מעקב דואר אחר פריט שנשלח מארה"ב

• פותח הנושא anula
  • פורסם בתאריך

anula

New member
מעקב דואר אחר פריט שנשלח מארה"ב

היי
הזמנתי פריט מסוים מארה"ב
מספר המעקב מתחיל באותיות
UA..........
מספר ונגמר באותיות US
בדר"כ התבנית הרגילה למספר מעקב זה RR בהתחלה...
באתר של usps התנהל מעקב עד שהפריט הגיע לתל אביב ורשום שהפריט יצא משם
החלק המוזר שבדואר ישראלי אין אפשרות לעקוב כי אני מקבלת הודעה שהברקוד לא חוקי! כבר 10 ימים מאז שיצא מת"א...ואין כלום
אין לי הרבה ציפיות אבל סתם מסקרן למה באתר האמריקאי הכל תקין ובישראל הברקוד אינו חוקי...
תודה!

panayotiss

New member
למה?
כי זה דאר ארהב וזה דואר ישראל, מצאי את ההבדלים

כנראה מאותה הסיבה שב 10$ את שולחת חבילה תוך יומיים מטקסס לניו יורק בטראקינג מדהים.

תשלחי את אותה חבילה מתל אביב לבאר שבע - ייקח לה 3 שבועות בלי שום טראקינג.

הדואר פנים פח

trilliane

Well-known member
מנהל
תוך יומיים בשירות Priority שירות יקר ומשופר, לא שירות הבסיס

ועל המשלוח בישראל של חבילה באותו גודל תשלם הרבה פחות מ-$10. ואם זו לא חבילה קטנה גם בארה"ב תשלם יותר.

panayotiss

New member
אני שלחתי בעצמי. עלה לי 10$. שוב את מתווכחת

לא יודע מה זה משופר, יש מבחר אז בחרתי.

השירות שבחרתי נקרא FedEx 2Day - טראקינג מדהים.

בארץ יש או דואר על גמל שלוקח 3 שבועות או אקספרס (אותו יום או למחרת).

חבילה בשירות אקספרס דומה בארץ עולה 48 שח לשלוח.

לשלוח פה בארץ זה זוועה. יש חברות שליחויות ששולחות בין עירוני ב 30 שח. כבר יותר טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי מתווכח? דיברתי על USPS והנחתי שגם אתה, אחרת מה הקשר?

אתה באמת משווה שירות בסיסי של דואר ממשלתי לשירות אקספרס של חברת בלדרות פרטית?

cool456

New member
תגובה

גם אני הזמנתי לאחרונה מוצר מארה"ב שנשלח עם מספר מעקב שמתחיל ב-UA.
גם אצלי היה מעקב בתוך ארה"ב, ואחרי שיצא מארה"ב היה מעקב כשזה הגיע לטורקיה ומשם לישראל. העדכון האחרון היה כשזה הגיע לשדה התעופה בתל אביב-יפו.
אחרי זה לא היו יותר עדכונים, וגם לי האתר של דואר ישראל רשם "ברקוד לא חוקי".
לבסוף, אחרי יותר מחודש וחצי, החבילה הגיעה, ומתברר שדואר ישראל כנראה לא מתייחס למספר המעקב האמריקאי מסוג זה, ומטפל בחבילה כזו כחבילה לא רשומה וללא מספר מעקב.

anula

New member
תודה לכל העונים...

אכן דואר ישראל לא מצטיין באיכויות שלו, בלשון המעטה...

לא היו לי ציפיות גבוהות מלכתחילה, בעיקר סקרנות למה המספר בתבנית הספציפית הזו לא נקלט דווקא בישראל
כנראה שבאמת התבנית הספציפית הזו לא נקלטת באתר ולכן נפלטת כשגיאה...וחבל
כי היו לי חבילות הכי פושטיות מסין בתבנית של RR שלהן כן היה מעקב ( לפחות הודעה דיגיטלית שהחבילה הגיעה לסניף המקומי ומספר מדף )
כנראה שאין מנוס אלא לחכות לפתק מהדואר...
אם כי אני די בטוחה שהחבילה כבר שם, רק עד שיוציאו את הפתק והדוור ישים אותו בתיבה אז החזירים יעופו והגיהנום ייקפא...

בנימה אופטימית זו, בשורות טובות לכולם וכמה שפחות חבילות אבודות!

trilliane

Well-known member
מנהל
זו כנראה לא תבנית בינ"ל, כלומר זה מספר מעקב מקומי בלבד

כפי שקורה למשל עם מספרי מעקב סיניים שמכילים ספרות בלבד (RR זה אכן רשום בינ"ל, לכן היה לך מעקב). כדי שמעקב יהיה תקף בינ"ל צריך לשלם על כך. כלומר הדואר המקומי יעביר סכום כסף לדואר ביעד עבור שירות המעקב שלו וזה מייקר את המשלוח.

זה מחייב את המוכר לשלם יותר ולהציע לך מחיר פחות אטרקטיבי. יש לקוחות שמוכנים ומעדיפים לשלם יותר; באופן אישי יש לי (בד"כ) יותר זמן מכסף ואני מעדיפה לשלם פחות ולחכות יותר.

כרגע אני ממתינה כבר יותר מחודש לחבילות מסין (סטנדרטי) ומארה"ב (קצת פחות סטנדרטי, אבל נראה לי שזה עומד להיות הסטנדרט החדש...
), כולן נשלחו ללא מעקב. ברור לי שיש עומסים ולכן אטיות. רציתי לחסוך, חסכתי, ואני מתאזרת בסבלנות וממשיכה להמתין.

anula

New member
קטע קצת טיפשי מצד המוכר...

כי אם כבר הוא משלם על מספר מעקב....מה ייעזור לו מעקב בתוך ארה"ב אם החבילה תלך לאיבוד בארץ? הפייפל יזכו אותי...והוא יישאר ללא מוצר ומינוס כמה דולרים בחשבון. חבל, כבר היה מוסיף קצת ומשלם על מעקב גם בישראל.
החבילה עדיין לא הגיעה, אגב

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לאו דווקא מצדו; זה כנראה חלק מובנה בשירות הבסיסי

הוא תמיד יכול להוסיף קצת ולשלם יותר, אבל זה אומר שהוא ירוויח פחות (מן הסתם לא מתאים לו) או שאת זו שתשלם יותר (אם מתאים לך את תמיד יכולה לבקש). למוכרים שווה לא "להוסיף קצת" כי רוב החבילות מגיעות בסוף, וכשלא מדובר במוצר יקר הם מעדיפים לספוג אובדן פה ושם מלהוסיף "קצת" לכל משלוח (שמצטבר להרבה בסוף החודש ונוגס להם ברווח).

נ.ב.
רק פייפל, בלי ה"א הידיעה (כפי שגם באנגלית אין שם the). אין צורך ליידע שם פרטי.

למעלה