מעצבן.....

MOVEREP24

New member
מעצבן.....

אהלן

פעם ראשונה שאני מנסה בחיים פאי פקאן, הכל הולך לי מעולה ולא תאמינו במה נפלתי.

קניתי את התבנית פאי המתפרקת הזו והכנסתי את הפאי לאפייה ככה.

מכל ההוראות שבעולם למה לפחות לא רשמו שצריך לאפות את הפאי בתוך תבנית נוספת של התנור?

אל תשאלו אבל כשבאתי להוציא את הפאי מהתנור הכל נפל לי בתוך התנור, הפאי התבקע לחצי. הצלחתי "להציל" חלק ממנו אבל זה פשוט מבאס.....

אתה בא ומדייק במתכון מחכה שהוא יצליח (והוא הצליח) ודווקא בסוף הכל מתחרבש.

ביליתי את כל הלילה בניקיונות המטבח והתנור.

סיוט:(

נשמע ממש מבאס

אבל לא הבנתי למה צריך בתוך תבנית נוספת? אני אופה את זה על רשת חשוב להקפיד להרים את התבנית מהמסגרת ולא ממרכז התבנית כי אז זה מחליק.

לפחות יצא טעים ונשאר חלק.

MOVEREP24

New member
אז ככה דייזי

נראה לי שאמש מרוב שזה היה לוהט הרמתי אולי מלמטה אז כמובן הכל התחרבש...
בכל אופן לומדים מטעויות.

היום עשיתי על הבוקר ניסיון חוזר. לא לקחתי סיכונים ושמתי את זה בתבנית נוספת JUST TO BE ON THE SAFE SIDE

יצא מדהים הפעם.

התוצאה לפניכם:)

אגב המתכון אומר להכניס את העוגה שעתיים שלוש למקרר לצורך התייצבות. אחר כך להוציא את הפאי או שפאי תמיד צריך מקרר?

שבת שלום

bali

New member
מנהל
יצא מקסים!

אפשר לשמור במקרר או מחוץ לו אחרי שהעוגה התייצבה. איך שאת מעדיפה. בכל מקרה צריך לשמור אותה מכוסה.

bali

New member
מנהל
אופס, סליחה על הטעות
ואני באלי

עניתי לך במקום דייזי.

מהמם!!

אני שמחה שיצא לך טוב הפעם, ולא חובה תבנית הפעם
פשוט מרימים מהצדדים
אם יצא טוב מעולה לפעמים ההולכת חום משפיעה על העוגה ונאפה יותר מידי למטה.
ועכשיו תשתף בבקשה את המתכון שכולם יוכלו להכין.
(זה גם בנהלים
)

MOVEREP24

New member
היי דייזי

לפעמים כשמרימים מהצדדים בלהט החום מספיק שתעשי תנועה אחת לא נכונה וכל העוגה יכולה ללכת קפות כמו שקרה לי אמש :)
לפי איך שזה נראה על פניו האפייה הייתה אחידה.

להלן המתכון.

לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)

למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה

להגשה:
גלידה, סירופ מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות-
לקערה אחת מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז.
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות.

שבת שלום!

למעלה