מעקרה לאמא לשלושה

אבי351

New member
אני לא רואה זאת כך הבחורה

הדגישה את אהבתה הרבה לבנה המאומץ ושרגשותייה דומים מאוד לילדיה הביולוגיים וכמה בנה המאומץ שינה את חייהם מקצה לקצה

KallaGLP

New member
ממש לא רואה זאת כך.

אני חושבת שמה שהיא התכוונה לומר הוא שבזכות האימוץ היא הפכה לא רק לאמא, אלא לאמא ליותר מילד אחד. זה גם חלומם של הורים ביולוגיים רבים שיהיה להם יותר מילד אחד, והרצון בילד נוסף (או ילדים נוספים) אינו מפחית מהאהבה לילד הראשון. גם אני, אחרי שאימצתי בת ואחר כך נולדה לי במפתיע בת נוספת, אמרתי שבזכות זה שאימצתי יש לא רק בת אחת, אלא שתיים. אני אוהבת את כל הילדים שלי, גם הבנים וגם הבנות, בלי שום קשר לאופן שבו הגיעו למשפחה, אך ברור לי שאילולא הייתי מאמצת, גם לא הייתי יולדת, ולכן זכיתי פעמיים.

fatfat

New member
גם אני לא קלטתי זאת כך

במציאות פעמים רבות אחרי שמאמצים ילד או שניים לפתע נקלטים להריון ספונטאני. פעמים רבות זה קורה אחרי שבעבר עברו הרבה נונות של טיפולי פוריות שלא צלחו, אפילו מבלי שניסו או התכוונו, פשוט לא שמרו כי לא תיארו לעצמם שזה אפשרי.

לא יודעים להסביר למה זה קורה אבל מייחסים זאת בחלקו לירידה של המתח הכרוך בכמיהה ובניסיונות להפוך להורים. זה לא שהילד שאומץ היה כלי להריון הספונטאי, זה פשוט קרה אחרי אימוצו. ובמקרה הנוכחי היא שמעה על שיטת טיפול חדשנית והחליטה לנסותה למרות שכבר חוותה אמהות.

סביון1

New member
אני לא חושבת שזה קורה "פעמים רבות"

נראה לי שזה קורה לפעמים, וכשזה קורה, יש לזה הדים רבים כל כך שכולם חושבים שזה המקרה השכיח.

אני אישית לא סבלתי את זה שאיחלו לי אחרי האימוץ הראשון שעכשיו אכנס להריון בזכות האימוץ. צרם לי מאד. וצרם לי גם שחברה שאימצה ואחר כך ילדה שלישיה חזרה ואמרה לי שבזכות המאומצת שלה השם בירך אותה בשלישיה. תמיד רציתי לומר לאנשים האלה שאימוץ הוא לא עוד סוג של טיפול פריון והבן שלי איננו אמצעי אלא הוא הוא המטרה שחפצתי והשגתי כבר.

China8

New member
שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים

מכל כך הרבה אנשים שסיפרו לי על כל אלה שהם מכירים אישית או ששמעו על, שנכנסו להריון לאחר אימוץ.
סביון, אני כל כך מזדהה עם מה שכתבת ואולי זו חלק מהסיבה שהכתבה צרמה לי. כי הרגשתי/קראתי בין השורות שהילד המאומץ נדחק הצידה והיה מעין כלי ל״דבר האמיתי״.

fatfat

New member
סביון יש על זה נתונים לגבי

שכיחות בעולם המערבי וזה בהחלט לא בודדים וגם לא כולם. אבל יש לא מעט מקרים שזה קורה כי יש קשר הדוק בין הגוף לנפש ולעיתים חסימה רגשית גורמת לאי הצלחה להרות וכשהיא משתחררת בעקבות הפיכה להורה פתאום מצליחים להרות ספונטאנית. וזה לא שהאימוץ היה עוד סוג של טיפולי פריון במטרה להביא לשחרור החסימה, כי רוב האנשים שפנו לאימוץ לאחר שטיפולי הפוריות כשלו עשו זאת כי חפצו להפוך להורים וכמה שיותר מהר ולא במטרה לשחרר חסימות. שחרור החסימות במקרה שהיה הוא תוצאה נלווית ולא אמצעי או מטרה.

סביון1

New member
יש אנשים, אפילו ממש כאלה שאימצו, שראו בזה

אמצעי. אני מכירה אחת לפחות, שאולי בשבילה זה לא היה כך, אבל בשביל בעלה כן. האימוץ לא שיחרר אצלו שום חסימות והוא היה לחוץ להביא ילדים מזרעו גם אחרי האימוץ. בנוסף, לצערי אני מכירה לא מעט אנשים שלא אימצו, שגם חושבים כך. בין אם האימוץ הוא אמצעי לשחרור חסימות, או שהוא אמצעי לעשיית "מצווה" הם רואים בו אמצעי שמטרתו להכניס את האשה להריון.

ולגבי הנתונים - אם את יכולה להביא לפה את הנתונים או להביא קישור אליהם אני אשמח לקרוא.

עלמה88

New member
גם בי עורר אי נוחות

דווקא בגלל ההדגשה - אני אוהבת את כולם אותו דבר
הדגש שבעלה דבר על אימוץ
ברגע ששמעה על טיפול נוסף הרגשה שקבלה הזדמנות נוספת...

KallaGLP

New member
אני חושבת שהכוונה היא להזדמנות לילד נוסף.

בדיוק כמו שכשיש ילד ביולוגי ופונים לאימוץ כי רוצים ילד נוסף ואין זה מוריד במאום ממעמדו של הילד הביולוגי ומאהבת ההורים אליו. יש פה בפורום כמה דוגמאות להורים כאלה, וקשה לי להאמין שמישהו יטען שהדבר מעורר בו אי נוחות.

למעלה