מעקב הריון

miribr

New member
מעקב הריון

היי בנות, חג שמח 1. רציתי לשאול: אני שייכת לקופת חולים כללית ובמשך שלושה חודשים הייתי במעקב הריון אצל רופא מסויים. המעקב הסתיים, אז מה קורה עכשיו? אני בשבוע ה 33. קבעתי כבר תור לרופאה אחרת לשבוע ה 36, כי ממש לא הייתי מרוצה מהרופא הקודם, וגם כבר עשיתי הערכת משקל. יש עוד משהו שאני צריכה לעשות עד השבוע ה 36? 2. בבדיקת סוכר 50 גר', התוצאה שיצאה לי היא 135. הרופא שלי (זה שלא הייתי מרוצה ממנו) הפנה אותי להעמסת סוכר 100 גר', אבל לאחר כמה התייעצויות לא הלכתי. בהערכת משקל שעשיתי - בשבוע ה 32+5 יצא שמשקל העובר הוא 2.77 גר' והרופא שבדק אותי אמר לי שהקטנצ'יק קצת שמנמן. אתן חושבות שיש קשר בין המשקל לאולי סכרת שהתפתחה אצלי? בכל מקרה, את העמסת הסוכר השניה אני הולכת לבצע אחרי החג, אבל עוד שאלה: מה קורה אם באמת יש לאישה סכרת? תודה.

27חומד

New member
סכרת הריון

כדאי מאד לבצע את העמסת הסוכר השנייה על מנת לשלול סכרת הריון למען בריאותך ובריאות העובר. קל מאד לטפל לרוב בסכרת הריון ע"י שינוי תזונתי וחבל לא לעשות את המאמץ. הנה הסבר: השלכות על האם: -ריבוי מי שפיר – יכול להוביל ללידה מוקדמת ובשלב מאוחר יותר של ההריון להמלצה על ניתוח קיסרי. -מחלות יתר לחץ דם – בין השאר עלול להוביל לסיכוי גדול יותר לפתח רעלת הריון. -זיהומים חוזרים בדרכי המין והשתן. -שכיחות גבוהה יותר של לידות מכשירניות וניתוחים קיסריים. -השמנת יתר. השלכות על העובר: -מקרוזומיה – עובר מעל 4000 גר'. חוסר האיזון אצל האם, גורר חוסר איזון אצל העובר, דבר המביא לגדילה מואצת ועלייה במשקל. בעוברים גדולים עולה השכיחות לסיבוכים בלידה כגון פרע כתפיים (ופגיעה ביילוד) ולהתקדמות לא תקינה של מהלך הלידה, המובילה ללידות מכשירניות וניתוחים קיסריים. -אי בשלות ריאתית הנגרמת הן בשל העלייה בסיכוי ללידה מוקדמת או בצורך ליילד עקב מחלת האם והן בשל איחור בבשלות הריאות אצל עוברים לאימהות סכרתיות. -תמותת עוברים - 1-2% מכלל ההריונות הסוכרתיים. -תמותת יילודים 1 – 1.5% תמותה בעיקר בשל אי בשלות ריאתית. -תחלואת יילודים – בין השאר היפרגליקמיה (חוסר איזון בסוכר אצל היילוד), היפרבלירובינמיה ועוד. דרכי טיפול ומניעה: ע"י ביצוע בדיקת סקר לכל הנשים ההרות, מאובחנת סכרת ההריון בזמן וניתן לטפל ולנטרל אותה ע"י איזון הסוכרת אצל האם ובכך למנוע את מרבית סיבוכיה. מרגע איבחון הסוכרת האישה נמצאת במעקב של מרפאת סכרת הריונית . הטיפול מתבצע בשני מישורים: מעקב מצב האם - חומרת הסוכרת נבדקת ונקבע האם ניתן לאזן אותה ע"י דיאטה בלבד בליווי דיאטנית, או האם יש צורך במתן אינסולין. בנוסף מעקב אחר משקל, ל"ד, חלבון בשתן. האם מבצעת בביתה בדיקות דם יומיות למעקב אחר רמת הסוכר בדם. מעקב אחר מצב העובר – בדיקות US להערכת משקל העובר, ניטור דופק לב העובר ועל האם לבצע מעקב תנועות יומי של העובר. לידה- בנשים שלא מטופלות באינסולין ו/או עוברים מתחת לאחוזון 90 ניתן להמשיך בהריון עד סופו (שבוע 40 -42) תוך מעקב. נשים מטופלות באינסולין רצוי ליילד עד שבוע 40, אולם אם יש צורך לפני שבוע 38 לוודא בשלות ריאתית. בכל מקרה של הערכת משקל עובר מעל אחוזון 90 יש לשקול השראת לידה סביב שבוע 38.

miribr

New member
או ווה, הלחצת אותי...

איך אני יודעת באיזה אחוזון אני נמצאת?

marcyg

New member
אין מה ללחץ...

קודם כל התוצאות שלך ב50 גר' גבוליות. דבר שני- רק כ15% מהנשים ש"נכשלות" במבחן ה50 גר' באמת עם סכרת הריונית, דבר שלישי יש טיפול - לרוב מספיק דיאטה- וגם ככה הדיאטה הזאת טובה לכל אחת ואחד מאיתנו בלי שום קשר להריון או לסכרת-זה רווח נקי. חשוב לבדוק, חשוב להיות במעקב...אבל אין צורך לדאגה. הבעיות וההשלחות הרעות באות אך ורק אם הסכרת לא מאוזנת ואין סיבה (אפילו אם יש לך סכרת) שלא תהיהי מאוזנת עם טיפול הנכון!

27חומד

New member
לא להלחץ. להיות מודעת.

אם החלטת לא לבצע העמסת 100 את צריכה לדעת במה סכרת הריון כרוכה. יכול להיות שאין לך סכרת בכלל כפי שמרסי ציינה אבל אם יש כדאי לטפל והטיפול כמו שכתבתי לך קודם לרוב קל.

27חומד

New member
ממשיכה,

ומצד שני יכול להיות שאכן יש לך סכרת וכן יש קשר בין גודל העובר למצבך וחשוב לדעת שיש לסכרת השלכות נוספות לעובר וגם לך מלבד המשקל שלו. לדעתי כדאי לך לבקש הפניה, לעשות את ההעמסה ולראות איפה את עומדת. בהצלחה!

miribr

New member
כפי שכתבתי אני מתכוונת לעשות את ה 100

כך שבאמת מיותר להלחיץ

למעלה