מעניין אותי מה אתן חושבות על זה

tzivi1

New member
שוב, ממה שאני ראיתי במלון שבו עבדתי...

ובלי חלילה לקבוע משהו גורף לגבי המשגיחים - המשגיח שהיה אצלנו לפעמים העלים עין.
&nbsp
בענייני כשרות - גם אני הייתי סומכת על האשה החרדית יותר מעל חילוני עם תעודת כשרות. לדעתי קשה לחילוני, שמקיים עסק עם תעודת כשרות - לעמוד בכל דרישות הרבנות, ולא חלילה מכוונה רעה, אלא אפילו לו בגלל שאין לו שום ידע אישי ביחס לכך.
 

חנהפ

Active member
באמת דילמה, בטבריה למשל

יש מסעדה סינית שפתוחה בשבת, מופעלת בכלים אחרים ונדמה לי שאפילו הלוקיישן שונה. למסעדה יש תעודת הכשר ואכלנו שם לא פעם....
 

tzivi1

New member
עבדתי בתקופת העבודה המועדפת כמלצרית בבית מלון

שהיה גלאט כשר. את האוכל מכינים לפני שבת, ואם אני לא טועה אפילו מחממים על פלטות. היו מתארחים במלון המון חרדים, ולא הפריע להם שאנחנו עובדים...
 

shira1960

Active member
(א) כן ו(ב) גם למי שלא היה אוכל שם -

אני חושבת שיש חשיבות עצומה בכך שמנסים לנער קצת את נושא ההכשרים הניתנים על ידי הרבנויות השונות כי כולנו יודעים שיש הרבה בעייתיות בעניין, ואני לא רוצה להכנס לכל הצדדים אבל יש בעיות מכל צד..

והיום יש דרישה מתוך הציבור לכשר *באמת*, ולא כשר *ברוח הרבנות* כי זה לא תמיד אותו דבר. עובדה, למשל, שכבר היום ישנם מסעדות שהן כשרות לגמרי (וגם במקרה סגורות בשבת) אבל מסיבות כאלה ואחרות בעלי המסעדות אינם מוכנים לקבל את מרות הרבנות המקומית ועובדה שאוכלים בהם אנשים שומרי כשרות אף שאין להם תעודת כשר.

אני חושבת שטוב שתהיינה הגדרות - כשר זה כשר, וטרף זה טרף.

בקיצור - אני בעד.
 
למעלה