מעמד resident לבעל ויזת J

ErezCA

New member
מעמד resident לבעל ויזת J

שלום, אני בעל ויזת J2 . האם אני זכאי לקבל מעמד של Resident בקליפורניה, לאחר שנה של שהיה שם ? בתודה מראש, ארז

הי ארז

השאלה האם מדובר ברזידנט לצרכי לימודים או לאיזה צורך? לצרכי מס כנראה שכן, לצורך לימודים זה לדעתי תלוי במוסד האקדמי. אם תסביר למה הכוונה אולי נוכל לברר יותר פרטים.

ErezCA

New member
מעמד resident לצרכי לימודים

תודה עדי, אפרט : לימודים ב community college זולים לאין ערוך כאשר אתה בעל מעמד תושב (12$ ליחידה אקדמאית לעומת 99$ לי"א למי שאינו תושב ). את ההפרש קשה לממן ממלגת ה- J1 של אישתי. רציתי להרשם למספר קורסים ב- community college בעיר מגורי, נטען שם שבשל היותי בעל ויזת J איני זכאי להנחת ה- resident .הניסוח באתר הINS אינו בהיר מספיק להבין את זכאותי ( ראי http://uscis.gov/graphics/howdoi/LPReligibility.htm#j ) . האם את סבורה שזכאותי תלויה במוסד האקדמי , ואינה הגדרה משפטית ברורה שנגזרת מחוקי ההגירה ? ארז

odedee

New member
גם אני חושב שזה תלוי במוסד.

שמעתי על מוסדות שמעניקים את ההנחה ל-resident לי שמחזיק רשיון נהיגה מקומי עם ותק מעל שנה, זו מבחינתם הוכחה מספקת שאתה תושב. השאלה היא אם גם המוסד שאתה מתעניין בו מספתק בהוכחה כזו, ואם הסטטוס שלך יאפשר לך הוצאת רשיון מקומי (נדרש SSN או מכתב מה-SSA שמסביר שאתה שוהה באופן חוקי אבל אין לך אישור לעבוד - לפי המקרה שלך).

ErezCA

New member
יש לי רשיון נהיגה

וגם הגעתי לכאן לפני למעלה משנה. יש לי אישור עבודה EAD המאפשר לי לעבוד אצל כל מעסיק( לא שזה עוזר למצוא... במיקרה זה לא הייתי לחוץ ללמוד..) ויש לי גם SSN . וגם ויזת J , שלגביה קיים ספק אם מחזיק ויזה זו רשאי למעמד resident. האם יש מישהו שמכיר את מידת הזכאות שלי למעמד resident בהנתן נתונים אלה ? ארז

odedee

New member
האמת היא שזה לא נראה טוב.

חיפשתי קצת, וראיתי ש-university of california, לפי חוק המדינה, לא תכיר (בין השאר) במי שיש לו ויזת J כ-resident. פה יש פירוט על עניין התושבות. כנראה שבויזה הזו ממש אי אפשר. יש כנראה גם כמה אנשים (חוץ מהסטודנטים) שמוטרדים משכר הלימוד הגבוה לזרים, אבל כנראה שבינתיים זה לא ממש הזיז לשלטונות. אולי כדאי לשנות סטטוס איכשהו ולקבל ויזה אחרת. אני יודע, קל לאמר וקשה לעשות.

CAgirl

New member
nope.....

Hey there Erez, I was attending community college for the past year here in CA, and according to my school ( and i think others have the same restrictions) " An alien who is in the U.S. under a non-immigrant classification such as B, C, D, F, H, J, M, O, P, Q or TD/TN cannot establish residency since their stay in the U.S. is only temporary." Therefore even if u have been here for a year and obtaind a driver license and a SSN - there is no way to register as a resident bus as an international student . (as the whole purpose of them giving a discount to CA resident is because u have to prove your intent to stay in CA - and u acn't as your visa is Temp.) Good Luck, T.

ErezCA

New member
תודה לעודד ולנערה

לא שהבעייה נפתרה,אבל לפחות אני יודע מה מצבי (עגום) בכל אופן תודה על העזרה להבנת המצב ארז

למעלה