מעצורים הידראולים

SHIMON3339

New member
מעצורים הידראולים

שלום! יש לי מעצורי DEORE הידראולים של שימנו ולאחרונה המעצור האחורי מצריך לחיצה ארוכה כדי לעצור.צריך ללחוץ על ידית העצירה עד שהיא נוגעת בגריפ אחיזה של הכידון ולעומת זאת לחיצה של חצי מהטווח של ידית העצירה הקידמית גורמת לעצירה .האופניים נרכשו לפני כחצי שנה אז ככה שהרפידות לא נשחקו.. שאלתי היא האם אפשר לכוון את הרגישות /טווח תנועה של המעצור? בתודה שמעון.

רמי לשם

New member
אפשר לכוון את הטווח

יש בורג אלן על הידית שאחראי על זה בדיוק. יש עדייין סיכוי טוב שכן הרפידות של גמורות גם אחרי חצי שנה (במיוחד עם הן רזין, ראה דיון אחר כאן). יכול להיות שגם צריך לעשות בליד או להוסיף שמן.

יניב x

New member
לא בדיוק רמי... ולי יש את אותה בעיה

גם לי שימנו דיאור (555) המרחק ממצב פתוח של הידית ועד לפיתת הרפידות גדל בזמן האחרון (אין ירידה בעוצמה או בתפקוד העצירה וגם אין "שקיעה" לאחר הלפיתה) סיבוב בורג האלן בידית פשוט מזיז את הכל למעלה כלומר לא משנה את המרחק ממצב פתוח ללפיתה, המרחק הזה יישאר זהה ואותו אני רוצה להקטין. אמנם מרחיק את נקודת הלפיתה מהגריפ אך גם את נקודת מצב פתוח של הידית ואת זה אני לא רוצה לשנות. זה מכוון בדיוק למקום הנוח לי לתחילת הפעלת הידית. זה צריך להיות משהו שקשור להוספת שמן אך אני לא יודע עם מלמטה (פטמת הבליד) או מלמעלה (מיכל מאגר הבוכנה) אשמח לתשובות

אה הא אהא האה

א.תבדוק שהרפידות סבבה. שימנו מתחיל לאבד תחושה (יעני זמן הגעה לסוף הידית ארוך יותר) כשהרפידה נגמרת. בכל מקרה,תוסיף כמה טיפות שמן לידית עצמה בעדינות,אבל לא יותר מידי כדי שלא יווצר לחץ. משהו כמו 2-3 טיפות לא יותר. תזגור בזהירות שלא ילכד אוויר. בפטמת הבליד על תגע. תזכור שזה שמן מינרלי..ואם אין לך,אתה צריך ללכת לחנות!

nintense

New member
יתכן שנגמרו הרפידות...

או צריך לעשות בליד כמו שצריך.

למעלה