מענין, שיטה למניעת הצטברות קרח במקפיא, אך אח"כ המקפיא מגמגם

מענין, שיטה למניעת הצטברות קרח במקפיא, אך אח"כ המקפיא מגמגם

המקרר לא נוא פרוסט, וכלומר שאחת לכמה חודשים מצטבר קרח. מסיבה מסוימת הרבה זמן לא הפשרתי כמה שנים, והצטבר הרבה קרח, אבל המקרר והמקפיא עבדו טוב. לאחרונה הפשרתי, ומכיון שהיה המון קרח, הצבתי במקפיא כלים עם מים רותחים, וזה זירז את המסת הקרח.
ואחרי הפעלת המקרר מחדש, כדי למנוע הצטברות קרח פעם נוספת, שמתי לוחות פוליגלים על קירות המקפיא, שכשיצטבר קרח, הוא יצטבר על הלוחות, ואוכל להוציא אותם עם הקרח.
אבל אבוי! פתאום ראיתי שהמקפיא עובד חלש. או יותר נכון - מגמגם, מקפיא ואח"כ יורדת רמת ההקפאה משמעותית. כמובן שהסרתי מיד את לוחות הפוליגל, והיה נדמה שעזר, אבל אחרי זמן קצר חזרה הבעיה.
וחשבתי שאולי אדי המים הרותחים, או הפוליגל, גרמו להצטברות לחות בצנרת, וניתקתי את המקרר לכמה ימים, ואף שמתי סדין חשמלי במקפיא כדי לחמם את הצנרת והשארתי את דלת המקפיא פתוחה, בתקווה שאם יש לחות שם זה יתאדה. אבל גם אחרי כמה ימים כאלו שהמקרר מנותק והמקפיא מחומם בסדין חשמלי והדלת פתוחה, כשהפעלתי שוב את המקרר המקפיא שוב מגמגם.
אודה על תשובה.
 
רק בעדינות ורחוק מקירות המקפיא. אין סימן במקפיא לגירוד

תודה. אכן גרדתי קרח אם זה לא היה קרח קשה וכשזה היה רחוק מקירות המקפיא. בכל זאת חששתי שאולי פגעתי בקירות המקפיא בלי שהרגשתי, אבל בדקתי שוב ושוב את הפלסטיק של קירות המקפיא ואין שום שריטה או חור.
 

רוני1955

Active member
המשך

בדוק בתחתית המקפיא. שם נמצאת מערכת הקרור. על פניו, ניקבת את המערכת.
 
נקי כחדש. הפלא שזה מקפיא ומפשיר ושוב מקפיא וחוזר חלילה

תודה מאוד רוני.
בדקתי שוב, זה לבן ויפה, ממש כמו חדש. אולי הזעזועים מהמכות שנתתי לקרח (אף שהמכות לא היו חזקות) השפיעו על מערכת הקירור? או האדים מהמים הרותחים? ואולי הסדין החשמלי המיס חלקים במערכת?
השאלה לגבי העובדה המפליאה שתיארתי, שהמזון קופא ואח"כ מפשיר ואח"כ שוב מפשיר וכך כל הזמן, מה זה אומר?
 

יוסיזיו

New member
אם המזון קופא מחדש אז אין בריחת גז. יחידת הקרור מפסיקה לפעול

להרבה זמן ואז מפשיר את המזון.
 
תודה. איך זה קורה? ומה עושים לזה?

ולכאורה זה קשור לאחד או כמה פעולות שעשיתי בהפשרה (הנחת כלים עם מים רותחים במקפיא. הפוליגל ששמתי אח"כ על קירות המקפיא), אף שלא ברור לי איך זה קרה.
ותכלס - מה עושים?
תודה.
 
בעבר היה על 3 והיה בסדר וכעת זה לא מספיק

הבוקר העליתי ל4, ואולי זה מעט עזר אבל זה ודאי עדיין לא מספיק קפוא.
 

יוסיזיו

New member
רוני,רגש הטמפרטורה במקררים האלו יושב על הפלטת טרוזון או גוף

אחורי של תא הקרור ולא במקפיא.
 
העליתי את התרמוסטט ל5 והבעיה ממשיכה. מה יכול להיות ההסבר?

בנוסף יש טעם לקרוא לטכנאי?
 
המקרר בן כ10 שנים. שוה להשקיע בו?

מחד הוא כבר בן 10, וגם אולי התיקון יהיה יקר, שאין לי מושג מה הבעיה וכמה יעלה התיקון. וזה לא בבית אלא במחסן במקום שאני עובד בו, ולכן אני לא מחפש יופי ויכול לקנות יד שניה.
מאידך, אני צריך לא מקרר ביתי רגיל אלא קטן יותר, כי אין במחסן מקום, וביד שניה קשה למצוא מקררים בגודל כזה. וגם שהמקרר הזה הוא מהסוגים הישנים הטובים, החזיק לי 10 שנים בלי שום תקלה (ורק התמלא קרח שזה לא נוא פרוסט), ואולי לכן שוה להשקיע בו.
מה הייתם ממליצים?
והאם טכנאי מסכים לבוא ולתת הצעת מחיר לתיקון בלי שאהיה מחויב על עצם הביקור והבדיקה (שכך אוכל לשקול אם שוה לתקן או לא)?
 

יוסיזיו

New member
לא נראה לי שטכנאי יגיע אליך בחינם,בדיקה עולה כסף ,זמן טכנאי

הוצאות רכב ועוד כל מה שקשור מסביב עם תרומה למדינה.
מקובל הוא שבאם תחליט לתקן דמי הבדיקה יהיו חלק מהתשלום.
גובים בין 200-300 ש"ח.
מאידך מקרר יד שניה יש טובים גם ב 500 ש"ח ופחות,אתה מוזמן להכנס לדף פייסבוק מקררים ומזגנים יד שניה של התאחדות קבלני מיזוג האויר ותמצא שם כמה מקררים מהימים האחרונים,תכנס ותירשם ובמענה לשאלה תכתוב קנית מקרר ותאושר לחיפוש.
 
למעלה