מעניין. תיכנסו ותקראו, לא יזיק.

snake77

New member
מעניין. תיכנסו ותקראו, לא יזיק.

http://www.gimgum.netfirms.com מה אתם אומרים? אני מתכוון לנסות את זה!

קראתי את המאמר

בעבר ועכשיו שוב. המממממ...בעיקרון נשמע נכון אבל קשה ליישום, לפחות אצלי. אני אמנם לא חוזרת על הברות אך בהחלט משתמשת במילים פרזיטיות וב-אהההה...לפי משפט. אני חושבת (ממה שהבנתי על הדסה), שה"טיפול" שלו דומה להדסה, גם הוא מלמד לדבר בהברות ולא לזרוק את המילים החוצה. הוא חזר והשתמש בצירוף "איבוד עשתונות", מצב שמאוד מאוד מוכר לי. אני בהחלט אנסה ליישם את רעיונותיו. מפיו נשמע כאילו אפשר להתגבר על הגמגום בין רגע, הוא רק שוכח שקשה למחוק מהזיכרון התנהלות דיבור קלוקלת של שנים....קשה למחוק טראומות מדיבור, קשה לשנות הרגלים. חבל שאי אפשר לעשות reset למוח

mico24

New member
עוד פעם הקשקוש הזה !!!

הפעם אני חייב להגיב.. מישהו מוכן להסביר לי מי זה המטומטם הזה, שמתיימר לפתור בשני עמודים את אחת התופעות הקשות והמסובכות ביותר שיש?! זה עלון לא רע, לאנשים, שרוצים לשפר את צורת הדיבור שלהם. אין לזה שום קשר למגמגמים! "הרגל החזרות"?! מה זה הרגל החזרות? ואם אני לא חוזר לא על הברות ולא על מילים, אני (ועוד מיליוני מגמגמים) פשוט לא מצליח להוציא את המילים? "פשוט להרפות". איזו הצעה! זה פותר לי את כל הבעיות! להרפות.. איך לא חשבתי על זה לפני זה? נשארה השאלה הקטנה, איך אני עושה את זה? איך מרפים? דוקטור? או שמישהו פה,יש לו גם הצעה חכמה כמו "לדבר לאט", "לנשום עמוק", והכל יהיה בסדר? הוא צודק בתיאורו הכללי של התופעה, אבל אני לא צריך להסביר לכם עד כמה היא רחבה מעבר ל"חזרות", "הגיית מילים", ו"שטף דיבור". זאת בעיה עם משקעים פסיכולוגיים, התנהגותיים, פיזיים ורגשיים קשים ביותר, עם השלכות לכל תחומי החיים. אם שני הדפים האלה באמת עזרו למישהו, ברכותיי! אבל בשביל רובינו זה קשקוש מוחלט, וחבל שאת המגמגמים המתוסבכים והמתוסכלים בלוא הכי, מבלבלים ומתסכלים עוד יותר אנשים מפגרים כאלה.

mfi123

New member
mico, צודק אבל ..

עבורי ה"מאמר" הזה עצר לי טיפה בגלל שהייתי בטיפול ב CTI פעם והדברים מוכרים, אז עם נסיון רב מהטיפול, המאמר שיפר לי קצת את השתף - נכון לא בהרבה אבל שיפר.

דור6

New member
רגע גם אתה היית בטיפול אצל ברברה

האם הוא עזר לך מה היה הגימגום שלך לפני ומה עכשיו ?שלי היה לפני טיפול קשה עד קשה מאוד והיום הוא בינוני לדעתי ובימים ממש טובים אני מדבר עם גימגום קל עם ההורים והמישפחה אבל אין ספק שלדבר עם זרים זו תעלומה בפני עצמה כי בשל חוס רהביטחון אני חושב לדבר בשטף ולא עושה צילול והדיבור שלי יורד לאללה.אבל אני נישבעתי לעצמי שעד שאני לא אדבר שוטף דבר לא יזיז לי ואני אשיג את השטף מבלי להיכנע וכל זה 3 שנים אחרי טיפול ב cti

mfi123

New member
הייתי בטיפול שנה בערך אחרי שהתחלתי

לגמגם אז הגמגום לא היה כל כך חמור. הטיפול עזר בעיקר שאני קורא, הגעתי לשתף גבוה בקריאה אבל בדיבור הוא לא עזר הרבה. אחרי איזה חצי שנה של טיפול הפסקתי ללכת והשתף שלי בדיבור היה יחסית גבוה ואז במשך שנתיים הוא ירד לשתף בינוני, אז חזרתי לטיפול (מכון CTI כבר נסגר אז אם אני לא טועה, אז הלכתי לאותה קלינאית תקשורת שהלכתי במכון CTI) ועדיין לא תפסתי את מימוש השיטה, הייתי נתקע לפעמים. בעיקר לא הבנתי שצריך וחובה ליישם את השיטות ביום יום, ושהליכה פעם בשבוע לקלינאית לא מספקת. הפסקתי ללכת לקלינאית ולאחר שנה פשוט העלתי את הביטחון העצמי שלי מאד, דבר שגרם באופן "מפתיע" לעליית השתף - שכנעתי את עצמי שאני יכול לדבר כמעט בלי לגמגם, אז למה אני לא עושה את זה ?! בקיצור התחלתי להגות מילים קצת יותר לאט עם קצת עזרה מהשיטות בטיפול ב CTI השתף עלה יחסית ממגמגם 50% מהזמן ל75%. גם פעם כל פעם שדיברתי עם חברים הדיבור שלי היה יחסית בסדר, אבל שדברתי עם זרים שום דבר לא הלך, אז את זה "שיפרתי" - חיים פעם אחת למה סתם להלחץ מול אנשים זרים ולגמגם אם אתה יודע שאתה יכול להרגע ולדבר נכון. אז אצלי הרב פסיכולוגי, שאני לבד אני מדבר יופי אבל מול אנשים הגמגום מתחיל, אז הצלחתי להעלות את הביטחון העצמי וכך גם את השתף מול אנשים אחרים.

דור6

New member
תגיד לי מתי היית בטיפול הזה אני הי

יתי לפני 3 שנים בחופש הגדול.ושמי האמיתי הוא דורון אז מה השם שלך אולי היית איתי

mfi123

New member
אין סיכוי שהייתי איתך

כי לא הייתי בקבוצה, הייתי עם קלינאית אחת בשם אילנה (אתה יודע לא היתה שם רק את ברברה) והייתי שם לפני איזה 5 שנים ככה אני מעין (נולדתי בארה"ב כנראה לא ידעו שם שזה שם בעיקר של בנות ..)

למעלה