מעניין אותי לדעת...

shooGS1

New member
מעניין אותי לדעת...

איך אחרים מרגישים במקצוע. אני עובדת כיום בתחום ילדים בסיכון, כמנהלת של מועדונית טיפולית. לפני כן עבדתי מס' שנים במרכז שיקום. המשכורת תמיד הייתה נמוכה יחסית לשוק הכללי, אבל לאחרונה אני חווה שחיקה ממשית, שנים לא התקדמתי בשקל מבחינת הכנסות, אבל ההוצאות מתייקרות והולכות (שכ"ד, רכב). לאחרונה אני חווה קשיים רבים, תסכול ושברון לב ממש (מעבר לקשיים הפיזיים), עם המשכורת הבעייתית, אפשר לומר זעומה, זה גורם לי להרגיש לא מוערכת, במיוחד כשאני רואה איך חברי שבאים מתחומים אחרים חיים פחות בצמצום. אני "מאיימת" מדי יום לעשות הסבה מקצועית, אבל אני יודעת שעבודה סוציאלית מתאימה לי כעבודה, ואני עושה אותה טוב. במיוחד לאחרונה הולכת ומרגיזה אותי הגישה של המערכת, שנוקטת במניפולציה הזולה של "את מדהימה, את נפלאה, ערכית ומוסרית ולכן רק את תוכלי לעשות את הבלתי יאומן, ולהפוך את הבילתי אפשרי לאפשרי, ודרך אגב קיצצנו עוד מהמשאבים". וכמובן שהכוונה בלהפוך את הבילתי אפשרי לאפשרי מצריכה עוד ועוד השקעה מצדי, במשאבים, בטלפון האישי שלי שכבר מזמן הולאם לטובת העבודה, בשעות, בדלק, וכו' וכו'. פעם עוד יכולתי לעבוד בשתיים שלוש עבודות בו-זמנית, היום כדי לעמוד בציפיות האלו, כבר לא. האם רק אני במצב כלכלי הישרדותי, האם יש גבול לכמה שאנחנו יכולים לסייע מתוך מצב הישרדותי שלנו? איפה עובר הגבול של עובד סוציאלי? עד כמה הוא יכול במצב הנוכחי לעמוד על זכויותיו? והכי מוזר: האם רק לי נדמה שחלק מהמטופלים שזוכים לסיוע, נמצאים במצב טוב משלנו? הסנדלר הולך יחף?

swguy

New member
כך גם התרשמותי...

עו"ס שזקוק לכסף - כלומר אשכרה אמור לכלכל את עצמו מהמשכורת ואין לו מקור הכנסה נוסף/ בן (ובת) זוג - חייו לא פשוטים: העבודה דורשנית והתגמול פעוט - ונכון שתגמול אינו רק כספי אבל גם זה משהו... אני חושב שקפיצה משמעותית בשכר תוביל ישר לעלייה בסטטוס של המקצוע. מהפכה?! (ראיתי את הסרט על חייו של צ'ה גווארה והמלאתי רוח לוחמנית
)

roberto491

New member
את יודעת

אני מזדהה איתך לפני ארבע שנים פרשתי מצה"ל היתה לי משכורת מעולה במונחים של השרות הציבורי חיפשתי עבודה ובדהמתי מהמשכורת יטש לי ותק של 21 שנה מיליתי מקום לארבע חודשים ברשות מקומית קיבלתי 3000 שקל על משרה מלאה מזל שזה נמשך ארבע חודשים ועזבתי מאז רק פרטי כל עוש הליכוד יהיה בשילטון המשכורות ימשיכו לרדת כי מטרתו זה לחסל את השרות הציבורי וכבר אמרתי שהלקוחות ידאגו לעצמם קריא להחליף את השילטון הערה נוספת אתמול פורסם ששרון אחרי שהרס את מדינת הרווחה זוכה ל40% ונתניהו ל 26% אז שיחפשו אותי הלקוחות (המטומטמים) ואל תתיפו לי שזה עינין של לחנך אותם אני לא הפטאון שלהם ןשיקחו אחריות על המעשים שלהם מומלץ כדי לא להשחק לעבוד בהתאם למשכורת זה יטיב עם הבריאות הנפשית שלכם ממורמר אחד לא אופטימי

