מעניין אותי מה אתם חושבים על טיפול

• פותח הנושא g141
  • פורסם בתאריך

g141

New member
מעניין אותי מה אתם חושבים על טיפול

היי לכולם, אמרו לי שפעם שלישית זה גלידה, אבל לא רק בגלל זה החלטתי לכתוב הפעם
(נושא שלישי שאני כותב כאן למי שלא הבין את הבדיחה חח...)

תהיתי מה אתם חושבים על טיפול פסיכולוגי רשמי, לא סדנאות או דברים שמהווים טיפול ברמה מסויימת אלא ממש טיפול עם פסיכולוג קליני.
וגילוי נעות, אני בטיפול כזה כבר כמה שנים, אבל אני אחזור לזה...

האם ניסיתים ולא הצלחתם?
האם אתם במהלך טיפול ומרגישים את ההשפעה?
אתם מספרים לחברים שאתם בטיפול או על תוכן הפגישות? ועם המשפחה?
מה אתם חושבים שללכת לטיפול כזה אומר או יאמר עליכם?
וסליחה מראש אם השאלות ישירות מידי, אתם יכולים לומר כל מה שבא לכם על הנושא
פשוט מאוד מסקרן אותי איך עוד אנשים אחרים מתמודדים עם הסיטואציה.

וכמו שהבטחתי, לגבי הטיפול שלי... אני בעיקר רציתי לשתף את החוויה שלי כי ראיתי שיש הרבה אנשים שנרתעים בפורום מלעשות את המהלך הזה, ואם אתם יכולים אני ממש ממליץ לפחות לנסות.

אז ככה:
מבחינתי זה התחיל בסוף התיכון כשאחי הכריח אותי ללכת. הייתי מאוד פאסיבי באותה תקופה לכן הלכתי בלי יותר מידי שאלות... ולקח לי כשנה עד שהתחלתי להיכנס לזה, ועוד שנה עד שהתחלתי להרגיש תוצאות של ממש... אבל יש לי עדיין עוד מה לעשות בתחום הנפשי :)

ובקשר לשאלות הנ"ל: אני מדבר על הטיפול עם חברים, וגם לפעמים מציין פרטים משם כשמתאים. ואחרי מפגש עם אנשים מהתיכון שלא דיברתי איתם כמה שנים חלק אפילו ציינו שההתנהגות שלי מאוד השתנתה מאז...
לסיכום אני אומר שבשנים הראשונות מאוד התביישתי בעצם זה שאני בטיפול, ומאוד נמנעתי מלומר זאת בגלוי אפילו עם המשפחה שידעה שאני הולך, אבל אחרי כמה זמן הבנתי שזה יותר מקור גאווה מאשר בושה.
ואם מישהוא רוצה לשאול אותי על הנושא תרגישו חופשי...

אני

בשנה האחרונה נורא התלבטתי אם ללכת לטיפול או לא..
&nbsp
לאחר חשיבה מעמיקה החלטתי שלכשהכנס לזוגיות אני אתחיל טיפול צמוד, שכן אני מתוסבך יותר מידי מבשביל לחוות מערכת זוגית בלי "לאבד את זה".
&nbsp
ככה סתם לפני, מרגיש לי כמו ללמוד את התיאוריה מבלי להתניע את הרכב באמת.
מין הסתם יש דברים שאני חש לא בנוח לפתוח ככה בלפני, כשאני בתוך זה אני חושב שיהיה לי יותר קל.
&nbsp
חברים אומרים לי שזהו סיפור הביצה והתרנגולת, שאולי ככה לעולם לא אכנס לזוגיות.
אבל זה מה שמרגיש לי נכון עכשיו.
&nbsp
ברגע שהאחד הנכון יגיע אני אספר לו על התסביכים שלי ואומר לו שאני מתחיל ללכת לטיפול..
אם הוא יסכים לעבור את זה איתי, אהיה בעל חובו.
אם לא.. אז עם מישהו אחר.
&nbsp
ובנוגע ללשתף מסביב, במהלך הטיפול אשתף את הבן זוג ואת החברים הקרובים, אבל לא את המשפחה.. אני עוד צריך להבשיל מתסביכים אישיים לפני שאוכל לדבר איתם על זה.
&nbsp
תודה על השיתוף!

עונה..

-הייתי אצל שלוש מטפלות. רק האחרונה הצליחה לעשות שינוי משמעותי ולפרוץ הרבה חומות.
-אני שתפתי חברות בכך שאני בטיפול ובאופן כללי אני מאוד פתוחה עם העניין הזה. ועם חברות מסוימות גם בתכני הטיפול כשהרגשתי צורך.
-הרגשתי במהלך הטיפול השפעה, אבל ההשפעה הייתה בעיקר לטווח הארוך. הרבה מכרים אומרים שהשתנתי.
-כרגע אני בזוגיות, בפעם הראשונה. חשבתי שאצטרך טיפול במקביל. אבל החלטתי שבינתיים אין צורך. -לפני שנה וחצי הפסקתי טיפול ממושך.
&nbsp
-לא סיפרתי לו שהייתי בטיפול, או שלקחתי למשך תקופה טיפול תרופתי. לא הרגשתי צורך לספר, אם זה יהיה רלוונטי אספר, לא מסתירה את זה.
&nbsp
**אני מאוד ממליצה לגשת לטיפול אם מרגישים צורך. אבל לא כל מטפל יכול לעזור, ומציעה לא להתייאש ממטפלים. אחרי שתי מטפלות (אחת מהן אף עשתה נזק..) לא רציתי לנסות. אבל חברה המליצה על מטפלת ושכנעה אותי. בדיעבד זה היה שווה את כל הכסף, הנסיעות (שעה וחצי לכיוון) וההשקעה.

g141

New member
מזכיר לי

איזה מישהוא ששמעתי פעם ברדיו. כששאלו אותו האם המחיר של הטיפול שווה את זה, הוא ענה: "כשזה לא עובד זה לא שווה גרוש, אבל אם זה כן אז אין לזה מחיר"

למעלה