מעניין לאגודה יש פורום אבל כלום לא קורה שם!

• פותח הנושא b13
  • פורסם בתאריך

b13

New member
מעניין לאגודה יש פורום אבל כלום לא קורה שם!

מעניין לאגודה יש פורום אבל כלום לא קורה שם!הודעה אחרונה מה-26/03/2007 , ואילו פה שזה לא פורום רישמי של האגודה נפתחים שרשורים של איחולים,תמונות מהפעלות ועוד דברים שקשורים לאגודה.

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אני מהמר על מימשק יותר נוח

4Z7CBF

New member
הבעיה היא

הבעיה היא לא בממשק ולפי דעתי הממשק נוח מאוד ויפה, פשוט מי שענה לשאלות בפורום הה משה אינגר ומידי פעם אנוכי שאלתי וגם עניתי לעצמי. לצערי הופתעתי מחוסר העזרה והתמיכה של חובבי הרדיו הוותיקים בנושאים טכניים (חוץ ממשה), הם עוזרים ביד רחבה לחבריהם הקרובים משנות ה-30 וה-40 בלבד. תנסה לבקש עזרה טלפונית מהוותיקם תקבל תשובה כגון פנה אלי במסנג'ר או סקייפי (נו באמת מה הבעיה לדבר בטלפון). לא פעם יצא לי לשאול שאלות טכניות בקשר על ממסר R-7 ולצערי דממה מוחלטת. אחרי מספר שנים בתחום של החובבות אין סיכוי להחיות את התחביב ולהפיץ אותו בקרב בני הנוער (אולי הנשמה מפה לפה). דעתי האישית במידה ולא יכול שינוי דרסטי בנשוא חובבות הרדיו כמו שאר התחבבים הישנים ימות בקרוב. גם בפורום הנוכחי מי עונה לשאלות חוץ ממשה ?

4Z7GBA

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

יש הרבה במה שאתה אומר גם לי יצא לדבר פעם אם הרבה חובבים שישר מפנים אותי למייל שלהם ראבק אני כאן לידך אז תסביר .. מזה במייל ? אני מכיר אולי 100 חובבים וזה בהגזמה מתוכם יש 10 אנשים שמוכנים לעזור ואחד מהם זה 4Z1PF יש עוד כמה דברים שהייתי רוצה לירשום אבל זה לא הפוקום המתאים לגבי עזרה בפורום הזה שהקמתי את הפורום ידעתי שאין לי את כל הידע הדרוש אבל היה לי משהו זאת אומרת עוד יכלתי לענות על שאלות שאני יודע בשל סיבה שאני לא רוצה לפרט כאן אני לא הכי יכול לענות אז שאלתי את 4Z1PF אם הוא מוכן לעזור והוא הסכים כאן זה המקום גם להודות למשה על העזרה והפירוט בתשובות שלו

4z5ca

New member
הבעיה היא ?!

הנשמה מפה לפה שלא לצורך החייאה בקרב בני הנוער נחשבת עבירה פלילית. בנוסף, חובבות רדיו היא סוג של מחלה אז גם במילה "הפצה" לא הייתי משתמש... וברצינות, כמו כל דבר מזדקן שמגיע לגיל הפנסיה - חובבות הרדיו בישראל ואגודת חובבי הרדיו שהן בערך באותו גיל בארץ, קצת התעייפו. שאין כח וחשק לעשות דברים מועילים יש זמן פנוי לעשות דברים לא מועילים ולהתעסק בשטויות. לא ארחיב בנושא אבל תחשבו לבד מה קרה באגודה בשנים האחרונות. הצעירים של לפני 15 שנה גם "סבלו" מהמבוגרים. אמה-מה - למי היה איכפת, בלי אינטרנט בלי סלולר בלי סקייפי בלי טובות, הרימו פרוייקטים מעניינים ומאתגרים מאוד. היו קבוצות עבודה שלקחו אחריות עם ובלי עזרת האגודה ( כספית או מנהלתית ). ממסרים, פאקט, לווינים, WLAN , ARDF .... מוזר, היום שהמידע נגיש לכל, כולם מחוברים לכולם כולל מיקום בדיוק של מטרים עדיין יש טענות וחירחורים של קילומטרים.... אז אצל מי הבעיה באגודה? המבוגרים העייפים או הצעירים הבטלנים ? תדהר. נ.ב: היוזמה של הפורומים הפרטיים ברוכה ומוצלחת אך לאגודה אין פורום רשמי.

