מעסיק לא מפריש לפנסיה

כל חודשיים-שלושה אני מקבלת הודעה מקרן הפנסיה שהמעסיק לא הפריש לי לקרן הפנסיה. כשפונה למעסיק- נאמר לי שיש בעיה לכלל העובדים וזה יסודר.
כשפתחתי את פירוט התשלומים בפנסיה שמתי לב שיש הפרשות באיחור (למשל על חודש מאי הפרישו ביולי/אוגוסט, על יוני חודשיים אחרי וכן על זה הדרך..).
כשאמרתי למעסיק שאני מפסידה את הריביות, אמרו לי שהם מפרישים עם הריבית כי קרן הפנסיה מחייבת אותם לזה.
אשמח לתובנות- האם זה חוקי? מותר להפריש אחרי כמה חודשים לקרן עצמה? (בתלוש כמובן הכל יורד .)
האם יש דרך לחייב את המעסיק להעביר את זה בזמן?
ואיך ניתן לדעת אם אני באמת מפסידה את הריביות..?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
ככלל, ככל שקרן הפנסיה מקבלת את הכספים, לרבות הריביות, אף אם באיחור - אין לך עילה בדיני העבודה כנגד המעסיק.
הבעייתיות העולה משאלתך נוגעת להיקף הכיסוי הביטוחי, שכן עליך בעיקר לוודא ולדאוג כי גם אם ההפקדות בוצעו באיחור והן רטרואקטיביות, עדיין תהיי מכוסה בכל עת ברכיב אובדן כושר העבודה ויתר הזכויות הנילוות שהביטוח הפנסיוני מעניק למבוטחיו.
כלומר - לדאוג שאם חלילה תחלי, עדיין תהיי מבוטחת באותו מועד ספציפי של תאונה, שכן אחריות המעסיק בעיקר קשורה לכך.
על כן מומלץ לעיין בפוליסיה ו/או לפנות לסוכן הביטוח בעניין זה, על מנת לברר שחרף ההפקדה המאוחרת הן הרצף הביטוחי נשמר והן כל זכויותייך בעניין אובדן כושר העבודה בכל מועד נתון.

למעלה