מעניין האם בעקבות תוצאות הבחירות נראה גל של מתעניינים...

Sweet Hereafter

New member
מעניין האם בעקבות תוצאות הבחירות נראה גל של מתעניינים...

נראה לי שזה כבר התחיל...

zaske

New member
דבר אתי אחרי שתקבל מהם את הצ'קים/פייפאל/ביטקוין

לא מזלזל במקצועיות שלך או משהו. מזלזל בפריקת העצבים שלהם. הציבור בישראל צריך להבין שיש תמורות דמוגרפיות בכל מיני מקומות בעולם. צריך להבין את זה בצורה שקולה, לא כ"פרץ אחרי הבחירות" גוש השמאל/מרכז הצטמק בסה"כ ב2 מנדטים לעומת הימים של 2009. גם ב2009 עם שובו של הביבי היה גל מתעניינים? אפילו אני, שהתחלתי *** לכם את השכל ב2009, זה היה לא מייד אחרי הבחירות, אלא בסוף 2009. עוד 90 יום , 100 יום גג, הרבה אמוציות יירגעו.
אני מתישהו אגש לכתוב את חוויות הביקור בישראל. אחת התובנות שלי היא פשוטה -
הסיבה שחברי הילדות שלי בחיים לא יהגרו משם, בניגוד אליי היא שהקשרים המשפחתיים שלהם הרבה יותר חזקים ממה שחשבתי שלי יש.
אני הייתי פוגש את אחותי פעם בשבועיים, שלושה. אצלם זה אחרת, כל הסופש, כל סופש, הולך על מפגשים משפחתיים.
חלק מהם לא מרוצה מתוצאות הבחירות. ועדיין, הם יבחרו להיות ליד המשפחה, כשהעצבים יירגעו, ואני מכבד אותם על הבחירה הזו.
אמרתי לאשתי שכל מי שאני מכיר פה הם כאלה שאו שיש להם אישיו כלשהו עם המשפחה, או שהקשרים פשוט לא היו מספיק חזקים. בזכות הביקור ועוד כמה דברים הבנתי שאני בעצמי לא יוצא מהכלל. ברגע ששני בני הזוג יותר מדי מחוברים למשפחה, לטעמי האישי - אופציית ההגירה די הולכת לפח.

כמובן שאשמח לשמוע שהתבדיתי ונהיית מליונר בגלל הבחירות.

arieltr

New member
אם בחירות מחליפות שעון מעורר

אז זה לא באמת רציני. כלומר הכוונות.
כולנו יודעים שהגירה זה לא משחק ילדים וזה רחוק מלהיות טיול בפארק.
אני די הופתעתי שהעבודה הגיעו ל-24. בדמיוני ראיתי פער הרבה יותר גדול בין הליכוד למערך. גם הופתעתי שמרץ בכלל עברו את אחוז החסימה בהתחשב בזה שחלק ניכר ממצביעי העבר שלהם כבר לא בארץ וחלק אחר תפס מקום לא רע בעשירייה של העבודה.
אבל מה שכנראה הכי הפתיע הפעם הוא שמישהו שם באמת חשב שאם העבודה היתה בשלטון אז פתאום מחירי הדיור היו יורדים, הבנקים היו נפרדים מהונם וכל הבעיות החברתיות היו נפתרות כמו יום בהיר בלי גשם. והמזרח התיכון החדש של פרס היה פותח את שעריו.

ANZ1

New member
לפני 15 שנה למרץ היו 10 מנדטים

וכן אנשים, לא רק בעיניני הגירה, אבל במיוחד, יושבים כמו צפרדעים במים חמים
ורק כשקורה משהו חריג הם עוצרים לחשוב ולהחליט החלטות.

ואגב, עניני הדמוגרפיה הישראלית לא נראים בבחירות
הציבור החרדי, ערבי גדול הרבה יותר ממה שנראה בכנסת, אבל הרוב הגדול נמצא באחוזי הילדים, מעל חצי מתלמידי ישראל הם חרדים וערבים, אבל כרגע הם עוד לא מצביאים, כך שזה רק עניין של זמן עד שהמפלגות החרדיות והערביות יהיו בעלי 60 מנדטים.
וכל שאר המפלגות ממרץ ועד הימין הקיצוני יהיו ביחד רק פחות מ60

ועוד דבר אחרון, ניו זילנד הליברלית מצביע ברוב גדול לימין המתון, כי לא חשוב הכותרת, אם טוב לאנשים, שיהיה הימין בשלטון.
מה שמרגיז את מעמד הביניים פלוס בישראל, זה אנשי הפריפריה שרע להם ממשיכים להצביע למי שמזיק להם.

