם, ששם מתחייבת חברת כח האדם לשמור על כל הזכויות החוקיות של העובדים. אם החוזה בין אותה חברה לבין ORS כולל סעיף כזה, אז תוכל לבקש מהחברה הזו להתערב אצל ORS ולדרוש ממנה, מכח החוזה, לשלם לך את המגיע לך). בהצלחה.

למעלה