מענין לעניין אגב השרשור מטה, self check out

dannyk27

New member
מענין לעניין אגב השרשור מטה, self check out

או קופאי/ת, מה אתם מעדיפים?
האם באמת הם יגבירו את האבטלה?

CANADA101010

New member
תופעת האבטלה הטכנולוגית התקיימה לפחות מאז המצאת הגלגל

נזכרתי שפעם לא היה תדלוק עצמי והיום זה נראה טבעי.
ישנם קנדים שלא מוכנים להשתמש בשרות עצמי:
https://www.cbc.ca/news/business/self-checkout-cashier-jobs-retail-automation-1.4937040
אישית אני מעדיף קופאי\ת
מאד מפריע לי העמידה שלהם - זה כבר סיפור אחר
ההנחה לפיה שינוי טכנולוגי יכול לגרום לאובדן משרות לטווח הקצר, מקובלת על מירב החוקרים העוסקים בתחום. לעומת זאת, העמדה לפיה שינוי טכנולוגי כזה, עלול אף להביא לעלייה מתמשכת באבטלה, שנויה במחלוקת. האופטימיסטים מסכימים שחדשנות עשויה להוות גורם משבש מבחינה תעסוקתית בטווח הקצר, אך עם זאת מאמינים כי מגוון מנגנוני פיצוי יבטיחו שלא תהיה השפעה שלילית לטווח הארוך, בעוד שהפסימיסטים טוענים שלפחות בנסיבות מסוימות, טכנולוגיות חדשות יכולות להוביל לצניחה מתמדת במספר המועסקים.

CANADA101010

New member
לא דמי אבטלה

לא דמי אבטלה
הפתרון המומלץ הוא הכשרה או הסבה מקצועית למקצוע נדרש, הקניית מיומנויות וכישורים רכים למובטלים, סיוע בשידוך ובתהליך חיפוש העבודה, צמצום עלויות היציאה לעבודה כמו למשל הגדלת מספר מעונות היום, מערכת הסעות והרחבת התחבורה ציבורית. לצד הכלים בתחום היצע העבודה יש כלים המתמקדים בביקוש לעבודה - כהקמת אזורי תעשייה וכסבסוד תעסוקה למשל דרך מסלול תעסוקה בחוק עידוד השקעות.

michaelbl

New member
לגמרי self checkout

לפחות כל עוד אין בהם כמעט תורים כי מרבית האנשים עדיין עומדים בקופות הרגילות. כשאני הולך עם הבת הקטנה שלנו לקניות אז בכלל אין ספק שהולכים לעמדות האלה.
למרות שאני משער שהאבולוציה הטכנולוגית והצרכנית היתה מביאה אותנו לשם מתישהו בכל מקרה אני בטוח שלהעלאת שכר המינימום היתה תרומה לא קטנה להאצת התהליך.
אישית הייתי שמח להחליף את כל העובדים שלנו במכונות אבל למרבה הצער זה לא מעשי.

זו מלחמה אבודה

אי אפשר לעצור את זה ולכן אין טעם להלחם בזה
אבל, בהחלט הממשלה חייבת לחשוב על פתרונות
כי לדעתי ,השוק החופשי לא יעשה לבד את העבודה
&nbsp

תלוי

אם זו קנייה קטנה ומוצרים שיש עליהם ברקוד- שירות עצמי. בקנייה גדולה או כשיש הרבה דברים ללא ברקוד כמו פירות וירקות דרך הקופה. אני מוצא את עמדות השירות העצמי מאד לא נוחות כשיש הרבה מצרכים שצריך לארגן.

למעלה