Caput femoris

New member
שלוש הערות על המצב

1
נראה שהרבה אנשים מהצד הלא נכון של המפה הפוליטית קצת בהלם. היות והם עדיין מתגוררים בארץ אני לא מתפלא על הדיסוננס הקוגנטיבי, אבל בכל זאת מראש להרצוג לא היתה קואליציה בשום תרחיש הגיוני. גם אם מחר בבוקר יעברו אליו מהליכוד הששה מנדטים הפרש עדיין אין לו קואליציה בלי הערבים, ולשתף אותם זה כמובן מעשה שלא יתקבל על הדעת.
2
אחד העקרונות בדמוקרטיה הוא ששלטון מתחלף מדי פעם. זה יקרה גם בישראל אבל לעולם עוד בהובלת השמאל. השמאל הישראלי (להערכתי כעשרים מנדטים אם מורידים את מחממי הכסאות ואת הפלגים הדתיים/לאומנים ברשימה המשותפת) צריך להתרגל למיקום של גוש שלישי, משהו סטייל המפלגות הירוקות. שני הגושים העיקריים מכאן ואילך יהיו הימין והימין הדתי. לא מן הנמנע שהאחרונים (בכוח הרחם) יקחו את המושכות מימין באיזשהו שלב, ולדעתי הם היחידים שמסוגלים להגיע להידברות עם השכנים.
3
מכיוון שביבי היה ממשיך להיות ראש ממשלה כמעט בכל תרחיש, לדעתי התוצאה היא לא רעה. איימן עודה סוף-סוף יצא מהמחבוא, ליברמן כבר לא יהיה ראש ממשלה, אלי ישי, ברוך מרזל ורונן שובל לא נכנסו (לא לדאוג, הם ייכנסו בפעם הבאה), הפלברות של בנט לא עבדו, והעיקר - מעתה ואילך נגמרו ההתחסדויות והתירוצים. העם רוצה ימין, ימשיך לזוז ימינה וכל מיני סיפורים שאנשים מספרים לעצמם שהכל יהיה בסדר איבדו גם את קמצוץ הרלוונטיות שהיתה להם.
----
וכן, מונאש שיחק אותה.

MickeyMouse10

New member
לצערנו לשמאל יש מספר בעיות יסודיות

1. ערביי ישראל שמהווים קונטרה לחרדים בריבוי הטבעי, מצביעים ברובם למפלגות שאין שום דרך לחשב במספר המנדטים להרכבת ממשלה, צריך למצוא דרך להעביר את הקולות האלה למפלגה שכן יכולה לקחת חלק בשלטון למשל מר"צ. ההתעקשות שלהם להתבצר בגטו שלהם, פוגעת בעצמם פעמיים: פעם הם משמשים כקטליזטור לימין הקיצוני להגביר את מסע ההפחדה, ובפעם השנייה כל הקולות האלה בעיקר נועדו להכניס אנשים קיצוניים שרק יוצרים הפחדה וקיטוב עוד יותר ויוצרים לערבים מעמד על של גייס חמישי.
2. אין רוב גם עם ערביי ישראל לשמאל, בטח עם מועמד כלכך חלש מבחינה כריזמטית!
&nbsp
3. המרכז זה פיקציה מצחיקה. יאיר ואחרים מאד חכמים, הם הרי יודעים שלא ניתן להביא מצביעים מהימין לשמאל (אלא אם קוראים לך רבין או ברק) אז הם המציאו איזה שטות שנקראת מרכז (אין דבר כזה) ואז מה שקורה זה שאנשים בוחרים מרכז חושבים שזה מרכז זה רק משווק מרכז, לפיד הוא שמאלן לא פחות משלי הוא רק לא סוציאליסט כמוהה. זה כל ההבדל.
&nbsp
4. יותר ויותר חרדים שניתן היה לקנות אותם בבצע כסף הולכים חזק ימינה, וזה אומר שיהיה קשה מאד לקנות אותם בעתיד.
&nbsp
בקיצור לשמאל יש רק פתרון אחד אמיתי - ויתור מוחלט על הארץ שלהם - כלומר הגירה! ולקוות שהמדינה לא תיפול (אחרי הכל רוב המדינה הימנית איננה משכילה, ענייה ודי נמצאת על הפנים, רק שהם לא ממש רוצים לשפר את מצבם, ולכן אין מה לעשות פשוט להרים ידים, הביטוי כצאן לטווח מאד מתאים להם.
&nbsp
מה שכן אני קורא שאובמה הולך להשפיל את נתניהו ואני פשוט מתמוגג, לראות שנתניהו עם ממשלת הקיצונים שלו צריך להצהיר לעולם שהוא בעד פתרון שתי המדינות, ולא פחות אני מגחח... העובדה שארה"ב קרבה לוותר במפגיע על זכות הווטו על מנת להשפיל אותו, לא רק מצחיקה היא לא פחות מקורעת!!! יותר טוב ממערכונים של ארץ נהדרת. צריך להודות הקדנצייה הקרובה של נתניהו תלמד אותו לקח גדול מאד, העובדה שמכל מקום בעולם דורשים ממנו להסכים לרעיון שתי המדינות והוא הרגע הבטיח לבנט וליבגרמן הרים וגבהות, קורע פשוט קורע.
&nbsp
בוא נחכה כמה חודשים ונראה את נתניהו ושר החוץ שלו בנט (נשמע בדיוק כמו להגיד שרת החוץ של צרפת לה פן)\ נזרקים מכל פינה בגלובוס בגלל הקיצוניות של הטון, אוי אני פשוט מתמוגג :) לחשוב שבנט יוזמן לארה"ב ויצטרך לדבר עם איזה מזכירה בבית הלבן ולעולם לא יראה אף בן אדם שיכול בכלל לחתום על קפה אפילו.

