מעניין אותי

SLIPPERYSLOPE18

New member
מעניין אותי

עם איזה שירים אתם הכי מזדהים. לאו דווקא הכי אוהבים, הכי מזדהים.. ולמה. אני אכתוב את שלי אח"כ :)

שאלה מעניינת

אני חושב שהשירים שאני הכי מזדהה איתם הם: how to disappear completely - הוא התחיל להיות רלוונטי לי בתקופת הצבא והעביר אותי כמה לילות לבנים דיי מהר. מלבד המוסיקה עצמה (כמובן) זה בהחלט עזר לחשוב שיש עוד מישהו שם בחוץ שמרגיש אותו דבר ומבטא זאת בצורה הפשוטה ביותר. ומאז בכל הזדמנות בה אני מרגיש לא שייך או נמצא במקום לא טוב אני ניזכר שבעצם "אני לא פה, זה לא קורה". there there - זה שיר שמרגיש לי אישי ביותר. בלי להיכנס לזה לעומק, פשוט הרגשתי שהוא מתאר מצב קיומי שלי - במיוחד השורה why so green and lonely? ברמת ההזדהות ממש אני חושב שאלה השניים שהכי עושים לי א זה. אבל חשוב לי לציין שבדרך כלל התמליל של ט'ום יורק נוגע בי באיזשהי צורה גם אם לא כשיר שלם אז כשורה מתוכו. מכיוון שלעיתים ט'ום בעצמו כותב בפרגמנט יש עוד הרבה שורות כאלה שאני מזדהה איתם (גם אם לא בקונטקסט המקורי). זהו....חפירה נעימה

SLIPPERYSLOPE18

New member
אוחח, how to disappear completely..

גם אני מזדהה איתו נורא. גם אני הרבה פעמים חושבת שאני לא פה, זה לא קורה. אני בעיקר רוצה לחשוב ככה. והאמת שגם אני, ברוב השירים, מרגישה שיש פשוט שורה אחת או קטע מוזיקלי אחד שנוגעים בי במיוחד אבל אצלי יש גם שירים שלמים שפשוט מתארים אותי. בשביל זה אנחנו אוהבים אותם כל כך . . .

../images/Emo65.gif

(טוב, חפירה קטנה.) אני לא מצליחה לבחור באחד, אז אני חושבת שאם כבר, אז השתיים שאני הכי יכולה להצביע עליהם ולומר שאני הכי הכי הכי מזדהה איתם אלה how to disappear completely ו- motion picture soundtrack. הבחירות שלי דיי צפויות האמת (ז"א, כלפי מי שמכיר אותי) , אלה לא שתי השירים שאני הכי אוהבת אבל הם ליוו אותי המון זמן ובתקופה דיי משמעותית בחיים שלי. שניהם שירים לא קלים שמדברים על בדידות והמון עצב שיכול לתאר בדייקנות את אותה התקופה, אם הייתי מספיק מוכשרת הייתי רוצה לכתוב אותם בעצמי או להדפיס אותם בגדול ולתלות בחדר את המילים. לשירים שבחרתי יש משמעות נורא גדולה בעיניי ואני לא מסוגלת 'סתם ככה' לשמוע אותם, ז"א, סתם עם חברים או סתם בדרך לעבודה וגם לא עם 'סתם' אנשים, אנשים שלא קשורים באופן ספציפי לשיר ולתקופה הזאת. הם גם השירים הכי פחות נשמעים אצלי במחשב או במערכת, אני פשוט מפחדת שאם אני אשמע אותם 'יותר מדיי' יתחיל להמאס לי מהם אפילו שהם נורא יפים, אז אלה השירים השמורים שלי. עוד שיר שאני מזדהה איתו הוא fitter happier וזה דיי ברור למה, לא? המילים והלחן והאווירה שהוא יוצר והמחשבות שהוא גורם אחריו והרצון לשמוע שוב ושוב ולנסות להתמיד באורח חיים הזה. אם הייתי יכולה לעצב לעצמי את החיים ואם הייתה בי קצת יותר יכולת התמדה והשקעה הייתי רוצה חיים כאלה, כמו בשיר (אני מניחה שכולם היו רוצים). האחרון הוא true love waits ואם הייתי מצליחה למצוא את המילים הנכונות הייתי אומרת גם למה. הוא פשוט נורא יפה ונוגע ויודע לעשות את העבודה הנכונה לגבי שיר, לדעתי הוא השיר כמעט הכי מוצלח של רדיוהד מבחינת ליריקה ונורא יפה להקדיש אותו לבן אדם שהכי אוהבים, כמחווה כזאת, שידע עד כמה אוהבים אותו באמת. - יאללה, סיימתי,
.

