מעצורי דיסק הידראולים של שימנו DEOR

SHIMON3339

New member
מעצורי דיסק הידראולים של שימנו DEOR

שלום יש לי אופני פיול 80 בעלי מעצורי DEORE הידראולים וקורה שבזמן רכיבה המעצור האחורי מאבד מהיכולת עצירה וטווח התנועה של הידית גדל הבעיה כל כך קריטית שלפעמים כמעט ואין יכולת עצירה חיפשתי נזילה של שמן אך לא מצאתי כמו כן האופניים די חדשות נרכשו לפני כחצי שנה אשמח אם מישהוא יוכל לתת עצה תכנית בנוגע לבעיה

dyego

New member
למה??? לא יפה! אבל אתה צודק.....

1. יתכן שיש שמן על הרפידות והרוטור. דבר שיגרום לאי עצירה. ממליץ לנקות רוטור עם חומר ממיס כגון אציטון ואילו את הרפידות להחליף או לנקות היטב ואח"כ לשייף שכבה דקה בנייר 0...שים לב לאחר שיוף תרגיש שיפור אולם בכח המלא יחזור רק לאחר תקופת EMBEDING כלומר שהרפידות מקבלות את הצורה של הרוטור. 2. יתכן שיש בעיית אוויר במערכת. בדיקה של מכונופן, בלידינג וכו'. בעקרון מערכת מאד אמינה, עברה אצלי גהני גהנון ויצאה גדולה (התרסקויות, שבירת ידית, מכות בקליפרים....)

nintense

New member
לא יפה ??? צודק...

אך זו המציאות, הרפידות של שימנו מתחממות מהר מדי ומאבדות את יכולתן לעצור. יש לי נסיון רכיבה על SAINT, XT 755 ו XTR והבעיה הזו קיימת בכולן.

etal2

New member
יש ויש

מנסיוני הרפידות של שימנו שנקראות resin אכן לא מוצלחות , הן מתחממות, מקבלות glazing ולא עוצרות, עם רפידות ה-metal לעומת זאת לא נתקלתי בשום בעיה ואני משתמש בכאלו כבר מעל 3 שנים.

etal2

New member
מצד שני

אפילו אם הוא משתמש ברפידות resin זה לא מסביר את הבעיות שיש לשואל המקורי של שינוי יכולת העצירה וטווח התנועה של הידית תוך כדי רכיבה. אני הייתי מתחיל מלעשות בלידינג מחדש והחלפת כל הנוזל ההדראולי לפני שהייתי רץ להחליף רפידות.

nintense

New member
ההיפך הוא הנכון....

הבעיה ברסיין היא שהן נגמרות מהר מדי, ומאוד רגישות ללכלוך, אך דווקה בעמידות לחום הן טובות יותר מהמטל. שמעבירות את החום הרב לתוך השמן, והתוצאה היא בדיוק זו המתוארת, חוסר עצירה וסחיטת הידית עד הסוף. אם לא נתקלת בתופעה, כנראה שאתה משתמש פחות בברקסים מ 3339.

bikelessraider

New member
אגב סחיטת ידית

שימנו מישתמשים בשמן מינרלי לפי מה שאני יודע שם העמידות לחום יותר טובה לא ?

nintense

New member
לא בהשוואה ל DOT...

כשהוא חדש, אחרי זמן מה ה DOT מאבד מהאיכות שלו ואז למינרלי יש עדיפות. בכל מקרה נקודת הרתיחה של המינרלי היא מספיק גבוהה לשימושי אופניים, כשמשתמשים ברפידות איכותיות.

s k 23

New member
אגב באיזה רפידות אתה ממליץ להשתמש??

???????????????????

nintense

New member
יש לי נסיון מצויין עם גלפר...

אך אני יודע שגם לקול סטופ יש רפידות איכותיות.

s k 23

New member
עם כבר נפתח דיון על ברקסים דאור...

יש לי דאור 2006 אבל 535 נראה לי עכשיו בתחילה הדיסקים עבדו מעולה ! עכשיו לאחר חצי שנה עם האופנים והברקסים הם עוצרים אבל לא נועלים את הגלגל !! מה כדאי לי לעשות נגד זה??

nataf plain

New member
לא הבנתי../images/Emo220.gif

במאמר כתוב שרצוי לנקות עם אלכוהול את הרוטור וגם הרפידות. מישהו יכול להסביר/לפרט כיצד לעשות זאת? בנוגע לרוטור-האם צריך לנגב את האלכוהול? עם מה? ומה בנוגע לרפידות ?(האם הכוונה לתהליך ה"קומזיץ"?) תודה, מראש..

nintense

New member
ניקוי רוטור ורפידות...

אלכוהול 97%, ניר מגבת נקי ספוג במעט אלכוהול ופשוט לנקות עם היד. אין צורך לשרוף כלום.

למעלה