מעקף קיבה

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

ביום שנה קיבה י יש לי פגישה לפני ניתוח מעקף קיבה - את הניתוח הזה הציעו לי לאחר סיום הבדיקות - שבו בבדיקת מצאו דלקת בוושט B והיא מטופלת ויש לי הקלה זו תוספת לסחוס שנשחק ברגלים וזה חלק מהבעיות אני די חוששת האם מומלץ לעשות את הניתוח הזה או שרוול אשמח לקבלת תשובות אני די בחששות כי קדם ניתוח כבר ביום

קוביd1

New member
מעקף קיבה

אני לא יכול להציע לך איזה סוג של ניתוח יתאים לך ומי שיעשה את זה אז זה הוא לא רציני ולא אחראי מצידו. .
כל אחד יוכל לספר לך על סוג הניתוח שהוא עבר על הקשיים על ההצלחות או חס וחלילה על הכישלונות
שחיקת סחוס בברכיים תופעה של עודף משקל ,וירידה במשקל תעזור לעצירת הבעיה ,הנזק שנגרם בלתי הפיך.
מה שאני יכול להציע לך להיכנס בנוסף להמלצות שקיבלת ,להיכנס לקומונה של המועקפים פה בתפוז או לפורום של המשורוולים של ליבי ,ולשאול
החששות שלך זה דבר טבעי, והייתי מודאג באם לא היית חוששת
מה שנשאר לי לאחל לך בהצלחה בבחירת סוג הניתוח

קובי

אופירA

New member
מנהל
מי הציע לך מעקף קיבה?

למה את חוששת ושואלת אם מומלץ לעשות שרוול?
איך אפשר לייעץ לך בלי שום נתונים?
ממי היית רוצה לקבל עצה בנושא זה? על סמך מה?

קודם כל, מאוד קשה להבין את דברייך, כי כתבת בעברית משובשת מאוד מאוד. אז אם הבעיה היא בהקלדה - חשוב שתעשי הגהה לפני שאת שולחת את הטקסט (או שתתקני בהודעה נוספת משורשרת לאחר שקראת וראית שזה בלתי קריא). אם הבעיה היא בעברית שלך, אז אין מה לעשות, ומה שיכולתי להבין זה מה שיש.

דבר נוסף, את צריכה להבין מי הציע לך את הניתוח, ומדוע. ואז להבין מה זה שרוול, ומדוע את מעדיפה אותו, ומדוע חשב מישהו ששרוול לא מתאים לך, ולבדוק את דעתו עם דעות של גורמים רפואיים אחרים.
זה לא שאלה למנותחים. מנותחים לא מבינים בבעיות של דלקות בוושט. אמנם גם המנתחים אינם אמינים מספיק כדי שאסמוך על החלטותיהם, ולכן עם כל הבעיות שהם מוצאים, אין להם סמכות לכפות עלי את הדעה שלהם על סוג הניתוח המתאים. אבל אדם יכול להחליט על עצמו בתנאי שישמע הרבה דעות רפואיות וגם דעות בנושא של אנשים (שיש להם ניסיון ספציפי עם הדלקת מהסוג שלא הצלחתי להבין מהו, או עם הסחוס השחוק שלא הצלחתי להבין מה הקשר בינו לבין סוג הניתוח המומלץ).

אז אשמח אם תפרטי את כל השיקולים ותסבירי מי הגורמים שהמליצו על מעקף ולמה.

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

מצטערת על אי ההבנה אז כך:
יש לי כמה בעיות בריאותיות 1, סחוס ברגלים אין לי אני חייה עם זריקות. בברכים. עקב זה המצליץ רופא המש' על ניתוח קיצור קיבה (קיים עודף מישקל 99 גובהה 161 גובהה).
2. לחץ דם גבוהה, סוכר גבולי +, קשיים בנשימה וגם בשינה.
3.בתהליך הבדיקות עשיתי את הבדיקה בכיבה הקיבה תקינה אך יש לי דלקת סוג B והיא מטופל.
הרופא המליץ לעשות את מעקף קיבה עקב הבעיה של הוושט. היא תפתור את הבעיה. ואני קצת מבולבלת מאחר שאנשים אומרים שהוא פחות מומלץ הוא יותר מסובך וההחלמה קשה ולא בדיוק יורדים ממנו במשקל,
לכן אני פונה אליך האם לבעית הוושט באמת ניתוח מעקף קיבה יעזור? תודה
מקווה שעכשיו זה יותר ברור