4Z7CBF

New member
נכון מאוד

אני מעריך מאוד את התרומה שלך ושל מתנדבים נוספים באגודה המזכיר,הגזבר ועוד רבים וטובים אבל מי נהנה מהתרומה שלכם ? אני ורוב הוותיקים בלבד ורק במסגרת פגישות באגודה. תדהר, אתה יודע כמה פעמים קראתי לעזרה על R7 בנושאים טכניים לשם קבלת עזרה ? אולי עשרות פעמים ולא קיבלתי שום תשובה. יתרה מזאת אני מקשיב מידי פעם גם על הסימפלקס ואני שומע דבריי חוכמה בנושאים טכניים שמעניינים אותי, אבל לעזור לי אף אחד לא רוצה. התשובות שקיבלתי הם: 1. תנסה להשיג אותי 2. דבר איתי במייל 3. דבר איתי בסקייפי נו באמת מה אני ילד קטן שירוץ אחריהם תודה ושלום. אף אחד לא חייב לי כלום אני מסכים לכן אני יצרתי קשר עם אגודת חובבי הרדיו בהודו דרך הפורום שלהם ואני מקבל עזרה למרות האנגלית הקולקלת שלי. האגודה נהפכה להיות מקום מפגש לוותיקים לשם ציחוקקים ומפגש חברתי !!! ולא לשם זה מוטורולה מנדבת את המשרדים בשביל זה יש בתי קפה. אכן אתה צודק ,הצעירים של היום מפונקים ולא מוכנים להזיז את התחת שלהם. שבת שלום

4z5ca

New member
לא, אבל

אבל זה לא משנה כרגע כי אין פורום רשמי. אז עד שיהיה במהרה בימינו - הפורומים "הלא רשמיים" מצויינים. תודה למנהלי הפורומים. תדהר.

4z5ca

New member
שאל את זולו טנגה על R12 יש לו יומן ../images/Emo63.gif ../images/Emo13.gif

zukik

New member
מי אתה MOT264 ?

אני כאן המכונה זולו קיק http://www.ronen.org

לאגודה יש גם אתר אינטרנט וחוץ מפרידריכהפן לא קורה שם שום דבר. מי מנהל את הקרקס הזה?

4z5ca

New member
אני. מה אתה ?

לאגודה יש אתר אינטרנט, אומנם לא שיא הטכנולוגיה ויש הרבה מקום לשיפור אבל מעודכן ומטופל ע"י חובבי רדיו חברי אגודה שמזיזים את התחת שלהם למקלדת ומקדישים הרבה זמן לעניין . אה כן, ב ה ת נ ד ב ו ת. מוזר, שהאתר היה מוזנח עד פרידריכסהאפן, לא היו טענות. דממת אלחוט. כולם מרוצים. עלה האתר הנוכחי עם עידכונים מגרמניה כמעט בזמן אמת, פעם ראשונה בתולדות הארגון הזה ובמקביל למחמאות ולברכות שקיבלנו במהלך התערוכה צצו כל מיני חובבי צללים עם השמצות וציוצים. אז אנא, לפני שלוחצים ( PTT? ) על העכבר , כדאי לחשוב קצת. להתחיל ב "תודה" , להמשיך ב "יש לי כמה הערות והצעות לשיפור/תיקון/עדכון/שינוי" ובסוף אם ממש אכפת לך " אולי אפשר לעזור ?" אפילו "יש לי חומר מעניין לשים באתר" יתקבל בשמחה. תדהר , מנהל קרקס - אגודת חובבי הרדיו בישראל 4Z5CA סתם בשביל הכיף: עלות להקמת אתרי אינטרנט, הערכה גסה, תלוי בשפת תיכנות ורמת שירותים. המחירים נבדקו לצורך עסקי פרטי בעבר. השוק משתולל. כך או כך אין מתנות חינם היום: חוכמולוגים / הבן של השכן - 0 ועד מאות שקלים. תלמידי תיכון מוכשרים עם ניסיון - 150 - 350 $ תכנת מתחיל / טכנאי חכם / סטודנטים - 20 - 50 $ לשעה מעצבים גרפיים לאתר פשוט ללא עדכון - 1000 - 2000 $ מערכות תכנים, קהילות, ווידאו וכו - משכנתא .... להשמיץ ולהעליב את הנ"ל וח"מ - חינם.