zaske

New member
בהחלט יש מרכז והיה מרכז

תקרא קצת על ההסטוריה של ישראל, "הציונים הכלליים" , "פרוגרסיבית" אפילו המפלגה הליברלית עד הקמת גוש חירות ליברלים. שינוי היתה איתנו כחלק מד"ש, חלק מרצ ומפלגה עצמאית לפרקים מ1977 עד 2006.
ואני יכול להביא לך עוד דוגמאות.
יאיר לפיד בעד ירושלים מאוחדת וגושי התנחלויות . זה שמאל?
בנט לא יהיה שר חוץ, הסר דאגה מליבך.

MickeyMouse10

New member
לגבי המרכז אני מדבר על המפה העכשווית

יאיר לפיד למשל אמנם התעקש על איזשהו תהליך (כי בניגוד לבנט הוא לא ממש טיפש שחושב מלחמה כל היום) הוא ידעת שמספיק שנצטייר כ"רודפי שלום" ויניחו לנו לנפשנו, עצם ההכרזה השנייה שאנחנו נגד נגד ונגד רק תסבך אותנו בפנים שונות של המציאות.
&nbsp
הנה דברים שנרשמו לא מזמן: נראה שהשמאל הישראלי סיים את תפקידו ההיסטורי:
&nbsp
http://www.iba.org.il/bet/?entity=1...et&utm_medium=ticker&utm_campaign=mivzakimnet

Caput femoris

New member
אני קצת פחות מתמוגג

ואפילו פחות בטוח שהמצב המדיני ישתנה במשהו. בטח לא הסרת הווטו, שהוא צעד קיצוני ולא מידתי בהתחשב בעובדה שביבי לא זז לשום כיוון. קשה להצדיק סנקציות נגד מישהו שפשוט לא פועל, בוודאי כשלמישהו הזה יש מידה לא מבוטלת של השפעה על הפוליטיקה האמריקאית.

לגבי הערבים - לא ניתן להכניס את כולם לאותה קטגוריה. נכון שהרשימה המשותפת היא מאוד סינטטית אבל עם כל הזרמים שבתוכה תתקשה למצוא שם ציונים גדולים. משום כך מקומם לא במרצ.
ערביי ישראל הם מיעוט אתני שלמרות שהצליח לא רע להתקדם במגזר השירותים (ואני לא מתכוון לחדרון שבו רונן מבלה את רוב יומו), נגזר עליו להיות מעמד נחות. הם צריכים לקבל את זה, או להתמרד, או להגר. ההימור שלי הוא האפשרות השלישית.

ANZ1

New member
שלוש הערות

1. שמאל וימין מחולקים בשני תחומים, כלכלי-חברתי ופוליטי
מבחינה כלכלית חברתית כל המפה הפולטית הולכת ימינה
היום מפלגת העבודה יותר ימנית כלכלית מאשר הליכוד של לפני 30-40 שנה
היום כולם קפיטליסטים, יותר או פחות רחומיים על העניים, אבל כולם בעד שוק חופשי.

