מעקב גדילת עוברים

מעקב גדילת עוברים../images/Emo10.gif

בשל היותי בהריון בסיכון, גם בגלל העבר וגם בגלל סכרת הריונית + אינסולין, לקיחת דרלין בשל בעיות דופק מואץ אני מבצעת מעקב גדילה כל שבועיים. הרופא אומר לי שהכל בסדר והעובר בסדר גמור כי הוא שומר על אחוזון ה- 50 % אבל.....בדקתי במחשבונים ברשת ושמתי לב שכל שבועיים הוא יורד באחוזון שבוע 24 - אחוזון 69 שבוע 26 - אחוזון 60 שבוע 28 - אחוזון 50 האם אני צריכה להילחץ ??????

סאלי33

New member
מה את מדאיגה את עצמך? ../images/Emo24.gif

הרי כל רעידה ביד של הרופא משנה את האחוזונים בשניות - זה נשמע מצויין הוא גודל יופי ובאחוזונים יפים מאוד. מתשיכי לשמור טוב טוב על עצמך ועל העוברון ואל תתעסקי בשטויות שמעת?

עד הלידה והבכי אני אדאג

אני דיי רגועה עם הרופא שלי אבל בכל זאת אני כל כך חוששת שמשהו לא תקין ואני מעדיפה לבדוק ולא להצטער (כמובן כל עוד הבדיקה לא פולשנית). מה איתך איך המרגש עכשיו שזה כל כך קרוב , איפה החלטת ללדת בתה"ש נכון ? צרי קשר במסר

אני תמיד בגישה שעדיף להיזהר

מאשר להצטער, אבל את עושה את זה ממילא. אין טעם לעשות מעקב גדילה יותר מפעם בשבועיים, בגלל טווח הטעות של הא"ס. חוץ מזה, בא"ס מן הסתם עושים לך לא רק הערכת משקל וכד' אלא גם BPP - מדד החיוּת של העובר, שבו הוא מקבל נקודות על המצאות תנועות, תנועות נשימה וכו'. הBPP חשוב מאוד כדי להעריך את התנאים שיש לעובר ברחם, וכל עוד שהוא מקבל לפחות 6 מתוך 8 ב"טסט" הזה מצבו טוב, והירידה באחוזונים לא נתפסת כמדאיגה כשלעצמה, במיוחד שאצלך מדובר בירידה מתונה מהאחוזון ה-70 לאחוזון ה-50 תוך חודש. חוץ מזה, צריך לזכור שזה בדיוק השלב בהריון שבו מתחילה לבוא לידי ביטוי השונות שיש בין תינוקות, בעיקר בגלל סיבות גנטיות. אין מה לעשות, חלקנו נהיה גבוהים יותר וחלקנו נמוכים יותר, וזה בא לידי ביטוי כבר בלידה. אז כל עוד שיש גדילה יפה ואחוזונים יפים, ושלומו של העובר טוב - באמת שלא הייתי דואגת דווקא מזה. ממשיכה לחכות ממך אך ורק לחדשות טובות.
עתליה

למעלה