תשובה ל-jen711
בנושא תיבול,זה מאוד שונה מאדם לאדם,
אני לא אתבל את התבשילים בכמות גדולה של מלח ופלפל,אלא באופן מעודן שטעים לי.
לעומת זאת, גיסתי ,מתבלת כול תבשיל במלח ובפלפל בכמות מאוד נדיבה,כי לפי טעמה ,
וגם העוגות שלה מאוד מאוד מתוקות,כי כך זה טעים לה ולבני משפחתה, ולי זה לא טעים.
 
ואני בעד תיבול חריף ,אבל שיהיה לייט, שמוסיף טעם,אבל משתלט על האוכל.
מכיוון שלכול אדם יש חוש טעם שונה, לכן על כך נאמר: "על טעם וריח - אין להתווכח",
 
במשך הזמן, גם החדשים בתחום הבישול, גם הם לומדים לתבל לתקן טעמים ,
תוך התנסות בהוספת כמויות של 1/4 כפית, עולים לפי הצורך ל-1/2 כפית וכו', וטועמים,עד שמגיעים לרמה הנכונה שהכי טעימה להם,בעת הבישול.