מענה לבוגרים

oFFiR31

New member
מענה לבוגרים

יש מישהו/י שיכולים לתת מענה גם לבוגרים עם הבעייה כי כמו שאצלי אני חי עם זה כל חיי
ואין מקום שלא חיפשתי כל מה שקשור זה מה הורים יכולים לעשות עם התינוק שלהם ....
אין מקום שמדבר על מה מבוגרים יכולים לעשות עם הבעיה...
אנשים שעברו את התהליך של אחוזי נכות/ניידות בביטוח לאומי והאם ישנם דברים שהם עושים שעוזרים להם ביום יום...
מקוווה שיש אדם כזה ויכול לתת לי תשובות
תודה לכם

שלום לך

אדבר בשם עצמי, כאמא לילדה עם ק"פ-
האמת שחשבתי שאחרי הטיפול המתאים לא סובלים מהבעיה בגיל מבוגר ברמה שמצריכה התעסקות מיוחדת, כך גם אמרו לנו הרופאים.
אשמח אם תוכל לתאר איך טופלת בעבר, ומה מצב הרגל כיום?
לפי מה שכתבת, זה מגביל אותך בניידות...
אולי אפשר לקבל מענה מתאים בפורומים של אורטופדיה

oFFiR31

New member
אורטופדיה

ובכן בשום פורום כנראה שאני לא אמצא תשובה ....לא אוכל לדבר בשמם של כל הבוגרים עם ק"פ
אבל רופא לא יכול ממש להבטיח לך שבבגרות לילד שלך לא יהיו כאבים .... כמובן שיש רמות שונות של ק"פ ורמות שונות של כאבים
בתור ילד בן כמה חודשים עברתי ניותח ברגל ימין ושמאל ובגיל 6 עברתי ניתוח נוסף ברגל ימין....אני נולדתי בשנת 83 ובתקופה הזאת לא הייתה מודעות לטיפול המתאים
והניתוחים שנעשו בי הרבה יותר פולשניים ממה שעושים היום ....גם אני עברתי תקופה עם הנעליים בתור תינוק....
עד גיל התיכון אני לא זוכר כאבים שגרמו לי לביטול משהו מחיי היום יום שלי ...
ההתדרדרות החלה בגיל התיכון כאשר התחלתי לצמוח לגובה ...ואז היו ימים שלמים שלא הייתי יוצא מהמיטה כי לא הייתי יכול פיזית לעמוד(זה לא היה כאב אלא יותר אי יכולת כאילו אין לי רגליים בשביל לעמוד..)
מהתקופה הזו והלאה לאט לאט ואז קצת יותר מהר הכפות רגליים שלי כואבות יותר ויותר ובתדירות יותר גבוהה ....
אם נחזור אחורה עד לא מזמן עסקתי בספורט רוב חיי ועסקתי בחיים פעילים גם במהלך ההידרדרות מצאתי את עצמי מתאמץ יותר וחוזר הבייתה כאשר באוטו שמור בצד מקל ההליכה למקרה ובשביל לצאת מהאוטו ולהגיע הבייתה אני אצטרך אותו..
***אני שוב חוזר על עצמי מהתחלת התגובה - כל אחד הוא שונה וכל ק"פ שונה יש אנשים ששמעתי שנולדו עם ק"פ ומאז לא התעסקו עם זה מעולם ....
מקווה שהארתי על עולם הק"פ קצת יותר..

נלי310

New member
היי :)

יכול להיות בגלל שנולדת בתקופה שלא הייתה מודעת לטיפול כפי שציינת ועברת ניתוחים פולשניים אז זה מה שגרם לכאבי גדילה שלך להיות מאוד מורגשים..

אני עוד בתחילת הדרך הקטנה שלי רק בת 4 חודשים ואני מקווה שנעבור את כל זה ושהיא לא תסבול שלא יהיה לה קשה..

רציתי לשאול האם זה קלאבפוט ראשון במשפחה אצלך?
ומבחינת נעליים יכולת ללבוש כל נעל או רק נעליים אורטופדיות? ומידות הרגליים (הבנתי שיש כאלה שיש להם הפרש של מידה)
האם הפעילות בספורט מקלה ועוזרת?

oFFiR31

New member
אכן ק"פ ראשון במשפחה

לגביי שאלותייך לי אין הפרש של מידות נעליים בין הרגליים אך הרגל שלי מאוד גבוהה ותמיד לבשתי נעליים אשר גדולות מהמידה שלי במידה או שתיים ....
ולא יכולתי ללבוש נעליים שהם לא רחבות יחסית ...למשל מותגים כמו פומה או אסיקס מסחינת נעליי ספורט איני יכול ללבוש כי הם בנויות מאוד צר ....
מבחינת נעליים אורטופדיות מעולם לא לבשתי רשמתי ...נעלי ניו באלאנס קלאסיות הם הפתרון שלי הם מאוד נוחות ומחזיקות לי הרבה יותר זמן מאשר נעליים אחרות
מדרסים ניסיתי הרבה סוגים אך תמיד הזמן הסתגלות היה מאוד קשה ולבסוף כאשר היה אמור להיגמר זמן ההסתגלות המדרסים כבר היו בצורת הכף רגל שלי ולא עשוה את עבודתם...
אני לא יכול לענות לך לגביי כולם אך אני עסקתי בספורט רוב חיי עד לפני מס' שנים ותמיד שהייתי בכושר הכאבים היו באים לעיתים רחוקות יותר וחלשים יותר ....אך אי אפשר תמיד להיות בכושר כשפתאום הכאבים סדירים במשך שבועיים ואז צריך להפסיק להתאמן... וכשמנסים לחזור במקרה של הק"פ זה כאילו לחזור שנה אחורה בכושר....
אני לא רופא אבל אני מאמין שהבעיות שיהיו קיימות לילדים שעוברים עכשיו טיפולים יהיו להם בעיות כמו שלי....

