מעצבנים אותי צירופי המקרים האלה !

מעצבנים אותי צירופי המקרים האלה !

יש יותר מדי צירופי מקרים. כל הזמן. יום אחד אני הולכת ברחוב, ופתאום משום מקום נזכרת באיזה בחורה שלמדה איתי לפני עשור. ככה פתאום. חשבתי איך היא היתה ומה היא עושה היום. ומה קרה אחרי שתי דקות ? ראיתי אותה. כאמור - חלף עשור. ויש גם את עניין הקפה. אני מכירה מישהי שמנבאת הכל בדיוק מוחלט ומבהיל. האם יש דרך להימנע מזה או שצריך להשלים עם העניין ולא לחקור בו יותר מדי ?

miss mcmillan

New member
למה להימנע?

זה מפחיד אותך או משהו? הדרך הכי טובה היא פשוט לקבל את זה שהתפיסה שלנו מוגבלת ויש דברים שאנחנו לא יודעים על קיומם- אבל הם קיימים. ואם את לא מסוגלת לחשוב על זה ככה, אז כדאי שתתחילי לחקור את העניין עם הקפה ברצינות, ותחשפי את המתחזה ההיא!
בהצלחה!

דנה^^

New member
למה מעצבן?

אני דווקא ממש אוהבת צירופי מקרים כאלה :) ודווקא פה אני מחלקת ל2... מצד אחד, אני מסכימה עם miss mcmillan בכך שהתפיסה שלנו מוגבלת, ויש דברים שאנחנו לא יודעים על קיומם (אגב, למה רק "קבל" את זה? למה לא לחקור?) מצד שני, הרי זה שתפגשי את אותה בחורה אחרי 2 דקות שחשבת עליה זה סה"כ אפשרות אחת מיני אפשרויות רבות (לא תחשבי עליה ותפגשי אותה, תחשבי עליה ותפגשי אותה, וכל אופציה כזו נחלקת לכעבור כמה זמן זה יקרה), ככה שזה מאוד יכול להיות שדווקא צירוף המקרים הזה יהיה.. עוד עניין הוא למשל זה ששומעים שיר במחשב ויש רשימת שירים רנדומלית, ואז חושבים על מה יהיה השיר הבא, ובדיוק השיר שחשבנו עליו זה השיר הבא שמתנגן. לכולם זה קרה כמה וכמה פעמים.. בקטע הזה דווקא יצא לי לחשוב שתכלס אולי זה פשוט נובע מכל הכוחות האלה בטבע שפועלים גם בגוף שלנו, אז אולי אנחנו יכולים "להרגיש" דברים מסויימים, או שסתם הסבר (2) נשמע הכי הגיוני גם פה.. לגבי המנבאת, גם פה יש הרבה אפשרויות להסביר את זה מבחינה פרקטית, ואולי באמת זה חלק ממה ש"מעבר" שאנחנו לא יכולים עוד להבין עד הסוף. מה שכן, אין טעם להתעצבן.. אם זה מעיק פשוט תתעלמי מזה וזה יעבור. מנסיון..

למה זה מעצבן אותי ?

לגבי הבחורה שפגשתי - מרגיז אותי שלא חשבתי באותו הרגע על מיליון דולר !!! לגבי הקוראת בקפה - יש בזה משהו מאוד מטריד. היא פשוט יודעת הכל. היא אמא של ידיד שלי, לא מכירה אותי בכלל ויודעת עלי את הדברים הכי אישיים (אנחנו מעבירים לה כוסות מרחוק והיא גם קוראת בקלפים). איך היא יכולה לדעת אם אני מסתכלת על הירח באופן קבוע או לא ? אם יש לי חתולה, אם רבתי עם מישהו, ויחסיי עם אנשים. איך היא יכולה לנבא שיום אחרי הקפה אני אפגוש מישהי שאני מכירה. לנבא שתהיה לי עבודה שתהיה גרועה אבל תועיל לי בעתיד (והיא אכן הועילה), שיש איזה שהוא אירוע חשוב ושכדאי שאני בכל זאת אתאמץ להגיע אליו (ובאמת לא הלכתי אליו בהחלטה של רגע כי צץ משהו אחר ובדיעבד האירוע אכן היה חשוב..) ועוד. והכל מדוייק עד הפרט השולי האחרון. ולמה זה מעצבן אותי ? כי: א. לא מקובל עלי שהיא יודעת כל כך הרבה בלי שום הסבר הגיוני. איך זה שהיא יודעת ? ב. אם היא יודעת הכל זה אומר שהכל קבוע. לפחות כמה חודשים לפני שהוא מתרחש. כלומר - צפוי. הרי לפני שקיבלתי את העבודה הגרועה היא ידעה שאני אקבל אותה, ושכדאי לי לקבל אותה. ובדיעבד זה אכן היה כך. מכאן - שכל מה שקורה לי (וקורה הרבה) קבוע. אני חושבת שזה בעיה.. (ומכאן שאם הכל קבוע וידוע מראש - גם אתם הייתם צריכים להבין למה זה מעצבן אותי....)

