מעצב פנים- בעד ונגד

anat15

New member
מעצב פנים- בעד ונגד

זהו, היום אנו חותמים על זכרון דברים ומתחילים בבניה של בית חדש. אני מאוד מתלבטת האם להיעזר בשרותיו של מעצב פנים. מצד אחד אני יודעת שהפעם הבית לכל החיים (אני מאוד מקווה....), זה בית פרטי כך שבטח יהיה למעצב הרבה עבודה. מצד שני אני פוחדת שמעצב פנים יגרור אותי להוצאות שאני לא אעמוד בהן. עד היום, בשני הבתים שגרתי עיצבתי לבד את הבתים והם היו יפים מאוד (אם כי לא מקצועיים לחלוטין). אז מה דעתכם? מה צריכים להיות השיקולים שלי האם לקחת/ לא לקחת מעצב? האם ללכת על המעצב היקר /הזול? איך לבחור?

היינו באותה התלבטות...

רק שאצלנו לא מדובר בבית, אלא בדירה מקבלן, וזו הדירה הראשונה שלנו... בסופו של דבר החלטנו בעד, כי אנחנו חדשים בכל הסיפור הזה, לא מבינים שום דבר בחומרים, מה צריך לעשות/לבחור קודם, מה התכנון האופטימלי של החדרים וכו'. מבחינתנו תפקיד המעצבת אינו רק באיזה צבע לצבוע את הקיר ואיזה ספה לקנות, אלא באמת לעזור לנו לתכנן את הדירה כמו שצריך ולבחור את החומרים המתאימים (יש נטייה אצל כל הספקים לנסות "לדחוף" לך מוצרים שהם לכאורה יותר טובים וכמובן יותר יקרים, המעצבת עזרה לנו להחליט מה באמת טוב יותר והאם המחיר סביר). ויותר חשוב מהכל - הפיקוח על העבודה. היקף השירותים כולל גם קשר עם הקבלן, מנהל העבודה וספקי השירותים, לראות שהם אכן מבצעים את עבודתם ושהדברים נראים כמו שרצינו. אנחנו רק בתחילת הדרך, אבל בינתיים מאוד מרוצים, ואני יכולה להגיד שזה הופך את כל התהליך להרבה יותר כיפי ומרגיע כשאיש מקצוע מלווה אותי. לפי דעתי אתם צריכים להגדיר את הצרכים שלכם, ואז לבחון את האופציה - תבררו המלצות, תיפגשו עם כמה מעצבים תבררו היקף שירותים, מחירים ואז תבחנו שוב את המצב. בהצלחה!

orit281

New member
הכל תלוי בך

אם את יכולה לבד למה לא תחסכי הרבה כסף אבל וזה אבל גדול מראה מקצועי מושלם יכולים לתת רק מעצבים ולא יעזור כלום הם יורדים לעומק של כל דבר בעיצוב ומעלים דברים שלא היית מעלה על דעתך.. ככה שזה די לשיקולך . לגבי התקציב- א ת מחלטיה מה להוציא וכמה ושלא תתני להם לתכנן לך את התקציב הוא אמור להתאים את העיצוב שלו לפי מה שאת רוצה בהתאם לתקציב שלך... אם היה לי כסף מיותר (מה זה מיותר בית לכל החיים שום דבר לא מיותר ) הייתי לוקחת אבל זה אני....

0 אור 0

New member
כאמור הבחירה שלך

אני לא לוקחת מעצב מכמה סיבות: גם כי אנחנו בונים בלחץ זמן וכסף וכנראה משאירים הרבה מהפינישים לאחר כך. משתדלים להקפיד על פרטים וגימור של דברים לא הפיכים. גם כי עד כמה שאני מאד אוהבת להיות בבתים עם פיניש מקצועי ומהמם, לראות אותם ולסייע לחברים להגיע לכאלה - אצלי בבית אני חשה יותר נוח עם הביתי, לפעמים אפילו קצת מרוט וקצת מבולגן. כן ביקשנו מהאדריכל שיכנס אתנו לפרטים הקטנים בנושאים שאנחנו קצת חלשים בהם, כמו תכנון החשמל והתאורה, עיצוב החלונות (שעברו שלוש או ארבע רויזיות לפני שסגרנו על גודל ואופני פתיחה) וכד'. לגבי מה שמתאים לך, רק את יודעת, אבל אני חושבת שאם את רוצה את בית חלומותיך וחשוב לך גימור מושלם לכל פרט - אז כדאי לך ללכת על מעצב מקצועי. אין לך מה לחשוש מההוצאות, כי את זו שמכתיבה את מסגרת התקציב, ואולי אפילו להיפך - מעצב שמכיר את החומרים והספקים השונים יכול להשיג לך בזול דברים שאם תחפשי ותקני בחנויות יעלו לך ביוקר. לגבי בחירת המעצב - אני חושבת שכדאי ללכת בעניין הזה גם על תחושת בטן ו"כימיה" (התחושה שזה אדם שבאמת מבין אתכם ויוכל לבנות לך את הבית שתרגישי בו נוח, אבל גם על המלצות של לקוחות, ומראה של בתים שעיצב. אם את רוצה לחסוך וללכת על מישהו מתחיל, אז כדאי אולי שיכין לך סקיצות ורעיונות לפני שתסגרו סופית כדי לא לקנות חול בשק. שיהיה בהצלחה עם בית החלומות.