shooGS1

New member
זה בדיוק העניין שניסיתי להעלות

(בין השאר). נטיה של מערכות לעשות מניפולציה על העובדים ולהשתמש בהם על מנת לכסות על חוסרים הולכים וגדלים של המערכת. וכשאתה אומר לעבוד בהתאם למשכורת על מנת שלא להשחק, במצב שבו המשכורת הולכת ונשחקת ועימה התפוקה שאתה נותן, אנחנו נופלים למצב שבו אנחנו שמים לעצמנו גבולו על חשבון האוכלוסיה שאותה אנחנו משרתים ונותנים יד למדיניות הפושעת הזו - מחד. מאידך הרירה העומדת בפנינו היא לא טובה יותר - לתת מעצמנו בלי חשבון של כמה זה עולה לנו לטווח ארוך, בשחיקה, בהשקעה בעצמי, בהתקדמות שלי. נראה לי שהדברים הופכים להיות או אני או המטופלים. מישהו חייב לבוא על חשבון מישהו. נכון לעכשיו, אני משלמת את המחיר היקר, השאלה עד מתי?

אפשר לקרוא לילד בשמו

זו פשוט סחיטה רגשית. זו מניפולציה מכוונת וערמומית. רואים את זה לא מעט במסגרות פרטיות, כאשר יודעים שעובד סוציאלי לא יהיה ממש מסוגל להפחית מאיכות עבודתו גם אם יפגע שכרו. צריך לעבוד כנראה גבול קיצוני של השפלה ורמיסת הכבוד העצמי והמקצועי, כדי שעו"ס יתעורר ויהפוך לעו"ס לוחם, לפחות עבור עצמו.

shooGS1

New member
תודה על התגובה../images/Emo45.gif

אני רוצה להדגיש שהמחלה הזו אינה כלל נחלתן של מסגרות פרטיות, אלא מתפשטת גם במערכות ציבוריות כגון זו (רווחה עירונית), שבהן אני מועסקת היום, שם נאמרות לי מילים אלו בגרסה זו או אחרת כמעט בכל ישיבה צוותית. המסגרות האלו הולכות ונבנות על חשבון מצפוניותם של עובדים, ופוגעות בנקודה הרגישה של עובד סוציאלי המחוייבות המוסרית-ערכית-מצפונית-רגשית שלו ללקוחותיו. ומלחמה כגון זו, ברגע שנעבור את הגבול הקיצוני שעליו אתה מדבר, תהיה כרוכה בפגיעה בערכי המקצוע, לחימה למען עצמנו על חשבון העבודה לעוד כמה שנים של שקט, אבל לא תקנה לנו את הכבוד העצמי ובטח שלא המקצועי. אם נסתכל על איך צמח מקצוע העבודה הסוציאלית, נראה שאנחנו הולכים ומתקדמים שוב לאחור, ברגרסיה, לעבר המקורות. לתקופה שבה אבות העבודה הסוציאלית, נחלצו לעזרת אוכלוסיות במצוקה מתוך התנדבות גרידא ומחוייבות חברתית טהורה, מבלי לצפות לתמורה.

זה עניין של לקיחת אחריות

האחריות לסדר החברתי, טיפול בבעיות חברתיות וטיפול בנפגעי החברה היא של הגורמים האחראיים - אלו שמנהלים את המדינה. אבל הבעיה היא שהאחריות מוסרת מהם ומושלכת עלינו, ואנחנו בגלל תחושת השליחות והרצון להושיע את כולם, לוקחים את האחריות. אני חושב שאם נפסיק לקחת אחריות לא נחזור לימים הראשונים של העבודה הסוציאלית - נגיע למצב של כאוס חברתי והרבה מאד אנשים יפגעו. זה מה שאנו חוששים ממנו ולכן אנו חורקים שיניים וממשיכים. אבל בהסתכלות קרה (אבל לדעתי בריאה) זה בדיוק נמה שצריך לקרות כי רק כך האחריות תחזור למי שבאמת אחראי. קל מאד להתעלל בחברה ולסמוך על כך שיש אידיוט שיתקן. זו בעיה אישית שלנו שאנו מסכימים לכך.

roberto491

New member
דרך הגב

לפי התאוריה המרקסיסטית אנחנו בולמים את המהפכה לענינינו במקום שהסובלים יהפחו את השולחן לשרון ונתניהו אופחים את השולחן של העובד הסוציאלי ואפילו לא מקבלים תוספת סיכון עצוב תתעוררו

