Take thy albatross and leave חלק ב'
אני חושבת שהייתה לי התגלות ברמה דתית. אחד מן הקטעים שהוקרנו באותו ערב היה מהופעת סולו (חצי) אקוסטית של גילמור מ- 2002, בפסטיבל Meltdown שהיה מעורב בארגונו רוברט וויאט. באותו הרגע החלטתי שאני חייבת להשיג את ההופעה הזו ויהי מה! וזה לא שזלזלתי בגילמור אי פעם, אלא שפתאום חדרה בי הכרה מאד מחושית למה גילמור נכנס לרשימת 100 הגיטריסטים הטובים בכל הזמנים. והאמת היא שהתואר הזה לא מתקרב אפילו בלעשות לו חסד. גילמור לא נשאר לבד על הבמה למרות שזו הופעה אקוסטית (ספרתי, בין השאר, 9 זמרי ליווי, צ'לנית, קונטרבסיסיט, דיק פרי על סקסופון ועוד אורחים ונגנים) . גילמור מוציא מעצמו איכויות חדשות ומעניק זוויות חדשות ופירושים חדשים לשירים, שאולי הנגינה בפלויד מנעה ממנו להוציא אל הפועל עד כה. אני לא יודעת אם זה אכן כך, אבל לי נראה כאילו גילמור נהנה מכל רגע, חוגג את השחרור שלו מהפלייליסט המוכר של הפלויד שאותו הקהל דורש בכל הזדמנות והופעה ומתענג על הפירוש החדש לשירים המוכרים. אמנם הבחירה בשירים בהופעה לא מפתיעה, אבל העיבוד וההגשה משנים הכל ונותנים משמעות חדשה, רעננה ומאלפת לשירים המוכרים, גם של הפלויד וגם של זמרים אחרים אותם בוחר גילמור לחדש: ההופעה נפתחת בגילמור מנגן על גיטרה אקוסטית את Shine On You Crazy Diamond, Parts 1-5, אליו מצטרף בהמשך דיק פרי על הסקסופון. מבין שירי הפלויד המוכרים גילמור בחר לנגן כמעט את כל השירים מ- WYWHבחירה מחושבת לדעתי ,את Terrapin ו- Dominoes של בארט שזוכה גם לאיזכור (פעמיים!) מגילמור במהלך ההופעה, ואת High Hopes ו- Coming Back To Life ו- Fat Old Sun. בין השירים הנוספים שגילמור מבצע, לא של הפלויד, אפשר למצוא את Dimming of the Day שיר שזכה לקאוורים רבים ברבות הזמן, (במקור של ריצ'רד לינדה תומפסון נדמה לי), ואת Hushabye Mountain מצ'יטי צ'יטי בנג בנג. אלמלא נערכה ההופעה ב- 2002 הייתי חושבת שכל האופרה של ווטרס באה להוכיח נקודה אחת ויחידה (כמו: גם אני יודע צרפתית ) כנגד הבחירה של גילמור ב- Je Crois Entendre Encore מ"שולה הפנינים" של ביזה. לקראת סוף ההופעה הוא מצרף אליו את ריק רייט, שנראה גם הוא משום מה רגוע ונינוח יותר מתמיד, לשיר מתוך אלבום הסולו של רייט (Broken China): Breakthrough שאותו רייט מבצע באלבום המקורי עם שייניד אוקונור. גילמור חותם את ההופעה עם Comfortably Numb אותו הוא מבצע עם ידידינו משכבר הימים, בוב גלדוף ורוברט וויאט. יחסית להופעות הגרנדיוזיות של פלויד, מדובר בהופעה אינטימית לגמרי אך מושקעת, יוקרתית ולא מועטת משתתפים. גלימור מנגן נפלא יותר מתמיד, מאלתר בחופשיות . למרות שמדובר בהופעה אקוסטית, גילמור מבליח עם גיטרת ה"סלייד " שלו ב- Shine On You Crazy Diamond Parts 6-9, וכאן גאוניותו של האיש נחשפת במלוא הדרה. למי שלא יצא עדיין להתעניין בהופעה עד עכשיו (כמו לי ועל זה אני אצטער לדורות) אני מצרפת את הקישור מקישורי הפורום, שם אפשר לראות קטעים מההופעה. אה, כן, אם אין לכם עדיין, רוצו להשיג (!) http://www.pinkfloyd.co.uk/dg/