מעקה בטיחות לחדר מדרגות

אני מעוניין להתקין מעקה בטיחות לחדר מדרגות. כ2 מטר לכל צד.
הבעיה: הקיר הוא קיר שפריץ עם נפיחות ובטן.

כמה עולה מעקה?
למה לשים לב בקידוחים?
בקידוח, לא אגרום לנזק מכיוון שיש בטן ?

רשר

Well-known member
מנהל

כמה עולה מעקה?
למה לשים לב בקידוחים?
מצער אך אין תשובה חד משמעית ואף לא בכיוון כי אין כל פרטים הנחוצים להגשת הצעת מחיר:
אורך
גובה
תקינה
חומר - זכוכית, פלסטיק, מתכת, עץ,,,
שפריץ הנו כיסוי סופי לטיח שאוטם את הקיר שבנוי מ - בטון, בלוקים, גבס, עץ, מתכת,,,

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

כמה עולה מעקה?
למה לשים לב בקידוחים?
אם יש קיר, לא צריך מעקה ואפשר להסתפק רק במאחז ליד.
ברור שכשמתקינים את המאחז, שמורחק בצורה הגיונית מהקיר, המרחק מהקיר צריך שיהיה אחיד, אבל במידה שהקיר עקום, המרחק אולי יצטמצם בגלל הבטן, בשל
הצורך ליצור בכל זאת מעקה ישר ולא עקום כמו הקיר. ומה זה אומר? שהמרחק בין המאחז לקיר באזור הבטן יקטן יחסית למרחק באזור ה"ישר", ולכן, יש לתכנן את המרחק הקצר ביותר כך, שהיד לא תתחכך בקיר (ואז המרחק בין המאחז לקיר הישר יגדל. בכל מקרה, ההתקנה תהיה חייבת להיות סוג של פשרה כפי שאתה בטח יכול להבין.
ובצד הפתוח, יש לבצע עמודים, במרחקים שימנעו מעבר ונפילה של ילדים. אפשר "לדלל" את העמודים, במידה שמייצרים רשת דקורטיבית ביניהם.
מעקה כזה עדיף שייעשה מעץ, וכאן גם נשאלות השאלות השאלות מאיזה עץ כי יש הפרשי מחיר גדולים בין עץ לעץ וכמובן, כיצד יעוצב המעקה..
כמובן שאין מניעה לבצע את המעקה מברזל ולצבוע אותו או לגלוון ולצבוע. אפשר לנירוסטה, ואז המחיר יעלה בהתאם... אבל מכיוון שלא נתת שום פירוט, אז התשובה גם היא תיראה עמומה...
אז כן. עליך להחליט מאיזה חומר תבוצע העבודה, ואז, תוכל להיוועץ בבעלי המקצוע המתאימים. נגר לא יבצע לך מעקה ממתכת, ואיש מתכת לא יבצע מעקה מעץ...
והמחיר יהיה כמובן בהתאם לחומר ולטיב העבודה.

ומכיוון שלא דיברת על סוג הקיר, בטח שלא ניתן לדבר על אופן ההצמדה לקיר ואופי הקידוחים. מה שבטוח, זה שחייבים לקבע "כמו שצריך" ובהתאם לחומר שממנו נוצר הקיר. על המאחז יופעלו כוחות לא קטנים ויש לקחת זאת בחשבון.

למעלה