מעצבן אותי שבאים לקראת תלמידי ישיבות ההסדר

smailie

New member
מעצבן אותי שבאים לקראת תלמידי ישיבות ההסדר

יכולתי רק להתפוצץ מול הדיווח הערב (יום ראשון), בחדשות של ערוץ 2. הכתבת סיוון רהב - מאיר סיפרה על חיילי הסדר, שנשלחו לכלא, אחרי שסירבו להשתתף בהדרכה שהועברה לפלוגה שלהם ע"י חיילת. הרבנים, שכבר מזמן הפסקתי לכבד אותם למרות היותי אדם מסורתי, פסקו שאם נוכחותה של חיילת מפריעה לחייל מסויים, צריך להתחשב בו. ואני שואל: מדוע חיילי ישיבות ההסדר מתעקשים דווקא על שירות בתפקידים האלה? אולי שפשוט יפסיקו להכתיב לצה"ל את כל שגיונותיהם - ויתפשרו קצת? יש הרבה דברים אחרים, שהם יכולים לעשות בצבא. והרבנים שלהם? דב ליאור וכל הגברדיה הנכבדה הזאת, של מלומדים עטורי זקן, שמרוב כרס קשה להם ללכת? מה הם מתערבים בכלל? עדיף שפשוט ימשיכו לוודא אם הפיטם של האתרוג כשר או פסול, פן יכשילו את הרבים, כי בהתערבות שלהם בנושאים לא להם - הם מכשילים את הרבים הרבה יותר... בקיצור: עם כל הכבוד למוטיבציה, לתרומה לחברה ולחינוך לערכים - הפעם הם באמת הגזימו. אני חושב שאני הייתי יכול לשרת בדיוק באותם תפקידים בצורה לא פחות טובה ואיכותית מהם. אבל צה"ל לא מוכן לקבל אותי אפילו לתפקידי מינהלה וכו'. ומה האבסורד כאן? שאני בכלל לא מציב למערכת תנאים מוקדמים. אז שיקבלו את מה שיש, או שכמו שאנשים אומרים לי: "צבא זה לא הכל בחיים ולא יקרה כלום אם תוותר על זה". והרבנים, אנשי המופת והתבונה שלהם? אולי יום אחד הם עוד יזכו לשחוט כבשים מעל הרי שכם והשמחה תהיה רבה. מצטער, אבל האפלייה הזאת פשוט מוציאה אותי מדעתי. אני מאמין שהאינטרס של הרבנים כאן לא נובע ממניעים טהורים בכלל.

user4576

New member
אתה אחד, הם רבים

יש אלפי חיילים במסלול של ישיבות הסדר - אתה לבדך לא יכול להחליף את כולם. אתה צריך להבין שלצה"ל לא שווה לבזבז את המשאבים שנדרשים בשביל בכלל לדון מחדש בשאלה האם אתה מתאים לשירות או לא (לא אישי נגדך, זה נכון לכל אחד שהוחלט שהוא לא מתאים) - זה פשוט לא שווה את זה, ברגע שהוחלט שמישהו מסויים לא מתאים - אז אין להם שום סיבה לפתוח את העניין מחדש, זה בזבוז זמן ובזבוז כסף - יש מספיק אחרים במקומו. לעניין עצמו: אני לא חושב שצריך להכריח חייל דתי לעבור הדרכה ע"י בחורה, אם זה מפריע לו. גם בעיה זו תיפטר אם ביטול שירות החובה : אם הצבא יעשה הדרכות ע"י בחורות אז מי שזה מפריע לו פשוט לא יתגייס. אם יהיו יותר מידי אנשים כאלו והצבא יחליט שהוא רוצה בכל זאת לתת להם אפשרות להתגייס, אז הוא ייפתח עבורם מסלולי הכשרה שבהם מדריכים בנים בלבד. בשני המקרים הבעיה נפתרה.

smailie

New member
בעניין הפטוֹר שאני מנסה לשנות

אתה כותב בתגובתך: ""אתה צריך להבין שלצה"ל לא שווה לבזבז את המשאבים שנדרשים בשביל בכלל לדון מחדש בשאלה האם אתה מתאים לשירות או לא... ברגע שמישהו מסויים לא מתאים - אז אין להם שום סיבה לפתוח את העניין מחדש, זה בזבוז זמן וכסף". ובכן, הדברים מאוד לא מדוייקים: הרי יש מדיניוּת של עירעורים. לא אני המצאתי אותה. אנשים רבים שנפסלו בתחילה מגישים עירעורים ופעמים רבות אף מתקבלים לצה"ל, למרות הקביעה הראשונית שהייתה לגביהם. אז מדוע אני לא יכול? ושתבין משהו: צה"ל לא עשה לי אף בדיקה מעולם (מלבד בדיקה אצל שני קב"נים במסגרת עירעורים שהגשתי ובשתי הפעמים הוחלט שאני לא סובל מבעיות נפשיות ושאפשר לקבל אותי לצה"ל כמתנדב, אבל ראש מינהל גיוס החליט לדחות את חווֹת הדעת הללו והשאיר על כנו את הפטוֹר, כפי שהיה בתחילה. אגב, שתי הבדיקות הנ"ל נערכו עוד לפני שנת 2000!). אפילו את המבחנים הפסיכוטכניים לא עשיתי עד היום, כי קיבלתי זימון לקב"ן כבר בצו הראשון. בטוח יש משהו שאני יכול לעשות. נשבע לך שלא הייתי מהסס לשחד מישהו במערכת, וכל זה בסה"כ בשביל שיתנו לי צ'אנס להתנדב. אני לא פילו לא מדבר כאן על להתקבל ל"טופ". אני לא חושב שאני עד כדי כך לא איכותי וחסר תועלת (למרות שזה בדיוק מה שהכניסו לי לראש כבר מילדוּת).

למעלה