ומבחינה פוליטית מדינית, מחוסר ברירה, כל המפה הפוליטית הולכת שמאלה.
הליכוד היום מבין ומקבל דברים שמפאי ההסטורית לא קיבלה.
בשנות השמונים היה אסור לדבר עם אשף, זה לא היה מקובל, לא על ידי הליכוד ולא על ידי העבודה.
בעבר הליכוד דיבר על 2 גדות לירדן, לא רק כל ישראל שלנו אלא גם ירדן, אז הם ויתרו בינתיים על ירדן, ועל עזה, ובהמשך על רוב יהודה ושומרון, חבל שזה לא קרה לפני 20 שנה, 2 אינתיפדות, מאות הרוגים והרבה מאד שנאה.

2. הערבים הם לא גוש אחד אחיד.
יש את האיסלמיסטים, שכרגע אין סיכוי שישבו עם ממשלת שמאל יהודית
את חדש, שלהם אין בעיה לשבת שממשלת שמאל, הם לא הרבה יותר שמאלה מבחינה חברתית כלכלית ממרץ
ואת הלאומניים, שהמתונים בהם יכולים להצטרף לממשלת שמאל בעתיד

3. אני חושב שהבחירות האחרונות גרמו לשבר גדול בשמאל - מרכז , אצל חילונים משכילים
פתאום רואים ברחבי האינטרנט דברים שאסור היה לחשוב עליהם.
כל העקרון שרץ עכשיו "לא לתת" -
הצבעתם ביבי, סימן שאתם מרוצים מהמצב, תעזבו אותנו, לא מענין אותנו בעיות של אחרים, מעכשיו אנחנו לבד
או כמו שקרא לזה שלום חנוך "אל תקרא לי עם, אני אדם", זה השלב העיקרי לקראת הגירה.
השבירה של המיתוס של עם ישראל בארץ ישראל, כשאנשים מתחילים לחשוב על עצמם, הם גם יבינו מהר שהחיים באוסטרליה יותר שפויים והגיוניים

zaske

New member
בוא ניתן לעצבים לשקוע ולהרגע

כמו שהעדתי על עצמי - לא התחלתי לחפור לכם מייד אחרי הבחירות ב2009. זה לקח לי 9 חודשים תמימים להתחיל.
בוא נראה את כל החבר'ה האלה מדברים בעוד 100 ימים.
הקמפיין של "לא לתת" הוא מטופש בעיניי, וגם הוא יגווע במהרה.
לגבי חילונים משכילים - הביקור שלי בישראל הוכיח לי שיש השכלה פורמלית, אבל היא לא בהכרח תרופה לטמטום בסיסי . מצביעי הגבנ"צ מוזמנים לחזור לשיעורי אזרחות וללמוד על מה זה דמוקרטיה פרלמנטרית, כמו שב2009 "רק לא ביבי" של ציפק'ה כמעט מחק את מרצ, זה כמעט קרה הפעם שוב. על זה שאין שום סיכוי לברית לפיד כחלון שתשאיר את ליצמן ודרעי בחוץ, כי לפיד נכתש, אני לא מדבר. בסופו של דבר מצביעי הגבנ"צ הצביעו בעקיפין לליצמן ודרעי, כמו שחזיתי.