SLIPPERYSLOPE18

New member
האמת שאני דווקא

לא הייתי רוצה חיים כמו בשיר filther happier. אני לא הייתי רוצה שכל יום יהייה היום הכי מאושר בחיי. אם היו לנו חיים כמו בשיר הזה, כל יום היה נראה לנו אותו דבר, היה לנו משעמם והיינו רוצים משהו אחר לגמרי. חיים לא מושלמים רולז! :) אבל זה שיר נוגע מאוד, אני מסכימה .. אם יש שיר שמתאר את מה שאני רוצה מהחיים האלה זה true love waits, אני סתם רוצה מישהו שלא יעזוב, לא משנה כמה אני אצטרך בעצם לתת לו.. וגם אני לא אוהבת לשמוע אף שיר של רדיוהד עם אנשים שאני לא קרובה אליהם במיוחד או סתם ככה בדרך לאנשהו, רדיוהד והשירים שלהם יותר מדי קשורים אליי ויותר מדי קרובים אליי בשביל זה. ואם כבר להקדיש שיר לבנאדם שאני הכי אוהבת, שזה לא יהייה שיר של רדיוהד. אני לא רוצה שאף אחד בעולם יזדהה איתי .. :)

מה?!?! אני לא מאמין.. רק לי השיר

פיטר האפייר נראה כ"כ ציני, כל כך ביקורת על החיים הבנאליים המשעממים הכל כך שגרתיים הלא מרגשים. פשוט כמו חזירים בכלוב על אנטיביוטיקה?!?! זה כ"כ שיר מחאתי, כ"כ שיר ציני.. הוא קורא ואפילו מראה לך כמה החיים הם כאלה ושאתה צריך לשנות אותם!!! יואו אני בהלם עכשיו:\ אם רק אני מבין את זה ככה, כנראה משהו נדפק אצלי:(

mikaCreep

New member
מהרגע הראשון ששמעתי אותו זה היה לי

ברור שזאת ביקורת. תכלס זה ממש מדהים אותי אם יש כאלה שחשבו שזה ברצינות, כי זה עוד נשמע כ"כ לא אמין
. אפילו הקול שלו,זה נשמע יותר כאילו זאת שיחה אצל פסיכולוג, 'שמח יותר,לא שותה יותר מידי,כבר לא פוחד..' כאשר ברור ששום טיפת אושר לא נכנסת כאן,שום חדשנות אפילו ריקנות. (יורד גשם^^)

SLIPPERYSLOPE18

New member
השירים שלי ../images/Emo23.gif

How to disappear completely - למרות שכל מי שהגיב להודעה שלי אמר את השיר הזה, אני בכלזאת מזדהה איתו נורא. בשבילי זה שיר שמתאר את המוות הנפשי שעומד לקרות לי ולת'ום יורק רק לא ידוע מתי. אני רק יודעת שיום אחד אני פשוט אפסיק להרגיש ולא יהייה לי אכפת יותר מכלום, שאנשים יראו אותי אבל *אני* בעצם לא אהייה כאן. I', not here. This isn't happening. בדיוק ככה. Packed like sardines in a crashed tin box (השיר הראשון באמנזיאק שהוא במקרה גם השיר של רדיוהד שאני הכי אוהבת בתקופה האחרונה) ו- Everything in its Right Place בגלל שבשבילי שני השירים האלה מתארים שיגעון, התקפות טירוף שאני נכנסת אליהן לעתים די קרובות. המילים מעורפלות והמנגינה כל כך חודרת שזה פשוט מרגיש אותו דבר. Climbing up the Walls - למי שיודע או לא יודע, יש לי OCD. אז השיר הזה הוא בדיוק ה"יחסים" שיש לי איתו. יחסים של תלות, היכבלות והיאכלות לאט לאט. No surprises - כי זה בדיוק מה שאני רוצה. No alarms & no surprises אני מקווה שלא עשיתי לאף אחד סיוטים :)

