מעקרונות בנצרות : הטבילה

lion 7

New member
מעקרונות בנצרות : הטבילה

טקס השטיפה או רחצה במים, כרמז לטוהר ולשותפות בזרם מה , היהודים הכירו מנהג זה והשתמשו בו כפי שמוזכר בתנ``ך (שמות 29 :4 30 : 20 ,40 : 12 , ויקרא פרק 15 ו- 16 : 26 ופרק 28 , 17 : 15 , 22 : 4,6 . במדבר 19 :8 ) . וכאשר ישוע בא , אימץ טקס זה והכתיבו כמצווה לכנסיה המשיחית (מתי 28 : 19 מרקוס 16 :16) , כי יישם את הטבילה במים בשם השילוש הקדוש כסימן טהורה מהחטא והטומאה , ועל הצטרפות רשמית לכנסיית המשיח , ז``א שהטבילה בב``ח דומה לברית המילה בברית הישנה . שתיהם סימני הכר לברית . ואלוהים מצהיר לנטבל , דרך סימן זה , במחילת החטאים, ומתן ישועה , ומצד הנטבל מצהיר , כי הוא או השושבינים שלו (לילדים) , בהתמסרות למלת אלוהים , והתחיבות לשירות האל (מעשי 2 :21 , רומים 6 : 3 , גלטים 3 : 27 , 1פטרוס 3 : 21 ) . כלומר הטבילה חותמת ,מעידה ומצהירה על אחדות המאמינים באלוהים באמונה ובמעמד בנים וכפירת חטאים במות המשיח ותחייתו , אולם הטבילה עצמה , אינה בהכרח סיבה להתחדשות וללידה השניה ולישועה . כך קרניליוס למשל צלחה עליו רוח הקדש וקבל את האמונה בטרם נטבל (מעשי 10 : 44-48 ) , וסימון הקוסם נטבל למרות זה שהוא נשאר אדם ישן וחטא בעיני האל (מעשי 8 : 13 , 21-23 ) . > ישוע לא הטביל אף אחד (יוחנן 4 : 2) , והטבילה המשיחית הראשונה היתה ביום החמשים , אחרי שהחסידים/תלמידים קיבלו טבילת רוח הקדש והאש (מתי 3 :11 , לוקס 3 : 16 , מעשי 2 ) . ישוע קיבל את הטבילה , בכדי להסכים על פועל יוחנן המטביל , ולהתיצב לשרות המקודשת , ולהבהיר על משאו לחטאי אנוש. >היו הבדלי תפיסות למשיחים בנוגע לטבילה , הויכוח הגדול על שני נושאים : סוג הטבילה , וטבילת קטנים או מבוגרים , אחד המשיחים אמר כי הטבילה הנכונה היא בהטבלת האדם במלואו , או בהטבלה שלוש פעמים , ולא רק פעם אחת , כפי שאחדים טענו . למרות זאת הרוב המשיחי מסתפק בהתזת המים על הפנים ,כי היעד מהמים, הוא רחצת רוח הקדש . לכן כמות המים לא היתה סוביקטיבית , חלק מהמשיחים טען שאין סיבה לטבילת הקטנים , וכי הטבילה היא למאמינים בלבד , כלומר שהם כבר לא ילדים והגיעו לגיל הבגרות , כך מותר להם הבנת הישועה ולחזור בתשובה . ברם רוב המשיחים מניחה כי טבילת הקטנים הכרחית , כל עוד הם ילדי מאמינים , וזאת כאות לברית בינם לאלוהים (יש המשך לסוגי לטבילות )

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמה עם הטבילה ברוח הקודש../images/Emo13.gif

אתמול היתה לי חוויה אישית מצמררת..עם משהו שנקרא רוח רעה באדם, שעם התפילה התגלתה ונלחמה באישה שהתפללנו איתה.. היה מצמרר ואולי נשמע מפחיד, אבל.. משם השיחה התגלגלה אחרי זה עם האישה הבכירה באמונה שנמצאה איתנו.. ודיברה על הטבילה ברוח הקודש, ששונה מקבלת רוח הקודש שהמאמינים האמיתיים זוכים לה, אלא שזו דרגה מעל, שנותנת שלטון על רוחות רעות ומחלות וכו'... אולי אשתף בקצרה במה שהיה מחר, אם יהיה ענין.. כי לכאורה זה נשמע מפחיד והזוי, אבל כולנו יודעים שבברית החדשה במפורש מוזכרות רוחות רעות.

