מעניין מאוד ...

Great Blue

New member
מעניין מאוד ... ../images/Emo62.gif

תאמרו לי... אה סליחה... קודם כל תתחדשו על הפורום, מקום יפה. ההיכרות היחידה שלי עם אספרנטו היא מהשיר הישן של Snow- Informer. האם הבנץ\שימוש בשפה מחייב ידע באנגלית? למראית עין - נראה מאוד כי כך הדבר, ואז נשאלת השאלה השאלה: למה להשתמש בשפה הנגזרת ממילא משפה שאתה מכיר- אז כבר להשתמש באנגלית (!?)
ואם לא- האם באמת מספיקים כ-20 שיעורים בכדי לדבר (+\-) בשפה כלושהי ולבנות אוצר מילים ? דעתכם ...

מניסיון אישי...../images/Emo80.gif

אני אישית למדתי אספרנטו בקורס בטכניון שנמשך סמסטר אחד בלבד. אם אתה רוצה יותר מידע... - עד מחר יעודכן כאן מאמר חדש שאני מאוד ממליץ לקרוא.

interDist

New member
מה קשור אנגלית?

אני לא מבין, איך אנגלית (או צרפתית, או גרמנית, או תהלנית) קשורה לכל העניין הזה
נכון, אוצר המילים של אספרנטו הוא אינדו-אירופאי (דומה לשפות אירופאיות רבות, כביכול) - אבל זה לא אומר שחייבים לדעת איזושהי שפה בשביל ללמוד ולשלוט טוב באספרנטו. להפך
(כלומר חייבים לדעת אספרנטו בשביל לשלוט טוב בפשה אירופאית
) צריכים אנגלית כדי ללמוד אספרנטו באותה מידה שצריכים אנגלית כדי ללמוד עברית. בקיצור, תרשם לקורס שנפתח אתמול בתל- אביב ותוכל להיווכח בכך בעצמך

שיר אשיר בשלג...../images/Emo168.gif

יש לי בקשה קטנה, אתה יכול לשלוח לנו את השיר של Snow Informer שדיברת עליו? או קישור אליו? תודה, ירוק עולההההההה

לירוק עולה כל הכבוד והתפארת

מרוב מאמץ להגן על א-ו, כנראה לא בהצלחה יתרה, אולי בגלל אריכות דבריי לפעמים וגם עומקם, כמעט שכחתי שמגיעות לך הרבה תשבחות על האתר/הפורום. אני מודה לך בשם הרוב הדומם ומכתיר אותך בתואר אספרנטיסט בלב ונפש GHISOSTULO. תודה והייה ערני, יובל.

לך תודה לך ברכה! ../images/Emo47.gif

Kara Yuval לך מגיעה תודה וברכה לא קטנה יותר. וזה בדיוק בזכות דבריך הארוכים והעמוקים. Estigxu nia modesta (?)kaj eta Forumo abunda kaj plenplena da homoj kiel vi! Via amike verde kaj vigle :&quot
ירוק עולה.

שיר השמחה (ע"פ התשיעית לבטהובן)

Gxojas ni pro Esperanto Nin kunligas nobla cel La kvalit kaj ne la kvanto Estas nia gvidmodel Ni kunlaboras por paca mondo´ por egaleca lingva ord Regos iam harmonio, homoj vivos en konkord. verkita de Shamgarul.

השבח למחבר

כל הכבוד ליובל על השיר היפה. שמתי לב שהוא אכן מתאים למנגינה של הסימפוניה התשיעית של לודביג ואן בטהובן. אגב, מנגינה זו משמשת כיום כהמנון של אירופה. וחבל שאספרנטו לא התקבלה כשפה הרשמית של האיחוד האירופי, שהינו מעין מגדל בבל מודרני של 12 מדינות חברות.כנראה שהשפה האנגלית תשתלט שם על העניינים, למגינת ליבם של צרפתים, גרמנים וכו´. ובכך יהיה יתרון לא-הוגן לדוברי האנגלית כשפת אם.

שיר השמחה במלואו

Ghojas ni pro Esperanto Nin kunligas nobla cel La kvalit kaj ne la kvanto Estas nia gvidmodel Ni kunlaboras por paca mondo, por egaleca lingva ord Regos iam harmonio, homoj vivos en konkord. Lingvon kiel Esperanto Shirmu kaj protektu Kaj fakul kaj diletanto Ame ghin respektu Se du fremduloj, post longa peno, ne venas al interkompren Ni proponas Esperanton, malaperu lingva ghen Shamgarul

למעלה