מעמד VIP בקהילת השחקנים

מעמד VIP בקהילת השחקנים

מתחולל כעת דיון בין אנשי ´האחווה´, שהתחיל כשעלתה ההצעה לתת ´כניסה חינם´ לכל מי שעוזר בהקמת המשחק. הדיון עוקב דיונים קודמים, בהם הוחלט, שמתנדבים יקבלו תשלום לפחות סמלי (5ש"ח) על המאמץ שהם משקיעים, על מנת ליצור תקדים ולגיטימציה לתגמול כספי של פעילים המשקיעים את מיטב זמנם ומרצם במשחקים. הדיון התגלגל לכך, שדובר על לתת למפיק אירוע להחליט על למי מעוזריו הוא יעניק כניסה-חינם למשחק. דעות נוגדות הורו שאסור לתת לאדם אחד להחליט על דברים כאלה, משום שזה יהפוך להיות מאפיה, והאדם יקדם את חבריו, שמן הסתם יעזרו לו. דעות נוספות אומרות שאסור לתת כניסה חינם, אלא, לכל הפחות תשלום סמלי - מש כמו שיש תגמול סמלי. היו הצעות לשמור את זכות הכניסה חינם לפעילים מעורבים המיוחד, שתורמים מזמנם וממרצם על בסיס קבוע, שכונו בהתחלה VIP, אולם כינוי זה נפסל עד מהרה ממניעים טראומטים שהמונח נושא עימו, ודויינה רבות משמעות ההבדל בין שחקן, עוזר ומארגן, ויש עוד הרבה. מה דעתכם?

סילבן

New member
אתם עושים טעות גדולה

אם נתייחס למודל הפעילות שלכם כאל המודל העמותית, אז עליכם לקבוע מבחנים לאיכות כל משחק, כמו כמות, מיקום, תחפושות, מבנים, עלילה, אנשים (איכותיים) וכו´ ולהצבים מול מחיר, ואת התרשים הזה לפרסם מטעם העמותה וכל שחקן יחליט. אם מארגן יהיה מסיק טםש בשביל להכניס 200 אוכלי חינם אז המחיר בשביל השאר יהיה גבוה מדי והוא ישאר עם 200 אנשים בלי פרוטה שחוקה. אם הוא יכניס כמות סבירה אז המחיר יראה סביר לשחקן. זכרו, אתם צריכים להסתכל מהתשקופת של השחקן, הלקוח. תסלחו לי, אבל לבזבז פגישה בת מספר שעות על וויכוחים על התשלום שאתם "תכריחו" מארגנים לדרוש מאנשי שלומם זה פשוט מגוחך. כעמותה, אינכם יכולים באמת לאכוף את החלטותיהם, ואין סיבה להתעלם ממ"ת רק בגלל שהם יקרים, (בשל הסיבות שציינתי מעלה) לדוגמא. ההנחה לאנשים התורמים מזמנם באפן קבוע נראית שערורייתית, כי היא נקבעת בידי האנשם בהא הידיעה שתורמים מזמנם באופן קבוע. פתרון אפשרי הוא שכל אדם כזה, שניסיונו מספק לו הסמכה, יקבל סוג של משכורת מכל מארגן של ארוע, עד גובה התשלום לשחקן (הרי כולנו מתנדבים, לא?). בסיכומו של דבר, הטעות שלכם היא שאתם ריכוזיים מדי. לארפים שונים מכנסי מ"ת, ואינכם יכולים לנהל דיונים דקדקניים על סעיפי ההוצאות הקטנות של כל לארפ.

the off player

New member
וואללה שיחקת אותה

אתה צודק,באמת דיונים מיותרים, בוא נחכה ליום של המשחק וניתן לכל העסק הפיננסי להתפוצץ לנו בפנים. בטח שלארפים שונים מכנסי מ"ת:הם מורכבים בהרבה מכל הבחינות(מקום,אבטחה, ביטוח,משטרה,בטיחות,לוגיסטיקה,קנה מידה של הפקה בכל תחום -בעצם) הסכומים שמדובר עליהם הם עצומים יחסית ומורכבותם גבוהה עשרות מונים. חייבים לבחון כל מקרה כזה בצורה העמוקה והמספקת ביותר,בהיותו מוקש בדרך שאם לא ינוטרל יגרום נזק רציני לכל העייסק.

אין צורך להיות ציני!

אנא, בטא עצמך בצורה שתכבד את מי שאתה מתייחס אליו. היה אדיב. זה לא מובן מאליו שעליו לדעת את כל זה ולקחת את כל זה בחשבון, ממש כמו שהידע שלך או הזמן שלך אינו מובן מאיליו.

the off player

New member
אה מצטער חשבתי

נו בחייאת יא אושר הבנאדם פוסל את מה שאתה אני ועוד עשרות אנשים נותנים תנשמה להרים ואתה אומר לי שאני פוגע? חוק שלישי של ניוטון: לכל פעולה תגובה שווה בעוצמתה ומנוגדת בכיוונה.

למעלה