lion 7

New member
אני התכונתי לכתוב על זה ועל עוד

טבילות. אינני אוהב לכתוב על השתיכות לכוון זה או אחר, העיקר באמונה הוא מה היא התרומה ? האם לתהילת האדון או לתהילת זמנית , למרות שהכנסיה זאת היא חדשה במערב ותופסת תאוצה, אני מאמין בגיוון במסגרת גוף האמיתי של ישוע .. יש כאלה אומרים שמתנה זו היתה רק בזמני השליחים. ואחרים אומרים שהיא לא מוגבלת .. טוב כדאי לבדוק את הרוחות, אמרה הב``ח, אם היא מאצל האב או מאחר.. אין לי מושג ..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמממ.. לא כלכך הבנתי..

הרגשתי שאתה מסתייג ממשהו.. אמרת "אינני אוהב לכתוב על השתיכות לכוון זה או אחר" מה הכוונה, כי הרי אני לא הזכרתי כיוון מסויים
או שכן? ושאמרת כניסייה זאת היא חדשה...? לאיזו התכוונת?

lion 7

New member
בעדינות אענה

שיש חילוקי דעות (כמובן ברוח האהבה) על ענין טבילה ברוח הקדש ומתנות רוח הקדש. אישית לא חויתי , ואני מכבד ואוהב את הדוקטורינה זאת .. לגבי וותק כנסיה או זרם זה, כמעט יותר ממאה שנה, היא מאופינת ברוח ההתלהבות של מאמיניה, בעולם הנוצרי היא נפוצה בעולם ,ארה``ב ד.קוריאה ואחר, ובמיוחד בדרום אמריקה ..כמובן השוני ענין של דוקטרינות, היא האם הטבילה זאת היתה בעת השליחים, ומצד שני יש האומרים שהיא לא נפסקה..כגון הכנסיה החמשנית.. כל טוב

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהבנתי..וזה בסדר..

אתה תמיד עדין ומתחשב בתשובותיך, וגם אם התשובה חדה ומביעה עמדה זה מקובל, הכל ברוח הטוב והשלום של ישוע
ועכשיו, אני יכולה לומר, בתור מי שהיתה עדה היום, למצב שבו אדם שטבול ברוח הקודש, תוך כדי תפילה מתחיל לדבר בלשון אחרת, אז אני באמת במצב של סקרנות רבתית לכל הנושא.. התלמידים בזמן ישוע יכלו לשים ידיים על חולים ומקוללים ולרפא ולברך אותם... לאחר שנטבלו ברוח הקודש שירדה עליהם לאחר 50 ימים מעליית ישוע לשמיים, לפחות זה משהו שכתוב בברית החדשה, ואין עליו עוררין, אותו שלטון שניתן להם מוקנה גם לשאר בני ישוע המאמינים, השאלה למה בימינו לא רואים נסים אלו.. האמת שיש..אבל זה במינון קטן, הטבילה היא תוצאה של התמסרות ותפילות ואמונה חזקה, וברכה מיוחדת מהכל יכול אדוננו האהוב.. אך אני עוד במצב של חקירת תופעה זו לעומק, כל מי שיש לו מקורות לזה, מאמרים ואתרים או עדויות מוזמן להעשיר
הללוייה

lion 7

New member
אנונימיטוסה יקרה יכולה להעיד על זה

היא בודאי תספר על זה כמי שחוו את הטבילה זו. גם אני סקרן לבקר כנסייה כזו.. כל טוב לכולם כאן