דנה^^

New member
:)

אם נחזור לעניין של ההסתברויות, נראה יל שההסתברות שיפלו עליך מליון דולר מהשמים היא נמוכה משמעותית מאשר שתפגשי אדם שאת מכירה.. לגבי הקוראת, הלוואי שהייתה לי תשובה :) הדברים האלה מדהימים, ויכול להיות שזו באמת יכולת לחזות בגלל החומרים שכולנו עשויים מהם, יכול להיות שזה משפיע בצורה שלחלק יש יכולת "לקרוא" מה יהיה עוד כמה זמן. זו מתנה נפלאה.. מבינה שהקטע של הכל קבוע מראש הוא מעצבן, הוא גם מאוד בעייתי מבחינת האנושות, אבל האם אותה קוראת יכולה לקרוא חיים שלמים? (מה השם שלה? נמאס לי להתייחס אליה כאל 'הקוראת') האם זה רק לטווח מסויים? האם ניסית לשאול אותה איך היא יכולה? איך היא עושה זאת? מתי גילתה שהיא יכולה לדעת את הדברים האלה? לחקור אותה בנושא?

תשובה

לא יודעת מה השם שלה. היא אמא של... כאן מסתיים הקישור השמי. גם אם היכולת שלה היא לטווח מסוים - זה עדיין בעייתי. בזמן האחרון אני מנסה להעביר לה מסרים. שזה יצא לה בפעם הבאה בקפה שלה. ומצד שני אני מפחדת שהיא שומעת. שהיא יודעת. כאילו מישהו פלש לי למוח.

דנה^^

New member
ואם היא שומעת-

או תדע את המסרים שאת רוצה להעביר לה? ז"א רק את אלו שמכוונים אליך... זה עדיין מאיים?

LA EyEs

New member
במקרה..

היא אמרה לך גם דברים שלא קרו שהיא אמרה שיקרו..?? היא צדקה לגביי כל פרט ופרט?? וסתם מתוך סקרנות.. כתבת שהיא ניבאה את יחסייך עם אנשים.. היא נתנה שמות??

Master Boo

New member
הממ

אני דווקא חשבתי יותר בכיוון של הכוחות בגוף שלנו שנותנים לנו "להשפיע" על דברים מסוימים rather than להרגיש אותם.

דנה^^

New member
בסופו של דבר

זה אותו דבר כמעט.. הכוחות האלה נותנים גם להשפיע וגם לחוש את מה שהולך להיות..

Master Boo

New member
אני רואה הבדל לא קטן בין השניים

אם אני יכול להשפיע על העתיד, לא אומר בהכרח שאני יכול לחזות אותו. ואם אני יכול לחזות אותו, לא אומר בהכח שאני יכול להשפיע עליו. אבל כן, קיים קשר

צירופי מקרים שלא קרו

כשמסתכלים על צירופי מקרים כולם מחפשים מה הסיכויים שמשהו מסוים יקרה אבל אם תסתכלו על מספר צירופי המקרים שהיו יכולים לקרות ולא קרו הסטטיסטיקה מתיישרת, בנוסף המח שלנו חושב המון מחשבות בזמן מאוד קצר אז מספר הדברים שיכולים לקרות (ויקראו צירופי מקרים) גם גדול. לדוגמא לפני כמה שנים למדתי על מולייר (מחזאי צרפתי) יום אחרי שהתחלתי ללמוד עליו ראיתי בקולנוע את הסרט "החוף" ושמו של המחזאי הנ"ל הוזכר שם, אבל שום דבר אחר לא קרה לא ראיתי שם אף שחקנית שדומה למורה שלי לספרות, לא פגשתי באולם אף אחד שחשבתי עליו רגע לפני ולא קרו המון דברים אחרים שאם השעה לא היתה כל כך מאוחרת הייתי כותב אותם פה, שאפשר לקרוא גם להם צירופי מקרים. מקווה שעזרתי לך פחות להתעצבן

יש תורה שנקראת NLP

שעוסקת בשיפור ושכלול המוח במספר ערוצים ותכונות. אחד הדברים שהם אומרים, בקשר להקשרים אסוצייטיבים הוא, שאם למדת משהו חדש, לדוגמא, סביר להניח ש"פתאום" תתחילי להתקל בו הרבה יותר. למעשה, בגלל שיש לאותו דבר משמעותו חדשה לגביך, את פשוט תשימי לב אליו הרבה יותר. לדוגמא במקרה שלך - אם לא הייתי נזכרת באותו בחורה מן העבר, יכול להיות שלא היית מצליחה לזהות אותה ברחוב או שרק תרגישי ש"את מכירה אותה מאיפה שהו ולא יודעת מאיפה".

Gilliana

New member
זה בהחלט נכון

ולא רק לגבי דברים חדשים שנלמדים, אלא גם לגבי דברים שמעסיקים אותנו במיוחד. יחד עם זאת - אני לא חושבת שזה המקרה דנן...

undersun

New member
איזה צירוף מקרים..

גם לי קורים צירופי מקרים
זה מתקשר אצלי בעיקר לרצון והכוונה הגדולה שמורכבת מהכוונות של כולם, יש סיבה לצירופי מקרים הללו, אין טעם לחשוב יותר מדי או לחפש אישורים מהסביבה לגבי מקרים דומים, או כל תשובה שתניח את הדעת. הכל לעינייך בלבד. את התשובות את תקבלי עם הזמן, ככה שלצפות להן או לפחד מהן זה מיותר. סתם מתוך הנחה אני יכול להגיד שאולי נפגשתן, מאחר והיה אירוע בעבר ששניכן הייתן עדות לו, ושמרתן חלק ממנו במיינד, ואותו חלק לא פתור לגמרי.. והמיינד שלכן מודע לזה שאתן צריכות להיפגש וגרם לזה שבציר הזמן והחלל נפגשתן באותה נקודה, מכאן הדברים בידיים שלך.

למעלה