מענק לידה, גם ליולדות בחו"ל ??

מענק לידה, גם ליולדות בחו"ל ??

כן, יש לי עוד מלא זמן עד ש... אבל שמעתי שיולדת, אזרחית ישראלית זכאית לקבל את מענק הלידה (הסמלי מאוד), האם אכן כך, ואם כן האם אתן/ם יודעים מה צריך למלא, טפסים, תעודת לידה ?? בקיצ' מה הפרוצדורה ? אגב נושא אחר, לא מפחיד ללדת במקום זר, בלי הפולניות המקרקרת מסביב ? פעמים ילדתי בארץ וכעת משום מה החלטתי שזה הזמן לשלישי. אולי טעות ?!

אני חושבת שכן

עוד לא ניסיתי. את צריכה להגיש את הטופס הזה, או שמישהו יגיש בשמך. אני אבקש מאמא שלי שתעשה את זה ונראה.

MASHY BOSTON

New member
עדי, לא הבנתי מה הטופס אומר../images/Emo60.gif

אני אמורה ללדת בבוסטון בסוף יולי. לא מצויין בטופס שום דבר על לידה בחו"ל. רק על לידה ואשפוז בארץ. אז כן יש מענק למישהי שיולדת בחו"ל או לא ? אני ממש מבולבלת.

efrat100

New member
עדי, אשמח לשמוע מה התוצאות

אם תקבלי מענק לידה, אשמח לשמוע על זה. כמוך, גם אני לא הייתי בארץ בשנה האחרונה, כך שאין מה לדבר על עבודה בארץ ב- 12 החודשים לפני הלידה, מעניין אם עדיין מקבלים מענק לידה (עד כמה שידעתי אי אפשר, אבל אשמח אם אני טועה).

אני אדווח לאחר שהקונסוליה

תואיל בטובה להפסיק את השביתה ואוכל להוציא לתבור מספר ת.ז. ישראלי, כדי להגיש את הבקשה לביטוח לאומי. מבטיחה לספר לכן אם וכאשר יהיו תוצאות.

moonshaa

New member
אני לא יודעת מהיכן את,

באנגליה זה ככה: אם עבדת כאן ושלמת ביטוח לאומי את זכאית לקבל במשך 6 חודשים 400 פאונד לחודש. אם לא עבדת ביטוח לאומי יוצר איתך קשר ואת זכאית לקבל 60 פאונד לחודש. מה שאני ממליצה לך לעשות, זה להתקשר לביטוח לאומי בארץ שאת גרה והם יתנו לך את כל הפרטים. בהצלחה.

לאחר בירור מקיף עם ביטוח לאומי

אנחנו עברנו לארה"ב לקראת החודש השישי להריון ולאחר חוסר בהירות עם הטופסולוגיה של בטל"א קפצתי למשרדים שלהם ולהלן המימצאים: 1. מענק לידה- יש אפשרות להגיש עד 12 חודשים לאחר הלידה. יש להוציא לילוד מספר ת.ז. ישראלי לשם כך, זאת ניתן לעשות דרך הקונסוליה הישראלית גם בדואר. 2. דמי לידה (חודש וחצי עד שלושה חטדשים תשלום 75% מהשכר)- למי שהספיקה לעבוד בארץ בזמן ההריון (אני לא זוכרת עד איזה חודש) זכאית לדמי לידה. יש צורך בעותק מקורי (!!!) של תעודת הלידה (הם לא מחזירים את העותק) וגם ניתן לטפל עד 12 חודש לאחר הלידה. 3. הוצאות אישפוז- אם היו הוצאות אשפוז בגין הלידה ניתן לקבל החזר כנגד קבלות. יש גבול של משהו כמו 5,000 ש"ח. גם בשביל זה צריך להוציא מספר ת.ז. זה מה שאני זוכרת. אנחנו הגשנו רק את הדמי לידה כי לא הוצאנו לה מספר ת.ז. בנתיים ולא היו הוצאות לידה שלא כוסו ע"י הביטוח. ***רצוי לשים לב שאתם משלמים ביטוח לאומי בארץ כי אחרת אין זכויות. יצא ארוך ואולי מבובל אני מקווה שתבינו

irisgh

New member
ואם רק הבעל משלם ביטוח לאומי?

גם אז אפשר לקבל מענקל לידה והוצאות אשפוז? [אני לא עובדת כרגע, ואמרו לי שאני לא צריכה לשלם]

G a l i 11

New member
כן

אם אתם שוהים בחו"ל רק הבעל משלם ביטוח לאומי ודמי בריאות - 130ש"ח בחודש. לאישה אין אפילו אפשרות לשלם...אבל התשלום של הבעל מכסה את כל המשפחה וכך גם לגבי הזכויות.

כן הבעל משלם כתושב חו"ל זמני

יש איזה טופס שמילאנו לפני שיצאנו לחו"ל וזה נועד בדיוק בשביל לשמור על הזכויות. הם גובים את התשלום פעם בשלושה חודשים כ-400 שקל.

moonshaa

New member
תשלום לביטוח לאומי,

אם את שוהה באחת המדינות שישראל כרתה עמה אמנה , את אמורה לשלם 84 ש"ח לחודש. במקום 132 ש"ח שאת משלמת היום. ממליצה לך לבדוק.

שליז

New member
מה ז"א תושב חו"ל זמני? זמני לכמה

זמן? שנה? ומה אח"כ? האם לא בעצם העובדה שאתה "מודיע" שאתה גר בחו"ל הם מודיעים לך על איבוד הזכויות לאחר שנה ואז אין לך כל אפשרות לקבל את "זכויות" הביטוח הלאומי באמצעות תשלום חודשי?

ronnieyuval

New member
לא יודעת לגבי המענק. לגבי הלידה

עצמה, משום שלא ילדתי בישראל אני לא יכולה להשוות אבל חויית הלידה שלי כאן היתה נפלאה! דווקא כל הפמלייה הפולנית לא חסרה לי ובירכתי על זה שאני לא צריכה לעשות חשבון לאף אחד, לא צריכה לתרץ, לא צריכה להזמין מיליון איש למסיבת הולדת הבת שאפילו לא רציתי לעשות... LOOK ON THE BRIGHT SIDE!

1רב

New member
מענק לידה

ילדתי את ביתי הבכורה בארה"ב (לפני 5 שנים) ובביקור הבא בארץ הלכתי לביטוח לאומי, הבאתי תעודת לידה שלה ואת הדרכון שלה (שעשינו כמה ימים קודם בארץ) ומענק הלידה (סכום חד פעמי שעומד כרגע על 1300 ש"ח ואמור להיות מקוצץ בחצי) הופקד ישירות לחשבוני. כל זה נכון כי בזמן שהותי בחו"ל שלמתי ביטוח לאומי בצורה מסודרת. בקשר ללידה בחו"ל ולבד - אני נהנתי מזה, היה רגוע, לא נלחצנו ולא דאגנו ובאמת היתה חוויה טובה. בהשוואה ללידה בארץ שעברתי לפני חודש וחתי אני רוצה לומר רק דבר אחד (וזה חידוש אפילו לעצמי) לא להתפשר על אולטראסאונד יותר פעמים ממה שנהוג בארה"ב וללכת עם כל תחושה שלך שאולי משהו לא בסדר לבדיקה רצינית. זיהיה במזל.

למעלה