מעקב MRI/דימות

מעקב MRI/דימות

שלום רב!
אובחנתי כחולת AS בשנת 2008 על סמך קליניקה ו-MRI שהראה סקרואיליאטיס דו צידי ודלקת חוזרת בברך עם פגיעה בעצם (עברה מספר ניקורי מפרק). חסרת גן HLA-B27, רקע משפחתי, מדדי CRP תקינים, שקיעה מואצת קצת בד"כ, ליקוציטים גבוהים מאד בשתן קבוע (יש קשר?).

לא נוטלת טיפול ביולוגי כי המצב יחסית טוב ומתפקדת ככה אולם יש החמרה באחרונה.

שאלותיי הן:
1. מה ניתן לעשות לגבי העייפות המלווה את המצב?
2. הברך עושה בעיות, מתנפחת ויורדת על דעת עצמה (ללא ניקור בשנה האחרונה) ואני חוששת שאני גורמת לנזק רציני. היות ולא היו בדיקות MRI מ2008 ביקשתי אולם נשלחתי רק לרנטגן (באגן רןאים את הפגיעה, בברך הכל נראה תקין ושמור) ואולטרה סאונד לברך בו לא ראו כלום.
האם ניתן והגיוני לבקש MRI לצורך בירור התקדמות ומצב המחלה? מאד חשוב לי גם על מנת לבסס פעילות ספורטיבית בהתאם למצבי ולעדכן בפיזיו.
מה הייתם ממליצים לי לעשות? אני מבינה שלא ששים לתת MRI בגלל המחיר, אולם ייתכן כי המחיר שאצטרך לשלם בעתיד (החלפת מפרק למשל) יהיה גבוה משמעותית. מה עושים?

תודה רבה!

MRI כמעקב אחר מחלת ankylosis spondylitis

בדיקת MRI של מפרקי הסאקרואיליאק משמשת בעיקר לצורך אבחנה ולא לצורך מעקב. המעקב מתבצע בעיקר בעזרת הערכה קלינית של מצב המטופל לפי תלונותיו וממצאים הבדיקה הגופנית ובמקרים מוסיימים גם על ידי בבדיקת מדדי דלקת בדם. בדיקת ה-MRI לא תוסיף אינפורמציה לגבי "ביסוס פעילות ספורטיבית" או לגבי הצורך בטיפול בפיזיותפריה.
רק לעיתים נדירות כאשר החולה מטופל ועדיין סובל מכאבים ללא שיפור ועולה השאלה האם הכאבים הם על רקע דלקת שלא הגיבה לטיפול לעומת כאבים שאינם דלקתיים,ויש משמעות לתוצאות הבדיקה לצורך החלטה על המשך הטיפול התרופתי - אזי יש מקום לבדיקת MRI חוזרת.
מקווה שהתשובה עוזרת. בכל מקרה כדאי גם לדון בנושא עם הרופא הראומטולוג המטפל.

תודה אך התכוונתי לMRI לברך :)

רנטגן ואולטרה סאונד שנשלחתי אליהם לא החוו דבר
לפני 7 שנים בMRI כבר ראו הרס מתחיל
וכאמור אני פוחדת שהספורט שאני עושה/אעשה לא מתאים או לא נכון
לא עדיף להקדים תרופה למכה לפני שאצטרך החלפת מפרק?
אם לא ניתן לעקוב ולראות באמצעים האחרים - מדוע לו לחזור על MRI?
אולי לפי תוצאתו, למשל, יוחלט כי זה הזמן לטיפול הביולוגי שיעצור את ההתקדמות בהרס מפרק הברך?
תודה!

MRI ברך

זו שאלה מאוד ספציפית ואין לה תשובה כללית. שוב, גם ה-MRI גם של הברך לא יתן תשובה האם ואיזה סוג של פעילות גופנית את יכולה לעשות. ההמלצה הכללית היא להמשיך בפעילות גופנית כל עוד היא לא מכאיבה. לגבי הצורך ב-MRI למעקב - עלייך להתיעץ עם הרופא הראומטולוג - האם הבדיקה תתרום עוד אינפורמציה מעבר לנתונים הקליניים, המעבדתיים וההדמייתיים הקיימים כבר עכשיו והאם תוצאותיה ישליכו על החלטה טיפולית. אם את מעוניינת ניתן לגשת למכון לראומטולוגיה במרכז רפואי תל אביב (איכילוב) על מנת לקבל דעה נוספת - הטלפון לקביעת תורים הוא 03-6974000. צריך כמובן להגיע עם כל התעוד הרפואי הרלוונטי כולל דיסקים של תוצאות בדיקות ההדמיה.

למעלה