SLIPPERYSLOPE18

New member
Obsessive Compulsive Disorder

ובעברית - טורדנות כפייתית. נעים מאוד :) זה הפרעה נפשית שגורמת לבנאדם לחשוב על אותו דבר כל הזמן. יש מחשבה, בד"כ עצובה או מפחידה, שפשוט לא יוצאת מהראש שלך. נגיד, על זה שההורים שלך מתים מתאונת דרכים, זה שחברה שלך אנורקטית או משהו כזה... לאו דווקא דברים אמיתיים. פשוט דברים שמפחידים אותך ולא יוצאים לך מהראש. ויש את אלה ששוטפים ידיים כל כמה דקות כי הם מרגישים היגעלות חזקה מה"לכלוך" שיש להם מהיד או כי הם מפחדים שאם הידים שלהם מלוכלכות אז הם יהייו חולים.. ויש את אלה שעושים "טקסים" - נגיד.. לגעת בטלוויזיה 10 פעמים, לקרוא את הכותרות הראשיות בעיתון, להסתובב 4 פעמים ואז לבעוט בקיר, ואי אפשר להימנע מזה כי אם לא אז את תרגישי ש.. נגיד, אבא שלך יחטוף סרטן, משהו נורא יקרה לאח שלך או שתמותי. ואת לא יכולה לא לעשות את זה. וזה משתלט על החיים שלך. אז יש לי את זה, רק שזה מתבטא אצלי בצורה אחרת. איזה מגניב!! לא. :)

kittycatbone

New member
הו../images/Emo2.gif

ובקשר לדבר האמצעי שאמרת (אנשים ששוטפים ידיים וכאלה) זה בעצם סטרילים לא?
למרות שאני מניחה שממה שאת מסבירה, אפשר לומר שפשוט סטריליות זה OCD..

SLIPPERYSLOPE18

New member
יש המון הבדל

בין OCD לסטריליות. כשבנאדם הוא סטרילי הוא סתם לא אוהב כשמתעטשים עליו או כשהוא צריך לגעת במשהו שלאו דווקא נרחץ באותו יום. אבל כשהבנאדם לא יכול לצאת מהבית כי אין ברז מחוץ לבית וכשלא עוברת דקה וכבר הוא צריך לשטוף את הידיים עוד פעם וזה במשך כל היום, זה כבר הרבה יותר גרוע. זה כבר OCD. nice 2 meet u :)

הממ..

לא יודע אם זה ידבר אלייך...אבל מדובר על children of the mind - הסםר הרביעי בסדרת הספרים Ender's Game של אורסון סקוט קארד. זו סדרה מדהימה - מומלצת ביותר.

SLIPPERYSLOPE18

New member
המשחק של אנדר!!

קראתי את הספר הראשון.. לא ידעתי שיש סדרה שלמה :) אני אקרא את כולם, תודה!!

בשמחה

רק שתדעי, שאר הספרים הם באנגלית בלבד - ולטעמי, הם נעשים טובים יותר ככל שמתקדמים. הסדר הוא: enders game speaker for the dead xenocide children of the mind

SLIPPERYSLOPE18

New member
שום דבר לא הכי בטוח

כי ההורים שלי ממש נגד איבחון אבל לפי מה שאני יודעת על זה, ואני יודעת הרבה, יש לי את זה, גם אם זה לא הכי קשה..

למעלה