מענק?

Reshef 914

New member
מענק?

הבנתי שהמענק הוא +\- 22 אלף ואחרי 5 שנים הוא נפתח לאיזה שימוש שרוצים. הבנתי שאחרי ה-5 שנים הוא נפתח לשימוש עצמי ואז עוד שנתיים אחרי מה שנשאר חוזר חברה ל"צבא". איך זה הגיוני? מאיפה הצבא יודע בכמה בדיוק השתמשתי?

Misha345

New member
הכסף שאתה מקבל

הוא מגיע מקרן לחיילים משוחררים = משרד הבטחון. לא מהבנק ישירות. לכן הם יידעו כמה כסף לקחת והשתמשת וכמה נשאר. הצבא מן הסתם מקבל את הנתונים האלה גם כן.

BenisaaC

New member
בגלל זה מה שעושים

נניח שהצלחת לקבל מלגה ללימודים או משהו כזה ולא נגעת בפיקדון אז אחרי 5 שנים לך לבנק ותבקש למשוך הכל

oleg_kh

New member
המענק הוא 6-7 אלף

תלוי ברמת פעילות שלך בצבא ואת זה מקבלים מזומן לבנק 22 אלף ומטה זה פקדון שניתן לממש אותו רק לצורכי לימודים, חתונה, פתיחת עסק וכו' ובאמת אם לא נוגעים בו 5 שנים הוא עובר לחשבון. (בהוראה שלך כמובן) בהצלחה

Reshef 914

New member
אחרי 5 שנים הוא נכנס לחשבונך האישי?

ברור שבהוראה שליף למה שאוותר על הכסף?
אבל הבנתי שאחרי ה-5 שנים שהוא נכנס אלייך לחשבון, אם לא נגעת בו עוד שנתיים הוא חוזר שוב לצבא? מה הבעיה למשוך הכל ברגע שעוברות 5 שנים ולהפקיד מחדש או להחזיק במזומן? איך הם יודעים כמה הלך?

oleg_kh

New member
חחח מה זה איך הם יודעים

זה כסף של הקרן לקליטת חיילים משוחררים, כשאתה משתחרר הם שולחים לך מכתב עם כמה כסף יש לך שם. ובכל פעם שאתה מוציא משהו ללימודים וכו' הם שולחים לך עדכון שהוצאת... זה לא שאתה בא לבנק אומר לפקידה שלום תביא 5000 לקורס בגרות, יש הליך מיוחד לכל החרא הזה,שאתה מביא אישור מהמקום לו אתה משלם.. ובסניף שבו התחלת למשוך פעם אחת אתה תמשוך תמיד (שם הכסף שלך יושב) לא יודע לגבי השנתיים, אבל ברגע שעוברות 5 שנים אתה הולך לבנק נותן הוראה וזה ובר לך לחשבון. מה לעשות איתו כבר אתה מחליט.

Reshef 914

New member
זה ברור אבל

זה ברור לי שבמהלך ה5 שנים יש לך רק דברים ספציפיים להשתמש בהם, אבל במקום להגיב ב"חחח" תקרא מה השאלה, להשתמש בפיקדון אני יודע. השאלה היא, מה שאמרו לי זה שאחרי 5 שנים זה נכנס לחשבון שלך שתעשה מה שבא לך , ומה שנשאר אחרי שנתיים (ביחד 7 שנים) זה חוזר אליהם...

הטRולית

New member
לאאאאאאא

אחרי 5 שנים מגיש בקשה לקחת הכסף, עד כאן יש? לא לקחת, עברו שנתיים, סה"כ 7 שנים עד כאן, יש? עברו שנתיים, הלך הכסף. קפיש?

Reshef 914

New member
אהע

חשבתי אתה לוקח את הכסף, והעודף ממנו שנשאר אחרי שנתיים הם לוקחים, כמה שאני שמח שלא

Shaycus

New member
לא,

יש אנשים שאחרי 5 שנים נמצאים נניח בחו"ל "ושוכחים" מהכסף, אם עברו עוד שנתיים הכסף נעלם כלא היה זה לא שאחרי 5 שנים הוא אוטומטית נכנס לחשבון שלך, זה לא שביום א' אתה עם פלוס 1000 וביום ב' אתה עם פלוס 23000.. אתה צריך ללכת לבנק ולדרוש את הכסף הזה פשוט ואם אתה לא עושה את זה בשנתיים שלאחרי ה5 שנים מאז השחרור, סאלמט לכסף

למעלה