רוח קודשו

יש הרבה עדויות לטבילה ברוח הקודש..:) אני אחרי שנטבלתי במים. הטבילו אותי ברוח הקודש.. והרגע הזה היה פשוט ניפלא ומצחיק:) התחלתי לצחוק תוך כדי שאני מדבר בלשון אחרת. כי זה היה נראה לי כל כך מדהים. וכל כך. חופשי...שיוצאת לי שפה אחרת מהפה בלי מחשבה. בלי להרכיב מלים בלי לחשוב פשוט יוצא..:) והתחלתי לצחוק:)וכולם שם הבינו למה:) זה היה רגע באמת מבורך:) אני חושב שלפעמים גם אם לא רואים את זה אנשים סוגרים את ליבם לרוח הקודש ברוח הדת ההגיונית לפעמים.. יש לי ידידה שהיא בפטיסטית וסבתא שלה שגם הייתה באפטיסטית דיברה בלשונות וגם סבתא רבה שלה.. אבל הם באפטיסטים ובאפטיסטים לא מאמינים שיש לשונות כרגע. וכל מני דברי נבואה. ויש הרבה הגבלות וכל מני חוקים אצל כל מני זרמים. שהם לצערי לא לפי רוח האדון ולא לפי הברית החדשה. כי אם לפי חוקי אדם! שקובעים ושמים גבולות לפעילות הרוח. וזה לא בסדר לעצב את רוח הקודש... כל מה שנעשה ברוח שמחוקקת. ורוח שלא כמו שרוח האדון אומרת לעשות היא נוגדת את החרות שישוע נתן..וזה יוצר בילבול וכל מני כתות וכל מני דעות מיותרות.. צריכים לתת חופש לפעולת אלוהים. והוא יראה לנו. ויתן לנו מתנות. אין צורך לפתוח קבוצה שלמה של אנשים שבגלל שהם לא מדבירם לשונות הם מאמינים אחרת.. יש לי אמא בגוף המשיח שגם לא יכלה לדבר בלשונות..והיא ביקשה מאלוהים בקשר למתנה הזאת..ולבסוף גם היא התחילה לדבר בלשונות.. אנחנו רק צריכים לשחרר את הראש. ולתת לאלוהים להוביל.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה מדהים!תודה על השיתוף...

יש עוד טבולים ברוח הקודש ומדברים בלשונות ביננו פה?
המדהים ששמעתי בחורה טבולה ברוח הקודש מדברת בלשונות וזה לא היה מובן, המון מלים.. בשפות שונות.. אך מישהי שמכירה שפה זרה מסויימת קלטה משפט ותירגמה, ואותה בחורה שטבולה ברוח הקודש בכלל לא מכירה שפה זו .. ישוע האהוב, כמה שמעשה ידיך הוא מעבר לכל בינה וידע

בשפות חדשות..

נדבר:) אמא של חבר שלי, לפני הרבה הרבה זמן כשחבר שלי עוד היה ילד קטן ואחותו גם כן. היא יצא איתם לטייל בשטחים, והיא הלכה בין הגבעות וההרים במין וואדי, והיא ממשיכה ללכת וללכת..והיא רואה על הגבעות כפר ערבי, והיא הייתה עולה חדשה מרוסיה ולא ידעה מה לחשוב ונורא פחדה, וכל הכפר כבר קלט שמישהי עם שני ילדים הולכת בשטחים וכולם כבר חיכו לה שם, היא הגיעה. וישר הילדים של הכפר לקחו את הילדים שלה ושחקו איתם, והיא באה אל בית של בנאדם מהכפר, אותה אישה לא יודעת לדבר ערבית, על הקיר בבית היא ראתה תמונה של ילד שעושה סימן של V עם היד שלו, והיא פחדה שאולי זה בנאדם לא כל כך סימפטי. והיא התחילה להתפלל שאלוהים יושיעה אותה ויחלץ אותה מהפחד ומהמצב הזה שאולי יכול ליהיות רע. ואז היא ראתה. ששישה אנשים מגיעים, כולם מאנגליה. והם הגיעו לכפר לראתאת החיים והכל, והיא ישר הלכה אליהם ואמרה להם בואו ניתפלל. הם עמדו והיא התחילו להתפלל, ואותה אישה מבורכת ברוח האדון, התחילה לדבר בשפה ערבית שוטפת ונקיה, כל הכפר היה בהלם, האנגלים גם כן. ולא הבינו מה לחשוב עליה בגלל שהיא פשוט התחילה לדבר ערבית... זאת גבורה יפייפיה של אלוהים:) וזה קרה לה כמה פעמים... כמו שאמרתי כבר, צריכים להשתחרר. ולתת לאלוהים להדריך אותנו ולדבר דרכנו ולפעול איך שבא לו! אלוהים רוצה שננסה אותו שנבקש ממנו גם את הדברים שנראים לנו הכי לא הגיוניים שהוא יכול לעשות! כי דבר שיפלא מאלוהים!

lion 7

New member
מאד מענין

אולם אחת הסיבות אז לדבר בלשונות היא לבשר בשפות אחרות מחוץ לא``י , אז עכשיו שיש יותר מאלפיים שפות ויש כמעט מס זהה פחות של תרגומי הספר הקדוש , למה אנו צריכים את זה, הרי מטרת הדיבור נגמר לדעתי תפקידה בעולם .זאת דעתי ואני לומר את האמת לא נכחתי בתחום זה סליחה מתוך בורות. אבל אני מאמין שיש מעשים כאלה .. ואני כנראה צריך להיות בכנסיה כזאת איזשהו יום.. ישוע יברך אותכם..

