מעניין איך הזוהר הקדוש ידע על צורת העולם!

ofirrrrrr

New member
מעניין איך הזוהר הקדוש ידע על צורת העולם!

אחד הדברים שבאמת חיזקו אותי.. איך הזוהר הקדוש בא ונותן פרטים כאלו על צורת העולם ומנהגו לפני כ2000 שנה ועוד הוא כותב שם שזה לקוח מספר שנכתב 1000 שנה קודם לכן.. מדהים..!!!!! ידע הזוהר הקדוש שהעולם עגול, ידע גם שהוא מסתובב כל הזמן, ידע שמזג האוויר משפיע על המראה של האדם, ידע שיש 7 יבשות, ידע שבחצי העולם יום ובחצי השני לילה, ועוד.. צירפתי מאמר מדהים ששווה קריאה לכל המתעניינים..

גלבטרון

New member
תיקון לדברים

הזוהר נכתב בסוף המאה ה-12, תחילת המאה ה-13. המוסרת היהודית טוענת כי במקור תוכנו נכתב במאה השניה לספירה אבל אין שום ראיה אחת אשר מחזקת או מאשרת את האגדה הזו. בכל מקרה הידע הזה היה ידוע עוד מהמאה החמישית לפני הספירה! ככה שגם אם האגדה שבה המסורת מאמינה היתה נכונה, סביר להניח שכותבי הדברים פשוט הכירו כבר את הידע הזה מהמקורות הקדומים יותר (לא שזה מוריד מערכם כל כך אבל לפחות שם את הדברים בפרופורציה נכונה). שלא לציין כי תרבויות עתיקות ידעו/האמינו בגודלו העצום של היקום ומקורו, קיומם של אטומים וגלקסיות וכן את המידות של כדה"א והמרחק בינו לבין השמש ועוד... להלן קישור לאתר חמוד שמלמד על מדוע העולם הוא עגול http://library.thinkquest.org/C0129400/homepage.htm קישור למידע שנאסף על ממתי נטעוןשהעולם הוא עגול וע"י מי http://www.answers.com/topic/spherical-earth הדבר מלמד כי בני האדם בעבר לא היו בורים וטיפשים כפי שהרבה חושבים שהם היו וכתוצאה מכך מזלזלים בהם ויכולתיהם והצליחו להגיע לידע זה ללא עזרת מחשבים ולווינים והתערבות כוחות קוסמיים כלשהם.

אני לא יודעת על כוחות קוסמיים.

קודם כל, מאין נוצר המושג "כח קוסמי"? דבר שני, יש רק כח אחד וזוהי אמונת המונותאיזם. ולזה הגיע אברהם אבינו הרבה לפני אותם ה"מדענים". הוא היה בור?...

גלבטרון

New member
איך תמיד יש אלה שמוצאים את דבריי מהקשרם?

אני אמרתי שאברהם היה בור? לא אני אמרתי שהקדמונים היו בורים? לא! אבל! זה שהקדמונים לא היו בורים וטיפשים לא אומר שהם צדקו בכל. כנ"ל אברהם! + מונותאיזם זה לא "כוח" - זו אמונה שקיים רק אל אחד שמתערב בנעשה בעולם ובחיי בני האדם. "כוח קוסמי" או אלוהים או אלים נוצרו ע"י בני אדם כדי להסביר דברים שדאז הם לא יכלו להסביר. הם ראו את איתני הטבע, לא ידעו להסביר למה הם מתרחשים ולכן חשבו שיש להם מודעות. אותן אמונות התפתחו והתעצבו לאורך השנים לאמונות הקיימות כיום. ואם כבר העלת את הנושא של מונותאיזם - זו ההמצאה הכי גרועה שהגה האדם. רק אסונות וזוועות היא הביאה לאנושות. היה עדיף לכולנו שהיא לא היתה נוצרת. העולם הוא לא מקום טוב יותר בגללה ואין שום דבר שניתן לומר עליה שהיא תרמה/הועילה משהו לאנושות. לא רק שהיא במהותה מובילה לחוסר סובלנות אלא שהיא כשלעצה סותרת את עצמה ומלאה במסקנות שגויות. הקדמונים היו חכמים, הם הבינו את היקום טוב הרבה יותר מרוב האנשים כיום ולכן גם ידעו להסביר ולהאמין בצורה חכמה ונהדרת. המסגרת דרכה הם הבינו את הדברים אולי היתה "ססגונית" לעיתים אבל בבסיסה היתה רובה נכונה.

חס ושלום. אינך מדבר מדעת.

אין דבר מיותר בעולם והכל הולך לקראת תכלית. אין היום תשובות במדע למה שאתה מנסה לתאר. אני יודעת שזה מתוך הרבה עצב וכעס, שכך אתה מציג את פני הדברים. אבל דע, למטבע 2 צדדים.

עם דבר אחד אני מסכימה.

אכן הדת היהודית של היום אינה אותה הדת שפיארה את עמינו בתקופת בית המקדש. אז הייתה הכרת הבורא בכל בן ישראל, והרוחניות היוותה מקור אור והשפעה. תוכל לקרוא את דברי בעל הסולם והרב קוק בנוגע לנושא בספר "2 המאורות הגדולים".

למעלה