מעצורים לאופניים

cakemily

New member
מעצורים לאופניים

היי,
אני רוכבת באופניים ישנות מסוג פג'ו שנת 80 או 79.
אין לי שום יומרות ספורטיביות, אני נוסעת בהן כי הן קלות והמצבים השונים לידיים בכידון עוזרים לי בגלל דלקות גידים ביד ובאופן כללי הן מאוד נוחות.

הבעיה היחידה היא הברקסים, כאשר הידיים מונחות על הכידון מלמעלה, אין לי אפשרות להגיע למעצור בצורה נוחה בכלל. מצ"ב תמונה.
במצב הזה מאוד קשה לי לעצור בבטחה וכו'.
ניסיתי מעצורים על אופניים אחרות (Merida road 901) והיה הרבה יותר קל לעצור בהם, ההבדל נראה לי שיש הרבה יותר מקום להניח את היד בחלק העליון של המעצור.
להלן תמונות של האופניים שלי ושל המעצורים.

חשבתי להחליף את המעצורים בכאלה נוחים יותר, וקויתי לקבל המלצה למשהו זול יחסית ונוח!
אני כנראה אזמין אותם מהאינטרנט כדי לחסוך בעלויות וכי בירושלים נראה שזה לא מוצר פופולרי בחנויות.

תודה

cakemily

New member
אבל אז זה מחייב להזיז את הידיים כדי לעצור

מה שפחות נוח וגם יכול להיות מסוכן.
בלמים כמו אלה יעבדו עם האופניים שלי ?

ItsikH

Member
מדובר בדגם ישן מאוד, זה דווקא יתרון בכל הקשור לארגונומיה ונוחות תפעול, אבל חסרון בכל הקשור לזמינות חלקים. הרעיון שהובא כאן, של ידיות בלמים שצמודות לכידון, רצוי מאוד לברור, אבל קשה למצוא חנויות עם מכונאים ותיקים ומנוסים עד כדי כך. חנות שבעבר הרחוק ראיתי בה מקוריות רלוונטית היא סלאלום תל אביב, מקווה שעדיין.

leffetripel

New member
את צריכה מעצורים שבד"כ משתמשים בהם בסיקלוקרוס

קוראים לזה cross top אבל אין הרבה חברות שמייצרות.
מאפשר העברת הכבל הלאה לידית הראשית.
cane creek מייצרים דגם, בעלות של 30$ בחו"ל.
http://www.jensonusa.com/Cane-Creek-Crosstop

בהצלחה.

cakemily

New member
אולי הבעיה שלי לא הובנה...

אני לא רוצה להשתמש במעצורים נוספים. אני רוצה זוג אחד של מעצורים, בעיצוב סטנדרטי לאופני כביש, אבל שיהיה לי יותר קל לעצור מאשר המעצורים הקיימים שלי, כאשר הידיים נמצאות על החלק העליון של המעצורים (hoods). שיהיו יותר קרובים, או נוחים יותר לעצירה, או משהו כזה.
המעצורים שלי היום מאוד רחוקים מהיד, וגם העצירה בהם מאוד קשה בכל מקרה, צריך ממש ללחוץ חזק כדי לעצור.

leffetripel

New member
זה עניין של מכאניקה וגיל

אם את אוחזת בקצה העליון של הידיות - Hoods
המנוף שלך מאוד קצר ולכן את צריכה להשקיע הרבה כח.
כמו כן באופניים ישנים בד"כ גם הכבלים, המוליכים והרפידות ישנים ולכן צריך להתגבר גם על החיכוך.
אולי תחליפי את הכידון? אולי bullhorn יתן לך את התנוחה והמנוף הדרוש.

danbaratz

New member
את צריכה כאלה

אם הבנתי אותך נכון, את מחפשת ידיות ברקס שיהיו יותר נגישות ונוחות גם באחיזה "מלמעלה".

oferlev9

New member
שתי תשובות

קודם כל , ךפי התמונה , את אוחזת נכון את הידית וכך מבצעים בלימה
הקושי בבלימה יכול לנבוע משתי סיבות. הייתי מנסה את הפתרונות לפי הסדר:

1. קודם כל כדאי להחליף כבלים ומובילי כבלים ולשמן את הידיות. סיכויים טובים שזו הסיבה לקושי בבלימה

2. אם זה לא פותר את הבעיה (זה בטוח ישפר) אז אולי הידיות מתאימות לידיים גדולות. יש ידיות קטנות יותר

למעלה