פרידריכסהאפן זה דגל אדום אצל כמה חובבים. מצטע אם לקחת זאת באופן אישי. אם שתלת את פרידריכסהאפן כהדגמת יכולת לאתר אין לי בעיה. ובינינו כל החומר באתר הישן יכול לעבור בשלמותו לפורמט חדש עד שיהיו עדכונים רובו רלוונטי גם כיום ובמיוחד לחובבי חו"ל שמגיעים לארץ. ולעניין ההוא - אם פרידריכסהאפן כ"כ חורה להרבה אנשים אולי כדאי לטפל בנושא בצורה יסודית. אני לא בטוח, או יותר נכון, אני בטוח שישראל לא חייבת להיות שם ואת זה אני אומר כמי שמשתתף, ממן ביתנים, מתכנן, מארגן וכמציג ב5-6 תערוכות בינ"ל בשנה בסד"ג של סביט שהן מעט יותר גדולות מהכינוס הזה. מי שמוכן לנסוע על חשבונו שיטרח ויממן ולא יציג את עצמו כנציג ישראל. בשנים 82-83 כיהנתי כחבר וועד באגודה ומאז יצא לי להשתתף בישיבות אסיפות ולדבר עם חובבים, כך שאני מכיר היטב את מצב ההתנדבות די מקרוב שלא לדבר על המריבות וההתלקחויות התורניות. לצערי מעולם האגודה לא נוהלה, בשום פרמטר, בצורה מקצועית. ובתקופה האחרונה מתוך תכנון וביצוע לא נכונים אין עתודה צעירה/בנים ממשיכים כאשר אגודות בכל העולם השכילו יחסית לטפל בתופעת הדעיכה של חובבות רדיו בקרב אוכלוסיה צעירה. חבל שאין דיון רציני בנושא. אולי זה סוף דרכה של האגודה שהזדקנה ודעכה. אולי היה צריך להקים אגודה מתחרה. אולי? ושלא יובן אחרת, אני חובב רדיו פעיל יחסית. מחזיר בתשובה חובבים רדומים. כמעט כל פעילות עיסקית, נופש, שייט מתחברת אצלי לחובבות רדיו. בקשר תרתי משמע עם חובבי רדיו בישראל ובעולם. אני קורא חומר ומתעדכן. אני בהחלט חושב שהתחביב לא ימות (כנראה שאייקום, קנווד ויאסו חושבים כמוני וכמו אגודות במדינות אחרות בעולם, כי כמעט כל שנה הן מוציאות דגמים חדשים). אבל בינינו, האינטרנט צמצם את פערי האינפורמציה והפך את אגודת חובבי הרדיו במתכונתה ושרותיה למיותרת מבחינתי כבר הרבה מדי שנים. רק השנה במודע החלטתי לא לשלם דמי חבר (stop loss - מה שאני עושה ביומיום, לא השכלתי לעשות כנראה משיקולים סנטימנטליים 35 שנים) אין בעצם שום סיבה שאהיה חבר באגודה. ואולי אין סיבה שתהיה אגודה בפורמט הקיים. פורום תפוז הוא פורום מצויין לפתח את הנושא.

4z5ca

New member
רקע קצר: המגזר השלישי - מומלץ לקרוא

המגזר השלישי בישראל המגזר השלישי המונח "המגזר השלישי" הינו מונח כולל למוסדות וולונטריים וארגונים ללא כוונות רווח. המגזר מכונה "שלישי" על-מנת להבחין בינו ובין שני המגזרים הגדולים האחרים: המגזר העסקי והמגזר הציבורי. המגזר השלישי מורכב מארגונים שונים זה מזה העוסקים במגוון נושאים, החל מבריאות וחינוך ועד לשמירה על איכות הסביבה וסיוע בינלאומי. חלק מן הארגונים מספקים שירותים, אחרים מעורבים בסנגור ובשינוי חברתי ואילו אחרים הינם ארגוני חברים העוסקים בנושאים חברתיים או מקצועיים. מאפיינים בולטים של ארגוני המגזר השלישי הינם מעורבות מתנדבים בפעילותם ושימוש בתרומות כספיות. המגזר השלישי בישראל בישראל, החל מתקופת טרום-המדינה, ארגוני המגזר השלישי מילאו תפקיד מרכזי בפיתוח התשתית המוסדית, בעיקר בתחומי הבריאות והחינוך אך גם ברווחה חברתית, תרבות, מחקר וכו'. בשני העשורים האחרונים, גדל מאוד המגזר השלישי בישראל כמו ברוב ארצות העולם. עד סוף שנת 2005 היו רשומות בישראל כמעט 41,000 עמותות, ובשנת 2002 נאמד סך כל ההוצאות השוטפות של המגזר השלישי בכ-65 מיליארד שקלים, סכום שהוא שווה ערך ללמעלה מ-13% מהתוצר המקומי הגולמי. במהלך העשורים האחרונים ממלאים ארגונים אלו יותר ויותר תפקידים. רבים מהארגונים מספקים שירותים חברתיים שונים; לעיתים השירותים הללו מסופקים כתחליף לשירותים שהמגזר הציבורי חדל לספק לאור הצמצום במדינת הרווחה בעשורים האחרונים. יחדש עם זאת, לא פעם מהווה המגזר השלישי זירה לפיתוח יצירתי של יוזמות ושירותים חדשים והצעתם לחברה ולמדינה, ומהווה כר פורה לחידושים חברתיים שונים. בנוסף לתפקידי השירות שהם ממלאים, למגזר השלישי תפקידים חברתיים נוספים: מגזר שלישי מגוון ובעל חיוניות מהווה תנאי הכרחי בקידום הדמוקרטיה בחברה, על-ידי מתן ביטוי לצרכים ולאינטרסים של קבוצות מסוימות, לטעמיהן או לתחומי התעניינותן שלהן; הוא מהווה מסגרת שבאמצעותה מפתחים יחידם וקהילות את ההון חברתי שלהם; הוא מהווה ערוץ לביטוי הלכי רוח בחברה ואפיק להוצאת ההתנהגות הפילנתרופית של הציבור מהכוח אל הפועל. ידע על המגזר השלישי למרות העובדה שהמגזר השלישי ממלא תפקיד כה מרכזי בישראל, הידע שקיים אודות אופיו או מרכיביו של המגזר השלישי בישראל עדיין אינו רב. בשנים האחרונות אנו אוספים מידע על דרך הניהול של ארגונים אלו, על קשריהם עם המגזר הציבורי והמגזר העסקי, על דפוסי התרומה וההתנדבות של ישראלים, וכו'. אך הדרך להבנה מעמיקה של אופיו, התנהגותו ותרומתו של המגזר השלישי בישראל עודנה ארוכה. לאור העלייה בחשיבותו של המגזר השלישי בישראל ובעולם, מידע וידע על המגזר השלישי הינם כלים חיוניים לפיתוח מדיניות רלוונטית שתאפשר למגזר למצות את הפוטנציאל שלו, למען החברה בישראל. ( מתוך המטמון של גוגל, המקור ב BGU )