oFFiR31

New member
תיקון טעות

נרשם בטעות "אני לא רופא אבל אני מאמין שהבעיות שיהיו קיימות לילדים שעוברים עכשיו טיפולים יהיו להם בעיות כמו שלי...."
התכוונתי לומר שאני מאמין שהבעיות שיש לי ולדור שלי בניתוחים שנעשו לא יהיו את אותן בעיות כמו לילדים שעוברים את זה עכשיו ...

שחפית82

New member
ממליצה לך לפנות לד״ר פנסקי

שלום. אנחנו מטופלים אצל ד״ר פנסקי. הוא רופא מקצועי מאוד ואדם מיוחד. שאלתי אותו לגבי המקרה שלך והוא אמר שתשלח לו מייל. אולי דרכו תצליח לקבל מענה. הוא מקבל בהדסה עין כרם. ובבית שמש. בהצלחה. [email protected]

אופיר היי

לשמחתי, לאחרונה, התחילו לצוץ בפורום שלנו גם ילדים גדולים עם ק"פ.

אולי תוכל לדבר עם עמית, שגם הוא נמצא כאן בפורום, ולדבר איתו על ההתמודדות ועל מה אפשר לעשות, אולי הוא יודע ויוכל לעזור לך.

וגם כמובן ד"ר פנסקי הוא כתובת מצוינת לעזרה.

בהצלחה,
נשמח לשמוע ממך עוד.
נבט

11anat11

New member
מבוגרת עם עבר קלאב פוט

שלום אופיר,
לא ממש יכולה לתת לך מענה,
רק לספר לך שאני נושקת לגיל 50, נולדתי עם קלאב פוט קשה מאוד בשתי הרגליים,
וכל חיי תפקדתי מצויין, ללא כאבים או מגבלות כלשהן בגלל הבעיה.
כתבת שבתחילת שנות השמונים לא ידעו לתת מענה לבעיה, אותי ניתחו באמצע שנות השישים (!!!) ונתנו לי מענה מצויין.
עברתי עשרות ניתוחים בילדות, נעלתי נעליים מיוחדות, אך כנראה שהצליח להם

לאחרונה, החלו לי כאבי רגליים. אחד הרופאים שראה אותי מניח שזה בגלל ההסטוריה שלי, אבל אני בתחילת ברורים אורטופדיים ולא בטוח שזו הסיבה.
יכולה לקוות עבורך שאין לך נסיגה או החמרה במצב.

oFFiR31

New member
ברורים אורטופדיים

ענת תודה על התגובה....הבעייה אצלי היא שכן יש החמרה ונסיגה כרגע כפות הרגליים שלי עוברות תהליך שבו הקשת גדלה וכרגע אני לא דורך במנח עמידה רגילה על 2 האצבעות הפנימיות בכל רגל ....
גם אני תפקדתי טוב ואפילו מעולה עד לפני כמה שנים
רוב חייי עסקתי גם בעבודתי כמדריך של ספורט והייתי כל יום עוסק כמה שעות באימונים פעילים.......
היום אני לא עושה ספורט בכלל ....וזה בדיוק מה שמטריד אותי ....כי המענה האחרון שאורטופד יכול לתת לי זה עוד ניתוח ....
והניתוח הבא אם נגיד את זה כמו שזה ...זה לשבור לי את העצמות בכף הרגל ולחכות שזה יתאחה מחדש ולא ממש בא לי לעבור ניתוח כזה...

11anat11

New member
אכן לא נעים....

אבל צריך לחשוב על היתרונות לעומת החסרונות....
לסבול כאב והגבלה פיזית, שאול יאפילו יחמירו עם השנים,
לעומת לסבול שיקום ניתוחי - גם אם הוא ארוך, ואחר כך להמשיך להנות מאורח חיים תקין ושיגרתי,
אולי אפילו לחזור לעסוק בספורט כמו קודם.

oFFiR31

New member
שיקום ניתוחי

העניין הוא שאף אחד לא יכול להבטיח לי שהניתוח יצליח ...יש גם סיכוי והוא גדול .... שאחרי הניתוח ותקופת השיקום המצב יישאר כמו שהוא או במקרה טוב יותר במקצת הרגליים עם הזמן יחזרו לצורתם הלא תקינה
וזה סיכון שאני לא מוכן לקחת בגיל הזה (31).....אי יכולת לעבוד - אי יכולת ללכת לשום מקום במשך זמן ממושך לא באה בחשבון .... מבחינה כלכלית-חברתית-נפשית.
אני מבין את החשיבה שלך ואני אדם אופטימי מלידה אך ספציפית על הרגליים שלי אין לי אופטימיות ....תודה בכל זאת

טובה53

New member
אולי

אפוסתרפיה.
זה טיפול שבו מתאימים אישית אביזר מתחת לנעלים, ובעצם מתבצעת פיזיוטרפיה כחלק מהיומיום שלך.
בהצלחה

למעלה