מעקב הריון בסיכון

מעקב הריון בסיכון

את מעקב ההריון עשיתי במרפאה להריון בסיכון בראשל"צ, דרך קופ"ח מכבי (עקב נטיה לקרישיות יתר כולל הזרקת קלקסאן), ורגשותיי מעורבים בקשר לכך..מצד אחד, היו שם רופא או שניים סבלניים, נחמדים ועדינים ומצד שני, היו הרבה מאוד רופאים קצרי רוח ועטבדים בשיטת הסרט הנע. במקביל למרפאה הייתי צריכה להיות בעקב נוסף -"בקהילה" כהגדרתם. עשיתי את המעקב הנוסף אצל ד"ר רוזנברג קרלוס. יצא שראיתי לא מעט רופאים... לי באופן אישי חשוב מאוד להרגיש בהריון חיבור טוב עם רופא ותחלופת הרופאים במרפאה לא היטיבה איתי. אנחנו חושבים על ילד נוסף.....ואני מתחילה לברר לגבי רופא למעקב הריון בסיכון אשר ניתן לעשות את המעקב אצלו במרפאה, כולל לחץ דם, חלבון בשתן וכו' (למעט מוניטור שנדרש בסוף ההריון). 1/ היכן אתן עושות/עשיתן את מעקב ההרון? האם אתן מרוצות? 2/ שמעתי על ד"ר אנדריי גומל אשר עושה מעקב להריון בסיכון, האם מישהי טופלה אצלו/שמעה עליו? 3/ האם אתן מכירות רופא מומלץ שעושה את כל המעקב אצלו? אשמח לתגובות, תודה

ו שתי

New member
בהריון הקודם נתקלתי בדר' גומל

במסגרת מרפאת הריון בסיכון בהדר יוסף. הוא עובד בוולפסון. ואצל קרלוס הייתי פעמיים, לא במסגרת הריון, אלא אחרי. ההתרשמות שלי מקרלוס היא, שרק למטופלות הקבועות שלו הוא נחמד. אחרי שיצאתי ממנו בוכה לפני חצי שנה (ואני טיפוס די מחוספס), אין סיכוי שאחזור אליו. דר' גומל: כתבתי הודעה ארוכה, והחלטתי שאת הזוועה הזו לא מספרים לנשים הרות. הוא היה מעורב ראשי בפאשלה הגדולה בהריון הקודם שלי. שומר נפשו ירחק מרופא שלא מבין את משמעות המונח "הריון עודף". מבינה לגמרי את מה שאת אומרת לגבי מעקב הריון במרפאה. שמעתי טובות על דר' סינוואני שמקבל ברמת מרפא בר"ג במסגרת מרפאה להריון בסיכון. בהצלחה.

irisgh

New member
עוד שם:

אני רק התחלתי להיות מטופלת אצלו, ואני יודעת שהוא די עמוס, אבל אני מבינה שדר. ארז יזהר מומחה להריון בסיכון גבוה. הוא מקבלת מאוחדת, אבל נדמה לי שבקליניקה שלו בבני ברק הוא מקבל גם מכבי. את יכולה לברר. אני יודעת שבמאוחדת בסניף המרכזי ניתן לעשות הכל. תבדקי בשיחת טלפון למרפאה בבני ברק אם גם שם זה כך.

חמנייה1

New member
ברמת מרפא בר"ג יש רופאים מעולים

ועושים שם גם את כל מעקב ההריון הרגיל שהזכרת: שתן, ל.ד., משקל ואולטרסאונד, אז זה בטח חוסך טירטורים גם לטיפת-חלב. אני מטופלת אצל ד"ר הנדלר, והוא רופא מאוד נחמד, קשוב, מקצועי ואנושי, והכי חשוב - מרגיע. ויש גם את ד"ר סינוואני שהייתי אצלו פעמיים, וגם הוא מקסים. בהצלחה!!

ואת תמיד באה לאותו רופא?

כי בראשל"צ יש אמנם מעקב "תואם טיפת חלב" , אבל כל פעם זה רופא אחר, ולכן הם לא מוכנים שיעשו רק את המעקב שלהם, לא מוכנים לקחת אחריות, אלא רק ללות "את הסיכון" שבהריון.

חמנייה1

New member
כן, אני תמיד אצל אותו רופא

חוץ מאשר פעם אחת או פעמיים, שהרופא שלי היה במילואים, אז החליף אותו רופא אחר. ואת הקטע של המעקב אני לא ממש מבינה: מה זה משנה להם איזה רופא? בשביל לבדוק משקל ולהשתין בכוס (סליחה על הבוטות) הם צריכים רופא קבוע? נשמע לי מדיניות תמוהה.

או שלא הבנתי אותך

או שלא הבנת אותי... בראשל"צ במרפאה להריון בסיכון, באים כל פעם לרופא אחר. נכנסים בתחילה לאחות שבודקת לחץ דם, משקל ושולחת לחלבון בשתן ובהמשך מוניטור. עם התוצאות נכנסים לרופא שעושה א.ס. לי זה מפריע שזה לא אותו רופא, תארי לך שבמשך 9 חודשים כל פעם שהגעתי לשם הסתכל עליי הרופא התורן ואמר "אז מה מביא אותך אלינו?" ולכל רופא שם היתה דיעה אחרת על אפידוטרל עם קלקסאן (למרות שכולם מאותו בי"ח!!) וכל אחד התעקש שדעתו היא הנכונה. כשהייתי צריכה להגיע לשם פעמיים בשבוע למוניטור, לחכות כל פעם בין שעתיים לשלוש בחוץ, וחוץ מזה לעשות מעקב אצל קרלוס..............................זה כבר יותר מידי. מה גם שהיו שם רופאים שלדעתם הייתי צריכה ללדת עם זירוז כבר בשבוע 38, ולא לחכות לסוף ההריון, כך שגם נאלצתי להתחמק מהמשמרות שלהם, בקיצור, לא היה כייף.

happy

New member
אני אומנם לא מזריקה קלקסן

אך בעקבות הרעלת שהתפרצה אצלי בסוף ההריון הקודם שלי ואי ספקית שיליה אני מקבלת אספירין כל יום. אני לא יודעת אם ההריון שלי מוגדר כהריון בסיכון. אני מטופלת באופן פרטי אצל פרופ שניידר (מנהל מחלקת נשים באסף הרופא). ממליצה עליו בחום. הוא כל פעם בודק לחץ דם, חלבון בשתן, מעקבי גדילה (משבוע 26). אחראי יסודי ואיש מקסים. ממליצה עליו בחום. הוא עובד רק באופן פרטי אך הוא באמת באמת לא סוחט כספים ותמיד בא לקראת המטופלות שלו. (היו יותר מידי פעמים שהוא לא רצה לקחת ממני כסף). אם את רוצה פרטים בשימחה.

למעלה