מענק מילואים?

Wing Chan

New member
מענק מילואים?

שלום
ברצוני לקבל מידע על המענק שניתן באופן שנתי על ימי שמ"פ.
הבנתי שזה הולך לפי 10, 16, ו-21 יום בשנה (איני מפקד) ?
ובכן יש ברשותי 15 ימי שמ"פ במהלך 2012 (5 + 10 של צו השמונה שהיה עכשיו למבצע) - האם אני זכאי למענק כלשהו?
לפי מה מחשבים אותו ואיך אדע כמה מס מורידים לי ממנו וכמה מגיע אליי?
כמו כן איזה טופס אני אמור לשלוח על מנת לקבלו?

ועוג שאלה - אני עוסק עצמאי.
עד כה את התשלום לימי השמ"פ שלי ביצעתי דרך המעסיק שהיה לי, אך מעתה ואילך אצטרך לעשות זאת בעצמי.
אם המשכורת החודשית שלי היא כרגע פחות ממינימום, כמה אקבל פר יום שמ"פ?

בתודה

אושי231

New member
בתשובה לשאלתך

המענק שאתה מדבר עליו נקרא "התגמול הנוסף".
זהו מענק המתקבל בתחילת חודש מאי של כל שנה והוא עבור השנה הקלנדרית הקודמת.
לדוגמא: מינואר עד דצמבר 2010 ביצעתי 30 ימי מילואים ולכן במאי 2011 אקבל את התגמול הנוסף.

את התגמול מחשבים לפי מספר ימי המילואים שעשית. בחודש אפריל כל שנה יש ישיבה של כל הנוגעים בדבר והם מחליטים מהן מדרגות הימ"מ כאשר בכל מדרגה מתקבל סכום תגמול אחר. לכן, זה בהכרח שמה שהיה שנה שעברה יהיה גם השנה. עם זאת, אנו רואים מגמה של שיפור כאשר כל שנה נותנים מענקים גבוהים יותר ומדרגות נמוכות יותר.
זה לדוגמא מה שהיה שנה שעברה:http://www.tapuz.co.il//forums2008/...68&messageid=160809187&pagenumber=1&Archive=0

המענק מגיע לך כמות שהוא, ללא הורדת מס. אם אתה צריך לקבל 5000 ש"ח מענק לדוגמא, אז זה מה שתקבל נטו לחשבון.

אתה לא צריך לשלוח שום טופס על מנת לקבלו, רק לוודא שפרטי חשבון הבנק שלך מוזנים במשרד הקישור.

לגבי המשכורת- יש מינימום בצבא של 5,600 ש"ח לחודש שלפי זה מקבלים באופן יחסי את התשלום.
אתה מוזמן לחשב באתר של ביטוח לאומי במחשבון לחישוב תגמולי מילואים כמה בדיוק תקבל.

בהצלחה!

Wing Chan

New member
לא הבנתי...

לא היה לי שמ"פ בדיוק על חודש מאי השנה. היה לי לפני כן ובנובמבר האחרון - לא במאי.
לא ממש הבנתי, מתי התגמול הנוסף הזה בעצם נכנס לחשבון עצמו? בשנה אחרי השנה שבה משרתים?
הוא נכלל כחלק מהמשכורת הצבאית או נכנס בבת אחת?

אושי231

New member
אסביר שוב:

השמ"פ מתקבל לחשבון הבנק שלך במאי והוא עבור ינואר עד דצמבר של השנה הקודמת.
ראה את הדוגמא שנתתי לך.

התגמול הנוסף נכנס בתחילת חודש מאי לחשבון עצמו- בשנה אחרי השנה שבה משרתים.
הוא לא נכלל כחלק מהמשכורת הצבאית והוא נכנס בבת אחת.

Wing Chan

New member
שאלה נוספת בקשר לטופס 502

בסעיף 4 אני ממלא שאני עצמאי מתוך כול האופציות שם, אך הדף האחרון מיועד לאישור המעסיק אשר אצלו אני עובד כשכיר - אך אני לא עובד כשכיר...

מה לעשות עם הדף הזה? להשאירו ריק? לא להדפיסו כלל?

תודה

guya72

New member
תוספת / תיקון

הזכאות לקבלת תגמול נוסף מחושבת לפי מספר ימי מילואים שבוצעו שנה קודמת (במאי 2013 ישולם מענק עבור 2012).
אין צורך להגיש טופס. זה משולם אוטומטית (במידה ואתה תהיה זכאי לתשלום).

מהסכום יורד מס קבוע של 25%, שלא ניתן לערער עליו / לבצע תיאום מס (זהו מס אחיד, לא חשוב מה משכורתך).
כמו כן, בתור עצמאי, אינך צריך לכלול את התגמול הנוסף בדיווח לרשות המיסים.

התגמול הנוסף משולם ללא קשר לתשלום עבור ימי המילואים.

למעלה