אני אומנם כרגע לא עובדת בתחום

אבל כשעבדתי.. היה מאוד קשה לחיות מהמשכורת. עבדתי בשתי חברות פרטיות- באחת מהן הניצול היה מחפיר- השתמשתי באוטו שלי כרכב הסעות ובפלפון שלי לטובת העבודה , עד שנתנו לי טלפון של החברה וגם אותו הגבילו בשיחות, עבדתי לפעמים בשעות לא שעות וקיבלתי בדיוק את אותו שכר לשעה. במקום השני התנאים היו קצת יותר טובים, אבל שנאתי את העבודה (חברת סיעוד..). אני מסכימה איתכם לגבי הניצול, השחיקה והעדר התנאים...אני לא מצטערת שהלכתי ללמוד, אבל אחת הסיבות שקשה לי למצוא עבודה היום זה כי קשה לי להשקיע עד אין קץ ולקבל בסוף "בובקס"...כבר עדיף לעבוד בעבודה שלא דורשת ממני יותר מדי השקעה נפשית ולקבל אותו כסף... בכל זאת, כנראה בשביל הנפש והסיבה בגללה הלכתי מלכתחילה ללמוד, אני עדיין רוצה לעבוד בתחום עם כל הבאסה.

swguy

New member
בשנת ההכשרה ראיתי את זה באופן...

בולט: התחלפה העו"סית בשירות שעבדתי. הקודמת היתה רווקה מבוגרת ונהגה להשקיע בעבודה מעל ומעבר לשעות שהוקצבו (75% משרה). כמו כן עזרה ללקוחות בכל מיני דרכים ותחומים שהיו מחוץ למנדט שלה (סטייל הפיה הטובה). המחליפה שלה לא נתנה שעות מעבר למה שנקבע מול המעסיק (מעבר לתשלום הסימלי שקיבלה), ושמרה על גבולות מקצועיים - עניינה הילדים בסיכון בגיל הרך המצויים בסוכנות. אם שנקלעה למצוקה כלכלית הופנתה ללישכה ומי שיש לה בעיות עם הבן המתבגר לאחר שיחה הופנתה ליועצת בי"ס/היחידה למתבגרים בעירייה... כל הצוות וכן הלקוחות שהתרגלו לנתינה חסרת גבולות מהקודמת שהשקיעה את כל עולמה ב-75% משרה שלה - חשבו שלמחליפתה "אין לב" ושהיא "לא מתאמצת מספיק". אני, שעבדתי איתה בצמוד יכול לומר שמדובר באישה נפלאה ומסורה שנאלצה להיות מי ש"הורסת את המסיבה".

desertgirl

New member
"עבודה מכל הלב"

אני מוכרחה לומר שעד לפני שנה הכל נראה אחרת אצלנו. עבדתי 100% משרה בשני תפקידים בתחום פקידות הסעד. אני מבין אלה שעובדים מכל הלב, למרות שאני חד הורית עם שלושה ילדים, לעומת הרווקה המבוגרת שתוארה לעיל. ניתנו תנאים נהדרים, המשכורת תיקתקה כמו שעון שוויצרי. לאט לאט, כנראה שבמקביל לכניסתו של נתניהו למשרד האוצר, התנאים הורעו. והגרוע מכל, לפתע קוצץ תקן (מתוך תקציב פעולה) שלדאבוני שימש חלק מהמשרה שלי. אף אחד לא חשב יותר מדי, לעומק, לרוחב, ופשוט לקחו ממי ש"ישב" על התקן הזה. פירוש הדבר, משכורתי הורעה בסכום נכבד, מה גם שבממשך המשכורת פשוט הפסיקה להגיע. ולך תגיד לילדים שאין, תתחיל לשקשק כל פעם שאתה מכניס את הכרטיס לכספומט, תתחיל להתחנן לבנק לאשר אוברדראפט חריג. וכמובן...תמשיך למלא את התפקיד! תיקח את האוטו שלך לכל חור במדינת ישראל!! כתוצאה מכך, אני בהחלט פתוחה להצעות עבודה, גם מחוץ לתחום העבודה הסוציאלית, למרות שאני ממש אוהבת את מה שאני עושה, וחושבת שעושה אותו על הצד הטוב ביותר. ידוע שכל מהפכה משמעותית בהיסטוריה הונהגה על ידי שכבות הביניים, ולא על ידי מעמד העניים. הבעיה שאצלנו כל אחד טרוד באוברדראפט הפרטי שלו (מה לעשות, גם אני....). וזה כל כך עצוב.....

