מעניין שעל-פי הסקר הרב כאן מאמינים הרב כאן מאמינים באלוהות אחת. האם זו היתה גם הפגניות בעולם הקדום?
א אמתאחת New member 31/10/03 #1 מעניין שעל-פי הסקר הרב כאן מאמינים הרב כאן מאמינים באלוהות אחת. האם זו היתה גם הפגניות בעולם הקדום?
כ כרמית. New member 31/10/03 #2 עוד פעם השטות הזאת של הפגניות בעולם הקדום? בפעם השניה, אין דבר כזה. כל תרבות האמינה בדבר אחר והיתה לה תפיסה שונה של האלוהות. ולקרוא לאי אלו מהתרבויות הקדם מונותיאיסטיות "פגנים" זה לחטוא להיסטוריה, שלא לדבר על השכל הישר וההגיון הבריא.
עוד פעם השטות הזאת של הפגניות בעולם הקדום? בפעם השניה, אין דבר כזה. כל תרבות האמינה בדבר אחר והיתה לה תפיסה שונה של האלוהות. ולקרוא לאי אלו מהתרבויות הקדם מונותיאיסטיות "פגנים" זה לחטוא להיסטוריה, שלא לדבר על השכל הישר וההגיון הבריא.
G gwizard New member 31/10/03 #4 זה הרי ברור למה הוא הגיע ומה הוא מנסה להוכיח. כל ההסברים שאת ואני כותבים זה חסר תועלת כי זה מסוג האנשים שחושב שהוא חכם ואם הוא יבוא מגישה אחרת אז לא נראה את זה.
זה הרי ברור למה הוא הגיע ומה הוא מנסה להוכיח. כל ההסברים שאת ואני כותבים זה חסר תועלת כי זה מסוג האנשים שחושב שהוא חכם ואם הוא יבוא מגישה אחרת אז לא נראה את זה.
א אמתאחת New member 3/11/03 #5 נראה לי שעדיין לא הבנתי אותך את אומרת שהפגניות של היום לא היתה קיימת בעולם הקדום? העולם הקדום היה פוליתאסיטי ופגניות אינה פוליתאיזם ?
נראה לי שעדיין לא הבנתי אותך את אומרת שהפגניות של היום לא היתה קיימת בעולם הקדום? העולם הקדום היה פוליתאסיטי ופגניות אינה פוליתאיזם ?
כ כרמית. New member 13/11/03 #6 פגניות ופוליתיאיזם הם לא מילים נרדפות. בהחלט לא. והבנת נכון מאוד, הפגניות של היום מעולם לא התקיימה בעולם הקדום, לא בשם ולא בצורה.
פגניות ופוליתיאיזם הם לא מילים נרדפות. בהחלט לא. והבנת נכון מאוד, הפגניות של היום מעולם לא התקיימה בעולם הקדום, לא בשם ולא בצורה.