מעקב זקיקים לא מתרומם

מעקב זקיקים לא מתרומם

היי,
אני בטיפול ארוך. היום יום 13. בצד ימין 2 זקיקים: 19 ממ', 15 ממ', בצד שמאל 3 זקיקים: 14, 13, 11. זהו. גונאל 300 (העלו במהלך הטיפול מ-225 ל-300) ודקא חצי מנה.
ברקע: בת כמעט 36, ילדה בת 4 בבית (הריון ספונטני), הריון ספונטני נוסף הסתיים בהפלה יזומה והריון נוסף מ-IVF הסתיים בהפסקת דופק בשבוע 6 (באותו סבב היו 8 ביציות על גונאל של 150 בלבד. תראו איך קפץ לי הגונאל וירדו הזקיקים...).
סבבים קצרים קודמים לא הניבו תוצאות מרנינות (סבב אחד הופסק בגלל שהיה זקיק אחד סבב שני נגמר בביצית אחת ועובר יפה שלא נקלט).
ב-IVF בגלל אזוספרמיה.
למה מעקב זקיקים לא מתרומם? זה הגיל? זהו - נגמר עוד לפני גיל 36? אין חוקיות? יש חוקיות? כל סבב מגיב אחר, כבר הבנתי, אבל למה כל כך מעט זקיקים? אני לא ממש יודעת איך לנסח את השאלה, אולי אני סתם מחפשת לפרוק אבל מה אני עושה לא נכון? אם יש כ"כ מעט זקיקים למה הבטן מאוד נפוחה? וכואבת?
תודה לעונות.

anguly

New member
אני בהחלט מבינה את התסכול

אבל כמו שכתבת התגובות לא אחידות, יש הבדלים מחודש לחודש.
והמינון משנה עד גבול מסוים למשל אצלי לא היה הבדל בתגובה בין 300 ל450, זה נתן בדיוק אותה תוצאה, ולכן אחרי ניסיון אחד לעלות חזרתי ל300.
כדאי להסתכל מה ההבדל בין הפרוטוקולים השונים בתגוה, למשל באיזה יום התחילו, האם היה דיכוי קצר או ארוך וכו', לעתים אלה הדברים הקטנים שעושים את ההבדל.
ולא ציינת פרמטר אחד חשוב והוא האם היה שינוי בFSH לאורך התקופה ומה הרמה שלו היום. אם למשל את כבר בטווח הגבוה אז בהחלט יכולים להיות חודשים טובים יותר וטובים פחות...
כדי לנסות לחשוב לעמוק ביחד את צריכה לכתוב על כל סבב מה לקחת ומה היתה התוצאה - ככה גם הרופא עושה ולנסות לראות מה עבד טוב יותר ומה פחות.
בהצלחה

אני לא רואה שנבדק אצלי FSH לאחרונה

אני כן רואה שביום השני למחזור היה E2 קטן מ-100 (זה עם דקא מהיום ה-22) וביום ה-9 למחזור היה 359 (זה עם דקא + גונאל 225).
זה עוזר בפיצוח?

anguly

New member
התגובה באמת היתה איטית אבל רק מזה קשה להסיק מסקנות

למעלה