קוביd1

New member
מעקף

הBMI שלך 38.2 גבולי אבל בגלל בעיות הבריאות שיש לך ברכיים דפוקות קשיים בנשימה ובשינה ,סוכר גבוה לא תיהיה בעיה באישור הניתוח
התופעות שאת מתארת רגילות אצל שמנים ובעזרת השם שתרדי במשקל תרגישי הקלה ,גם ביתר לחץ דם גם בסכרת שאני מקווה שתיעלם שחיקת סחוס נגרם נזק בלתי הפיך אין מה לעשות רק נקווה שלא יחמיר.
אני לא יודע מי המליץ לך על מעקף קיבה ולא שרוול ולא טבעת \אני מציע לך להתייעץ עם רופא מנתח טוב שעושה את כל סוגי הניתוחים ,רופאי משפחה עם כל הכבוד לא יודעים ולא מעודכנים בכל סוגי הניתוחים
אשמח לשמוע ממך

קובי

אופירA

New member
מנהל
אבל מי המנתח, ומה אמרו מנתחים אחרים?

(ולמה סימני שאלה, אם את עונה לקובי תשובה...)

קוביd1

New member
אמילי

רציתי להפנות אותך לפורום של בית חולים איכילוב ,עשיתי שעורי בית וראיתי ששאלת שם ,
סתם שאלה מי זה המנתח שלך ?

מה שנשאר לי לאחל לך בהצלחה!!!

קובי

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

לא הוא מאשר את הניתוחים הללו אך גם ממליץ הרופא המנתח הוא ד"ר דוחנו

קוביd1

New member
אמילי

ידוע לי שד"ר ניר בקרת מאשר את הניתוחים ,האמת של שמעתי על המנתח

קובי

אמילי7771

New member
ללא נושא

ואו עכשיו אני יותר לחוצה, הוא מנתח בית חולים ברזילי באשקלון וגם באסותא, ודיברתי עם אנשים שהוא עשה להם את הניתוח ויש לו הצלחות חשבתי אולי גם פה ידעו את שמו
תודה לך קובי על הסובלנות

אופירA

New member
מנהל
שמעתי על ד"ר אולג דוחנו

ומאוד כדאי להתייעץ בנושא זה עם רופאים בכירים ומנוסים כמו ד"ר סובחי, ואפילו פרופ' רובין, וגם ד"ר קידר (למרות שרוב הסיכויים שהוא ימשוך לכיוון מעקף קיבה).
ויש עוד המון מנתחים אחרים שכדאי לשמוע את חוות דעתם.
ולא בגלל שאני מכירה את הרופאים ויודעת מי יותר בכיר ומנוסה ומי לא.
כל העניין, שיש שמות של מנתחים שאני שומעת אותם ממנותחים מרוצים רבים במשך 5 שנים, וגם קראתי על ההיסטוריה שלהם כמנתחים במשך עשרות שנים. ואילו את שמו של ד"ר דוחנו שמעתי כרגע פעם שנייה ורק בחודשים האחרונים. ואינני יודעת דבר על ניסיונו.

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

האמת שפרופסור יופה ממליץ על ד"ר דוחנו, (חברה שהייתה אצל ד"ר יופה סיפרה) אנסה להגיע לאחד הרופאים שרשמת, יש לי קדם ניתוח בעוד יומים זה אומר שהניתוח ממש קרוב לא?

אופירA

New member
מנהל
לא מכירה את פרופ' יופה.

את לא יודעת מתי תאריך הניתוח שלך???

הרופא יודע שאת עדיין מתלבטת לגבי סוג הניתוח???

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

אופיר יש לי השבוע קדם ניתוח ואז יתנו לי את תאריך הניתוח.
בסך הכל אני ביקשתי לדעת האם הניתוח הזה מסוכן? האם באמת לא יורדים במשקל? את ענית לי על כל השאלות. אך יש לי חששות הרופא שהזכרתי פה לא מוכר, בדרום הוא כן מוכר ומין הסתם אני בסה"כ חרדה שזה טבעי. את המעקף הציע ניר ברק ונתן לשיקול דעת המנתח.
תודה על הכל

אמילי7771

New member
מעקף קיבה

בשעה טובה ההכרעה הגיעה ב 12/5 אני נכנסת לניתוח מעקף קיבה עם המון התרגשות

אמילי7771

New member
אני אחרי מעקף קיבה

שלום אני אחרי מעקף קיבה כחודש אחרי, הניתוח עבר בהצלחה.
היתה לי ירידה יפה ובאמת לא היתי רעבה, בשבוע האחרון אני רעבה כל שעתיים בערך. זה טבעי?

למעלה