SuperGirl 25

New member
באמת עצוב ../images/Emo10.gif

מקווה שהמערכת תתעורר מהתרדמת שלה ותדע שוב להעריך את עבודתך! עצוב לקרוא שאת מחפשת עבודה אפילו לא מהתחום. זה נזק למקצוע ולמקום עבודתך, אני מאמינה. ממש חבל. קראתי עכשיו שהמיתון במשק הסתיים (רשמית) וישנה צמיחה...אולי זה ישפיע עלינו לטובה. גם אני יושבת על תקציב פעולה (למרות שיש תקן למשרה שלי, שמישהו אחר קיבל אותו) וזה פשוט מפחיד לחשוב שהתקציב מתקיים בעזרת "חסדיו" של שר האוצר וכד' ואם הוא מקוצץ, אנחנו נשארים ללא עבודה. ביזיון.

סנונית 1

New member
מסכימה עם כל מילה שנכתבה

גם אני מרגישה שאני עובדת קשה ריגשית ומעשית לעומת המשכורת המביישת כן אני יכולה להגיד בפה מלא מביישת שאני מקבלת והדרישות הן להן נוסף בנוסף למה שהוזכר שיחות טלפון על חשבוני נסיעות ברכב הפרטי שיחות של הורים ונוער בשעות הערב והעבודה לא נגמרת. לאחרונה מקום העבודה שלי נקלע למצוקה כלכלית וביקש מכל עובד לתרום את ימי ההבראה שלו שזו החוצפה הכי גדולה ששמעתי. אני משלמת משכנתא מרויחה 3200 ש"ח ב 75% משרה ומטפלת (לפחות משתדלת) בכ-80 בני נוער בפנימייה. כן גם אני מחפשת עבודה במקום אחר אם מישהו ישמע אשמח לעבוד במקום אחר באזור המרכז כי נמאס לי להגיע לסוף החודש להיות במינוס הסטרי ובמשכורת שעמלתי בשבילה כל החודש לא להרשות לעצמי לקנות לעצמי כלום, לא לצאת לבלות וכו. אז מי ששומע על משרה פנויה בבקשה לשלוח לי מסר. תודה.

shooGS1

New member
עצוב לי וקשה לי

לקרוא את מה שאת כותבת, גם כי זה בדיוק מה שאני מרגישה. (אולי כדאי לשלוח את הסטודנטים לפורום משלהם, לא ליד הילדים
) אבל כמו שאבי אמר, אנחנו האידיוטים שממשיכים ועושים ועושים וממשיכים, למרות הכל.

הגוזלית

New member
גם אני לא עובדת כרגע בתחום...

אני קוראת את כל מה שכתוב וזה פשוט מעציב אותי. אני מאוד מתחברת למה שנכתב ולצערי אני לא עובדת כרגע בתחום בשל היחס המשפיל והמזלזל שחוויתי במקום עבודתי הקודם (עיריית לוד....) והעובדה שחודשים לא הצלחתי למצוא עבודה בתחום. ובכל זאת, הלב נצבט כאשר אני חושבת לחזור להיות עובדת סוציאלית. אני אוהבת את העבודה הזו, את המפגש עם האנשים השונים. אך לא אכחיש שבתוכי מתנהל קונפליקט וטענות בעד/נגד עולות להן... אני כרגע במסלול הסבה, שברור לי שלא אעסוק בתחום הלימודים הנוכחי (במחשבה שהתעודה תעזור לי אם אחפש לעסוק עם ילדים בע"ס..)וגם אני מרגישה שע"ס זה המקום שלי. [לכן מרבה לבקר אתכם פה גם אם באופן פסיבי] לא שזה פיתרון (למרות שגם בריחה היא סוג של פיתרון) אבל האם ניסית להתקבל כעו"ס בשב"ס או במשרד הביטחון ודומיו?- הבנתי ששם התנאים טובים יותר. (או שגם זו שמועה, ואז בכלל תתנפץ לי הבועה)

למעלה