mot264

New member
אלו מילים !../images/Emo47.gif

הלואי שהמאמצים שמשקעים בתערוכה בחו"ל היו משקיעים ברשות חובבי הרדיו מימוש התחביב בארץ ! אנו עדיין לא חברה שצריכים שגרירי חוץ. השגרירים שלנו הם החובבים אשר מייצרים קשר עם חו"ל אם לא ניתן ליצור קשר זה באלחוט ולהשאיר רק לבודדים אז, לא עשינו דבר ! מוט 264

4z5ca

New member
ביבי מלך ישראל - גם אצל חובבי הרדיו...

כדאי לקרוא את תקנון העמותה לפני ששולחים משפטי-ביבי דמגוגיים עקומים: סעיף (3) מטרות האגודה ה. לקיים קשרים עם ארגונים ואגודות שמטרותיהם דומות למטרות האגודה ו. לייצג את חברי האגודה בפני מוסדות הממשל במדינת ישראל ובפני כל גורם בארץ ובחו"ל, בנושאים שיש בהן עניין לקיום מטרותיה. צריך הסבר ? לעניין, המאמצים והמשאבים המוסדיים/ציבוריים המושקעים ב FH אפסיים לעומת ההשקעה הפרטית של המשתתפים. אם יש "משוגעים לדבר" שמוכנים להשקיע מזמנם ומרצם - אומרים תודה וכל הכבוד. הלוואי שחובבי הרדיו היו מתאמצים יותר להזיז את התחת שלהם מהתחנה הפרטית למימוש התחביב (בתקנון: יישום סעיפים 3 א-ד ) ולא מחכים לניסים ונפלאות. "האגודה" זה לא רק "הועד"...למי שלא מבין את הנוסח. מתי בפעם האחרונה יזמת/ם ארוע או הרצאה בקהילה (ישוב, עיר, כמתנ"ס, בית ספר ) להציג את התחביב ?! בקיצור די ליילל אפשר לעשות DXCC גם מתחנת מועדון ודיפול. קצת OFF TOPIC לחובבות רדיו ודעה אישית שלי בהקשר גרמניה: אנו עדיין לא חברה שצריכה שגריר חוץ. נכון. אנחנו חברה שצריכה שישה מיליון שגרירי חוץ. בים באוויר ביבשה מעל ומתחת לגלי האתר. כדאי לעשות שיעורי בית בהיסטוריה בכלל ושל היו"ר וחלק מהמשתתפים המייצגים את ישראל בגרמניה בפרט. קטונתי. תדהר 4Z5CA אגודת חובבי הרדיו בישראל ---------------------------- מבצע 4X599

zukik

New member
בכלל לא מסכים

אתר האגודה כמעט לא מחליף דפים נסה ללחוץ על כל LINK בו ותראה שכלום לא קורה מילא היה עובד הקישור לאתר הישן כפי שכתב פה מישהוא האגודה מנוהלת בצורה "לא מקצועית" (בלשון המעטה שלא לומר חובבנית) והאתר אינו שונה מזה ..... אם הייתם נותנים יותר הרשאות לאנשים לטפל באתר אז כל אחד היה שם חלק קטן וביחד היה לנו אתר גדול אבל שסוגרים כל שרות ורוצים לשמור על השמנת לבד (עיין ערך משטר טוטליטארי) התוצאות בהתאם .....

למעלה