מעניין אותי לדעת לפי דעתכם

רמי אב

New member
מעניין אותי לדעת לפי דעתכם

לפי האמונה של הדת יהודית,
אם בלי נדר אני אומר את המשפט "אני צריך לאכול" או "אני רוצה לאכול", האם זה נדר?

רמי אב

New member
אם לדעתך לא

אבל ההלכה אומרת אחרת, אז נראה לי שליתר ביטחון עדיף לי בלי נדר כמעט כל פעם להגיד בלי נדר בלי נדר בלי נדר בלי נדר, ואז אם אני מורגל לזה אז אני לא נכנס לנדר, נכון?

מתי אומרים בלי נדר

אם אדם החליט בלב החלטה גמורה לתת צדקה זה נדר שצריך לקיים, אבל אם רק חשב שהוא רוצה או חושב לתת ללא החלטה פנימית אין זה נדר.
כל אמירה שיש בה משום התחייבות לעשות מצוה כמו ללמוד בבקר גמרא במשך שעה או לקרוא פרק תהילים , או לתת צדקה לעני , או לכבד אב ואם , או לבקר חולים יש בזה משום נדר ואם האדם לא רוצה להתחייב צריך להוסיף בלי נדר.
אם האמירה לא קשורה למצוה כמו הבה ניפגש מחר או בשבוע הבא ניסע לטייל, או נלך לקנות משהו כל זה לא חשוב ואין צריך לומר בלי נדר אמנם אם יש הבטחה למישהו שעלול להתאכזב צריך לבקש את סליחתו לא בגלל נדר אלא שלא לצער אדם. וכן הבטחה לעשות עבודה כשסומכים עלינו אפשר לומר בתקוה שיתאפשר לי בעזרת השם אבל אין כאן שום נדר ולא צריך להזכיר בלי נדר.
&nbsp
אמירת "בלי נדר"
הרב דוד חי הכהן
מתוך אתר ישיבה

asaf2000

New member
תגובה

כתבתי "לדעתי" כי שאלת "לפי דעתכם"...
למיטב ידיעתי גם דעת ההלכה היא שזה לא נקרא נדר ולכן זה פשוט שאתה לא צריך לומר "בלי נדר" על כל פעולה שאתה עושה או אומר שתעשה או אומר שלא תעשה.
לא ראיתי בחיי רבנים או תלמידי חכמים שאומרים "בלי נדר" על כאלה דברים.
אין צורך להגיד "בלי נדר" גם ליתר ביטחון, אין בזה יתר ביטחון, פשוט לא צריך.

אם אתה מורגל לזה, אתה דווקא כן נכנס לנדר

כמובן, רק אם זה מנהג טוב.
למזלך, זה לא.

רמי אב

New member
למה זה מנהג רע?

האם זה לא נכון שלפי ההלכה שמי שרוצה לעשות משהו, שאם הוא רוצה להתחרט על זה, אז כדי שזה לא יחשב לנדר שהוא צריך להגיד ואו לרשום על זה שזה בלי נדר?
הסיבה שאני בלי נדר לפעמים רושם הרבה פעמים או אומר הרבה פעמים בלי נדר, זה כי אני אוהב לעשות את זה.
&nbsp

זה באמת לא נכון

ובודאי לא בהקשרים שבהם אתה משלב את הביטוי הזה.
&nbsp
אם אתה אוהב לעשות את זה, תהנה, אך אל תחשוב שיש פה ערך כלשהו.

למעלה