מענקים ליתומי צה"ל

No name for now

New member
מענקים ליתומי צה"ל

לידיעתכם להלן סכומי המענקים (נכון ליום העצמאות תשס"ו) ליתומי צה"ל:
בר מצווה - 7,587 ש"ח
נישואין - 101,154
דיור - 80,923 יש לציין שמענק הדיור משלים את מענק הנישואין ואינו נוסף לו, כלומר מי שקיבל מענק דיור יקבל את ההפרש עם נישואיו (או בהגיעו לגיל 30) ומי שקיבל מענק נישואין לא יקבל מענק דיור מי שלא קיבל אף אחד מהמענקים יכול לקבל מענקים אלה עם הגיעו לגיל 30 (יש להגיש בקשה לעובדת השיקום
) יועלה למאמרים מיד

No name for now

New member
אוי לבושה שכחתי להוסיף

תגמולים ליתומים: יתום עצמאי - 3,515.47 ש"ח דמי קיום יתום - 2,132.17 ש"ח המאמר יעודכן מיד

zeev2007

New member
מה זאת אומרת תגמולים?

באיזה מקרה אני זכאי להם???

No name for now

New member
שלום זאב

התגמולים הם: יתום עצמאי - יתומים מתחת לגיל 21 זכאים לקצבה שמשולמת לאלמנה, אם יתום נישא טרם אגיעו לגיל 21 הוא יקבל את הקצבה לחשבונו, יכול להיות שזה גם תקיף ליתומים מתחת לגיל 21 שאמם הלכה לעולמה (אני לא בטוחה) קצבת קיום - ניתנת למיטב ידיעתי ליתומים סטודנטים שאינם עובדים, יש להגיש בקשה לפקידת השיקום בעניין

שאלה חשובה

אני זוכר שבזמנו המענק לגיל 30 היה נמוך בהרבה ממענקי הדיור והנישואין, ולי זה נראה כמו איזה קנס על כך שמישהו לא מתמסד כמו שהמדינה רוצה. אז זה די עצבן אותי, בעיקר כי באותה תקופה אף אחת לא העיזה להשאר איתי מעבר לדייט השלישי, ומצד שני לא היתה שום אפשרות להשלים את הסכום אפילו לסכום המינימלי שמאפשר לקיחת משכנתא. מה קורה עם זה היום? (מבחינתי היום, כשאחרי עבודה קשה הגעתי למצב שבו אני כן מצליח להחזיק מערכות יחסים ארוכות יותר, וכן ניתן להגיע גם למשכנתאות של 95%, אין לי כמובן את הזכות להשלים את ההפרש, כי עברתי את גיל 30).

No name for now

New member
לכן אנחנו חוזרים ומדגישים

שיש לבקש את המענק הנ"ל אם הוא לא נוצל לפני יום ההולדת ה-30

No name for now

New member
לא ממש מעודדים פה רווקים לקנות דירה

לא שההטבות לזוגות נשואים מי יודע מה לפי מה ששמעתי אבל לי למשל כיתומה מאב מאוד חשוב שיהיה לי הבסיסי הכלכלי העצמאי הזה כדי לא להיות תלויה באמא שלי. משרד הבטחון כנראה לא מתייחס לזה כשיקום בגלל זה מדובר במענקים (כלומר מתנות) ולא בסיוע שניתן רק לאלמנות

למעלה