zaske

New member
כמו בלא מעט מדינות בעולם, גם בישראל יש תמורה דמוגרפית

אין מה לעשות, זה המצב, וצריך לקבל את זה או לעזוב.
בישראל להבדיל ממקומות אחרים (למשל אוסטרליה, שגם בה יש תמורות) , יש גם קורלציה פוליטית בין חלק מהאוכלוסיות לחלק מהמפלגות.
משמע - אם ב1984, שנת הקמת ש"ס היה ילד בן 4, ונניח שאל המעיין קמו אחרי שנתיים (לא בדקתי, מודה), והילד התחיל ללכת לשם בכיתה א, היום אותו ילד שנולד ב1980 הוא בן 35. לא כל החילונים מאחרים להביא ילדים כמוני, אבל בואו נניח שרובם עוצרים ב2 או בשלישי. לא כך אצל חלק מהאוכלוסיה (דתית, חרדית, ערבית). אם נתסכל על דפוסי ההצבעה באוכלוסיות האלה נראה שמפלגות מסויימות (שלא מתאימות כנראה לגבנ"צ בראשות הרצוג ולבני) הובילו יותר. זה לא קטע של גזענות או משהו. הגיוני מאוד שמי שגר למשל בבית אל לא יצביע למפלגה שרוצה לפנות אותו, וסביר להניח שתושב אום אל פאחם לא יצביע לליברמן, ותושב שכונה חרדית בבני ברק לא יצביע ללפיד.
התמורה היא בעיקר לכיוון הגוש הימני - חרדי.
לטעמי הבחירות היו לא בין ביבי להרצוג, אלא בין השותפים של ביבי - האם בין השותפים הטבעיים, קרי בנט + שס + יהדות התורה + יחד שלא עברה את אחוז החסימה לבין יש עתיד.
יש עתיד הפסידה בבחירות האלה (ואני לא מסתיר שאני תומך במפלגה הזו *למרות* שאנשיה עשו טעויות) , בעיקר בגלל אותם "מאוכזבי לפיד" שהעדיפו "לתת צ'אנס" להרצוג ולבני.
אין לי שום בעיה עם נתינת צ'אנס, אבל בסופו של דבר, כל אחד מאותם מצביעים אלה, צריך לשאול את עצמו מה עדיף לו - ממשלת ימין מרכז ללא שס ויהדות התורה או ממשלת ימין עם שס ויהדות התורה, שכן ממשלת שמאל - מרכז או משמלת שמאל עם שס ויהדות התורה - היה ברור (לפחות לי) שלא יקרה. גם הסקרים הכי מחמיאים בעיתונים הכי "שמאלנים" לא נתנו לגבנ"צ + מרצ + יש עתיד 61 מנדטים. ולאור הסרוב המשותף של המשותפת/גבנ"צ לדורותיה לאפשר למרכיבי המשותפת לשבת בממשלות שמאל, יש הרי צורך במפלגות של שס ויהדות התורה על מנת להרכיב קואליציה, אבל הנוכחות של יש עתיד "א-ביסלה" הפריעה. כנ"ל לגבי שילוב ליברמן (שלא יודע מי חשב שהוא יסכים אבל שיהיה) כשמרצ בסביבה.

Caput femoris

New member
הבנתי.

אז אתה טוען שהיה צריך להצביע ליש עתיד כדי לבנות מחדש את אותה קואליציה מינוס ציפי לבני.
ואיך בדיוק קואלציה כזו היתה עדיפה מזו היוצאת?

zaske

New member
הרע במיעוטו

כל עוד ודעם או כל גלגול אחרי של הרשימות הערביות לא מוכנה לשבת בקואליציה "ציונית", ממשלת שמאל צרה תהיה חייבת להשען על המפלגות החרדיות.
ולכן בעיניי, ממשלת שמאל מפלגות חרדיות גרועה כמעט כמו ממשלת ימין מפלגות חרדיות.
מה נותר לנו?
ממשלת אחדות + מפלגות חרדיות? שוב, לא תודה
ממשלת אחדות מינוס מפלגות חרדיות? נשמע אחלה, לא יקרה.
ממשלת ימין - מרכז נטולת מפלגות חרדיות כמו ב2003 ו2013 - היה תרחיש יותר סביר, אם לפיד לא היה נכתש. 21 מנדטים ליש עתיד ו14 לגבנ"צ היו עוזרים לציבור החילוני יותר מאשר 24 לגבנ"צ ו11 ליש עתיד , בשל התמורות הדמוגרפיות ועניין ודעם שהזכרתי מקודם.

arieltr

New member
להצביע ליש עתיד

או לצורך העניין לכל 'מפלגת מרכז' אחרת זה בזבוז לחלוטין. עדיף כבר לא להצביע. המרכז איננו באמת אלטרנטיבה.
שלא לדבר על זה שיאיר לפיד... נו באמת.

zaske

New member
זו דעתך, וזכותך

כל אחד וההעדפה שלו מבחינת מה שהוא רוצה.
לדעתי שס ויהדות התורה הן מקור לא מעט בעיות בישראל, וכפועל יוצא של מעשיהן (וגם של המפדל/בית יהודי אבל במידה מעטה יותר), אני כאן ולא שם.
מרצ מכרה את כל העקרונות של מאבק בכפיה דתית בשביל "תהליך שלום" בדיוק כמו ש"המחנה הלאומי" בשביל "ארץ ישראל השלמה" מוכר את מצביעיו החילונים.
הפתרון - מפלגה סקטוריאלית חילונית. שינוי ז"ל היתה כזו, יש עתיד היא כזו היום.
היו ליש עתיד לא מעט הישגים, וגם היו מקומות שהם מעדו. במאזן הכולל - אין מישהו טוב מהם לדעתי. בטח לא המחנה הציוני, בטח לא מרצ שכאמור כשלו פעמיים מבחינתי. בסופו של דבר כותשי לפיד מהצד השמאלי של המפה ייצאו כתושים שכן קואליציית דרעי-ליצמן-בנט תעלה להם משמעותית יותר מהקואליציה הקודמת (בה בנט היה השחקן הבעייתי היחידי).

למעלה