1שילגיה

New member
לקחנו מעצב משתי סיבות עיקריות:

כי מדובר בנכס שנגור בו לאורך זמן וחשוב שיהיה מעוצב נכון ולא מאולתר. בחרנו במעצב שעבד איתנו בשיתוף פעולה מלא (כשהגיע השלב של ההוצאות הוא מצא פיתרונות יצירתיים והשיג לנו הנחות שלא היינו יכולים להשיג בעצמינו). אגב, אנחנו הלכנו על מעצב עם המלצלות מחברים, כך שלא "נפלנו" מהמחיר... בהצלחה.

קנגה רו

New member
קחי בחשבון שתפקידו של מעצב פנים

לא מתחיל ונגמר ב"איפה נשים איזו ספה". מעצב פנים, "מתכנן את החלל הפנימי של הבית. בד"כ יש לו נגיעה בתאורה, במיזוג, בהגברה, באינסטלציה ועוד. שלב הכנסת הצבע והרהיטים הוא שלב סופי כמעט ושם באמת שיש לך מקום ובמה להשמיע את הקול שלך.

n e s i a

New member
מעצב - בעד!

אני עוסקת בתחום הבנייה. המלצתי החמה לך היא לקחת מעצב. הסיבות הן די פשוטות: מעצב, כפי שנאמר כאן, נותן פתרונות יצירתיים ומקצועים לניצול מקסימלי של החלל. ראיתי כבר בתים יפים מאוד מבחוץ עם חלל פנימי לא מנוצל או מנוצל גרוע וזה בכיה לדורות! 2. החלטות כמו חשמל ואינסטלציה, נקודות טלפון וכו' חשובות מאוד מכיוון שאם תעשי נקודות חשמל לדוגמא בחדר שינה לפי מיקום המיטה ואחר-כך תתחרטי תהיי בבעיה כי הרבה נקודות זה מכוער וגם מאוד יקר!!, מעצב יעזור לך גם עם מיקום אידיאלי של רהיטים. 3. אם את בעניין פנג שוואי ניתן למצוא מעצב שהוא גם יועץ מוסמך בפנג שוואי ואז את מרויחה פעמיים. 4. על התקציב את מחליטה. כלומר, את נותנת תקציב למעצב והוא יחלק אותו הכי טוב שאפשר - בהתייעצות איתך כמובן. 5. לטעמי חשוב מאוד להשקיע קודם כל בדברים שלא סביר שתחליפי במהרה כמו ריצוף, מטבח וחלונות. מעצב טוב ידע להפנות אותך למקומות המתאימים ולחומרים אייכותיים במסגרת התקציב. הייתי ממליצה לך דווקא ללכת על מעצבים חדשים שעדיין לא יקרים אך מעודכנים בחומרים חדשים ובסגנונות עיצוב מקוריים. אולי תגשי דווקא לבתי ספר לעיצוב (לפי רשימה בדפי זהב או אינטרנט) ותתלי מודעה שאת מעוניינת במעצב שנה אחרונה או לפני אחרונה. בהצלחה. והכי חשוב לא לתת לאף אחד להשתלט ולהתנשא ולהחליט עבורך. זה כספך וטעמך ואת הבוס. (אבל כן להיות פתוחה וקשובה). יום טוב.

0 אור 0

New member
אם ככה יש לי שאלה

לאור התשובות שלכם אני מבינה שהמעצב אמור להשתלב ממש בשלב התכנון הראשוני של הבית (כשמדברים על ריצוף, חשמל וכו') , והשאלה היא איך מתבצע שיתוף הפעולה בין האדריכל לבין מעצב פנים. אצלנו את הנושאים האלו עשינו מול האדריכל : במיוחד חלוקת פנים, תכנון נקודות החשמל ותכנון ראשוני של התאורה (לא כולל גופי התאורה עצמם), בחירת הריצוף, תכנון של החלונות השונים ואופן הפתיחה שלהם, ואפילו פריסה מיוחדת של החיפוי מעל הג'קוזי. האם מי שלוקח מעצב יושב מול שניהם יחד, כל אחד לחוד?

קנגה רו

New member
בד"כ כן.

זה מאוד תלוי באופי הפרוייקט, אבל בד"כ מעצב פנים מעורב כבר משלב השלד החצוני. לדוגמא - ספי חלונות או תריסים - בהתאם לבחירה שלכם/מעצב - יש לתכנן את החלון שקוע - כלומר תריס לא יוכל להפתח לצדדים (כמו ספר) וכו'...

0 אור 0

New member
אכן אצלנו היה דיון שלם

ממש חצי פרוייקט סביב נושא החלונות - יש לנו קבלן מאד נחמד עם הרבה נסיון - שלא קיבל חלק מההמלצות של האדריכל , בהתחלה שמענו וניסינו ליישם, ובמקום לשמש כטלפון שבור - פשוט ישבנו כולנו יחד עד שמצאנו משהו שמתאים גם לחלומות שלי על מדף בפנים, גם לפרקטיקה שהציע הקבלן וגם בהסכמת האדריכל שזה נראה מתאים למבנה ולתכנון הכללי של החדר. ובאמת אחת הטעויות שהאדריכל לא שם לב, זה שהוא תכנן חלונות נפתחים, כשהחלונות יושבים בתוך נישה - ואז החלון לא יכול להפתח עד הסוף ונתקע לך בדרך.

קנגה רו

New member
לפעמים קבלן בניה שווה את משקלו בזהב

גם בשטח הזה הנסיון חשוב עד מאוד. מה לעשות - לומדים מטעויות. כבר ניתקלתי בעיצובים משגעים שכל קשר בינם לבין המרחב (והפקרטיקה) היו מקריים בלבד...

anat15

New member
תודה!!!

אחרי ההמלצות הרבות אני חושבת באמת לקחת מעצב פנים.

למעלה