מענה לגבי קידום מכירות

AmorArt

New member
ממש בכיף!

נכנסתי לחנות, יש לך מוצרים ממש מתוקים ומחירים מצויינים.
התמונות יפות מאוד מבחינת זויות ואוירה אבל מעט כהות לטעמי, את מעבירה אותם בתוכנת עריכה? אולי שווה, זה אומנם קצת עבודה לכל כך הרבה תמונות אבל אפשר לעשות זאת בקלות יחסית- כל פעם קצת.
&nbsp
אני ממש ממליצה לך לעבוד עם האתר marmalead.com ולעשות קצת מחקר על מילות החיפוש, את תפתעי לגלות שיש מונחים שהרבה אנשים מחפשים ולא הרבה חנויות משתמשות או לחילופין צירופים שממש אין למה להתקרב אליהם כי אין סיכוי להמצא בהם וחבל לבזבז מקום בכותרת עליהם. עוד חשוב- הניקוד לא נחשב אז כשאני בונה כותרת אני מתיחסת לכל 2 צמדי מילים לדוגמה מהחנות שלי כותרת עם הצירופים:
brown necklace, statement necklace
&nbsp
יעלה בחיפושים של brown necklace
יעלה בחיפושים של statement necklace (בתאוריה, בפועל אין סיכוי כי זו קטגוריה של מאות אלפי פריטים)
ויעלה בחיפוש של necklace statement שבאופן מפתיע מחפשים אותו די הרבה
&nbsp
דרך אגב כדאי לדעת אם את נמצאת ב-20 הדפים הראשונים של חיפוש מילים מסויימות יש את האתר הזה שעושה את הבדיקה עבורך:
&nbsp
http://etsygadget.com/en/search/
&nbsp
האתרים האלו, יחד עם עוד כמה מאוד טובים, נמצאים בקישורים של הפורום. לפעמים לא כולם עוברים על המידע שיש שם אז אני מצרפת גם כאן כי אלו ממש כלים טובים לדעתי.
צריך הרבה ניסויונות לבדוק מה בדיוק עובד עבורך,
אני ממליצה להתחיל ולערוך כ 5 -10 פריטים, לראות איך זה עובד לך למשך שבוע לפחות, לעקוב אחר הסטטיסטיקה של כניסות ורק אז להמשיך הלאה. לוקח זמן את שמבינים מה המשמעות של השינויים אז אל תמהרי להסיק מסקנות.
&nbsp
בהצלחה :)

AmorArt

New member
מענה לגבי קידום מכירות

זהו מענה כללי למספר שאלות כאן בפורום,
בכדי שיגיעו למוצר שלכם באטסי אתם יכולות להביא תנועה מתוך אטסי ו/או מחוץ לאטסי. עבור תנועה מתוך אטסי המוצרים שלכן צריכים להופיע בדפים הראשוני של תוצאות החיפוש כדי שאנשים יוכלו לראות אותם בין אלפי המוצרים שקיימים. יש כמה אלמנטים שמרכיבים את מיקום המוצרים בתוצאות החיפוש:

הרלוונטיות של ה SEO- כותרות, טאגים, פירוט מוצר וכו'

יותר על הנושא ניתן לקרוא בקישור הזה שגם נמצא בפורום בהודעות הנבחרות http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2231/179788482/אינטרנט/אטסי_ישראל_ETSY

כמו כן ב"כלים ומידע" - "קישורים" יש קישורים לכתבות ואתרים נוספים שיכולים לעזור לכן לבנות כותרת "נכונה" בכדי להימצא בחיפושים בתוך אטסי.

עוד כמה נקודות חשובות הן: שהתמונות יהיו מושכות, שהמחיר יהיה סביר למחירים בקטגוריה ושפירוט המוצר יהיה מפורט, ממצא ומנוסח נכון באנגלית.

אם אתן רואות שאין הרבה כניסות למוצרים דרך אטסי ב Shop Stats כנראה שרלוונטיות של הכותרות+טאגים לא מספקת.

אם יש הרבה כניסות אבל אין מכירות אולי יש בעיה במחיר...
כמובן שמוצרים יקרים של 100$ ומעלה, לא נמכרים באותה תדירות כמו מוצרים של 20$ לכן צריך להיות סבלניים או להוסיף מוצרים במגוון מחירים כדי לפנות לכל סוגי הקהלים.

עוד אלמנט שמשפיע על הדירוג של המוצר בתוצאות החיפוש הוא הפופולריות שלו- זה די פרדוקס אבל מוצר שקנו ממנו כבר, נכנסו אילו הרבה ועשו לו הרבה לייקים יעלה בתוצאות גבוה יותר ממוצר שלא יצר סביבו כל כך הרבה פעילות. ולכן יש קבוצות באטסי שמשקיעות את הזמן בלהכנס למוצרים של חברי הקבוצה ולעשות להם לייק ובכך להעלות את הפופולריות של המוצר. אני אישית לא משקיע אנרגיה בכיוון הזה...

גם דף "אודות" מלא ופוליסה מלאה עוזר בדירוג של תוצאות החיפוש- זה כמובן עוזר לקונים ולמכירה אבל אטסי טוענים שהם הכניסו את הסיפור לתוך האלגורתים שלהם ומי שיש לו דף אודות מלא יהיה לו יתרון על מי שלא בתוצאות החיפוש....

אחרי שאתן מרגישות שמיציתן את השיפורים שאתן יכולות לעשות באטסי, יש מקום להתחיל להביא תנועה "מבחוץ" לחנות- תבחרו פלטפורמה אחת או שניים שאתן רוצות להתרכז בה (פייסבוק, פינטרסט, טוויטר, יוטיוב וכו') ותתחילו להשקיע בה- ללמוד אותה ולפרסם שם באופן קבוע את המוצרים ובכך למשוך קונים מחוץ לאטסי- לחנות שלכן.

נראה לי שזהו באופן כללי, אנסה לענות גם על שאלות ספציפיות אך יותר קשה לעשות זאת בלי קישור לחנות של השואלת....

בהצלחה

AmorArt

New member
עוד נקודה

גם "הטריות" של המוצר משפיעה: בין שני מוצרים עם אותם כותרות וטאגים המוצר שהעלו אחרון לאטסי יופיע קודם בחיפוש. מה שאומר שמדי פעם צריך לחדש את המוצרים (renew)

renew

האם חידוש של מוצר קיים עולה עמלה?

כמו כן אם אני נכנסת למוצר קיים ומשנה בו את התיאור, תמונות או פרטים אחרים האם זה עולה לי כסף?

AmorArt

New member
חידוש מוצר זה ממש כאילו העלת מוצר חדש אז כן

זה עולה 20 סנט למוצר.
תאריך התפוגה שלו משתנה והם גם מודיעים לך על החיוב לפני שמבצעים אותו.
&nbsp
כל עריכה בתוך מוצר קיים לא עולה כלום.

AmorArt

New member

למעלה