מענק לאחר מות הבן

סוזי10

New member
מענק לאחר מות הבן

בני 27 נפטר . היה מוכר כנכה 100% מאז חודש מרץ 2006. זכותו לקצבה עד סוף שנה זו. כמובן שכל שנות מחלתו אני תמכתי בו הוא רווק. וכמובן שהיה סמוך לשולחני עד מותו. האם מגיע לי לקבל מענק פטירה לפי החוק מצ"ב שאני לא כל כך מבינה מה הוא אומר סעיף 310 לחוק הביטוח הלאומי קובע כדלקמן: 1) נפטר אדם שהיתה משתלמת לו קצבת זקנה, קצבת שאירים, קצבה לפי פרק ה' או פרק י"ג בשל נכות שדרגתה % 50 לפחות, קצבת תלויים לפי פרק ה' או פרק י"ג או קצבת נכות לפי פרק ט', או הענקה לפי פרק י"ז הניתנת במקום הקצבאות האמורות, (בסעיף קטן זה - המנוח) ישולם למי שהיה בן זוגו בשעת מותו, ובאין בן זוג - לילדו כהגדרתו בסעיף 238, מענק בסכום השווה לסכום הבסיסי, כפי שהיה ב-1 בינואר שקדם ליום הפטירה; חל פיצוי לאחר מכן, יוגדל המענק בשיעור הפיצוי. (2) מענק לפי הוראות פסקה (1) ישולם ליחיד שנשא בעיקר ההוצאות להקמת המצבה של המנוח, בהתקיים שניים אלה: (א) בן זוגו של המנוח נפטר בטרם חלפו 100 ימים ממועד פטירת המנוח, ולא שולם לו מענק לפי הוראות פסקה (1); (ב) למנוח אין ילד כהגדרתו בסעיף 238. (ב) נפטר מקבל קצבה לפי פרק ה' או י"ג לאחר שהגיע לגיל הפרישה, ישולם המענק לפי הוראות סעיף קטן (א). (ג) נפטר מבוטח שהיתה משתלמת לו קצבת נכות לפי פרק ה' או פרק י"ג, ומתקיימים התנאים המפורטים להלן, ישולם למי שהיה בן זוגו בשעת מותו, שהוא תלוי במבוטח לפי הוראות סעיף 130, ובאין בן זוג כאמור - לילדו כהגדרתו בסעיף 238, מענק כאמור בסעיף קטן (ד) או מענק כאמור בסעיף קטן (א), לפי הגבוה מביניהם: (1) בן זוגו או ילדו של המבוטח, לפי הענין, אינם זכאים לקצבת תלויים בשל כך שפטירת המבוטח לא נגרמה בשל הפגיעה בעבודה; תודה רבה

סוזי10

New member
תודה - מי שכתבה לי כל

זאת היא עו"ד מפורום ביטוח לאומי באתר YANT איך את מסבירה את זה ? ולמי כבר להאמין לע..... האם את בטוחה ? כי היא שלחה לי את הנאמר וכתבה לי שאני כן זכאית.

haimra

New member
ובנוסף לעצת הגננית המקורית העתקתי

לך קטע מאתר המל"ל שלדעתי תוכלי לסמוך את ידך עליו ולהלן הקטע: מענק פטירה ישולם גם לאדם שנשא בעיקר ההוצאות על המצבה בעקבות פטירתם של בני הזוג בהפרש זמן קצר, ואם מתקיימים כל התנאים האלה (במקרה זה יש להגיש תביעה למענק פטירה): 1. מכוחו של המנוח הייתה זכות למענק פטירה לבן/בת זוג 2. בן זוגו של המנוח נפטר בתוך 100 ימים ממועד פטירת המנוח, ולא שולם מענק פטירה. 3. אין למנוח ילד כהגדרתו לפי חוק הביטוח הלאומי. 4. המנוח נפטר החל ב-1 בינואר 2003 ואילך. ההתיחסות שלך צריכה להיות למשפט שמציין ואני מצטט"מענק פטירה ישולם גם לאדם שנשא בעיקר ההוצאות של המצבה", וכן לסעיף 3,אין למנוח ילד כהגדרתו לפי חוק ביטוח לאומי. וכן לסעיף 4,המנוח נפטר החל ב-1 בינואר 2003 ואילך. ובנוסף חוות דעתה של המשפטנית מאתר ynet מחזקת את דעתי שאכן תקבלי מענק פטירה. קבלי את תנחומי הכנים,ועמדי על זכויותייך,בהצלחה חיים.

סוזי10

New member
תודה מעומק הלב ודבר נוסף

לדעתי מאד חשוב שנעמוד על זכויותינו כאזרחים מול כל הגופים הציבוריים, הם יודעים לקחת בכל דרך מה שמגיע להם. כשהיתי שם אמרו לי חד משמעית לא מגיע וזהו. אני לא אוותר בשום מקרה לשום גוף ציבורי. הם הוציאו לבני את הנשמה עד שהכירו בו כבעל זכויוות. שוב תודה

haimra

New member
סוזי דרשי לקבל תשובה בכתב במקרה

ויסרבו לתת את מענק הקבורה,ועל כך תערערי בבית הדין לעבודה,ולפי תשובתך אני בטוח שתצליחי במאבקך,בהצלחה.

למעלה