דבר פיו של ישוע:)

אני חושב, שלא צריך לעניין כל כך למה אנחנו צריכים את זה:) זה לא בא לשרת אותנו. זה בא לפאר את כבור אלוהים! את גדולתו.....ישוע עצמו אמר שתלמידיו ידברו בלשונות חדשים, גם בתקופה בית המיקדש השני, לא הייתה שפה אחת. בטוח שהיה לך כל מני שבט זולו ושבט גולו שאם תגיעה אליהם לא תוכל לדבר אליהם יוונית. וישוע אמר לבשר את הבשורה לכולם!:) לא אתה. ולא אני. ולא אף אחד אחר מין העולם הזה יקבע מה צריך ומה לא מיד אלוהים. ובטח ובטח שזה נעשה ע"י המוח ההגיוני שלנו, שזה כל כך מראה כמה אנחנו לא מבינים את דבר אלוהים, וכמה אנחנו לא הולכים איתו בתמימות. ואתה בהחלט מוזמן לקהילה שלנו, יש הרבה קהילות...

lion 7

New member
מהוותק שלי באמונה האבנגלסטיות

מברזרין, בפטיסטית ,כנסיית המשיח , כנסיית הנזארין וכו` ,חומר די רב שקראתי על הרבה זרמים דומים להם ,ואין ברצוני להבהיר עמדתי האישית כאן, כי אני מאמין שהכנסיה האמיתית נמצאת ביחידים ובקבוצות שנמצאים בתוך הכנסיות האמיתיות בעולם ,ורק אלוהים יודע מה אמיתות האמונה שתבדק לבסוף באש או תחת מבחן האמיתות בחיי כל אחד ואחד אם היתה לתהילת האדון או לא , אסביר כי אין לי שום בעיה בלקבל כל דוקטורינה שתרומתה הלל האדון, אולם גם ההתלהבות המאפינת זרם זה החמישיים דומה אף היא לזרמים ההם שהזכרתי, מהיכרות רבת שנים עם מאמינים מכל דוקטורינה, ראיתי איך חלק היום כבר בעולם לצערי כולל אותם מתלהבים , הם נפלו למרות הכל בפח של השטן או אהבו את העולם יותר מישוע , ולא יכלו להיות בתוך העדר. טוב אני רוצה להשלים עוד חור בהשכלה שלי, ואנסה לבקר סופסוף בכנסיה כזאת ולא באיזה חוגי בית שאלה כמובן עדיפים פי כמה ובהן לא היתה סוגיית הדיבור בלשונות , ורק לראות ולו פעם אחת איך זה הולך, למרות שאני מאמין בפלורירזם וברפורמות, ומקוה שתאפיין את הכנסיה והעדה שאני נולדתי בה האורטודוקסית הותיקה הצנועה הענייה, שגם היא עוברת תהליך של מיני רפורמה ושל רענון מסורתי שמושפע מהכנסיות הבפטיסטיות שחלק מהם היה אורטודוקסי במקור , כגון הסאנדי סקול ואחר ,, הענין שאני רוצה ומקוה הוא כולי תקוה שהעולם לא ימשוך את הפדויים בכל העולם , אלי בחזרה .. אני באמת נהנה לקרוא בהסטוריה הראשונה שהיתה עניה, צנועה , מגוונת , והכי חשוב נבחנה אמינותה ברדיפות של אלה , ואיך אני רוצה לפחות להיות איתם יומ אחד עם ישוע , וכמובן הרוח זאת שמקשרת את כולנו בפורום זה מכל עדה או זרם או כנסייה, אני באמת אוהב אותכם ושוב צריך לבחון כל דבר , אם זה לתהילת ישוע או לא , כתוב על מורי שקר שבודאי נמצאים בכל גוף ושכרם הוא ארצי.. יאפונציק ישוע יחזק אותך בתהילתו , שמשום מה אנו שוכחימ שהתהילה היא אליו ולא לנו, אנחנו צריכים לזכור לא זכאיים אלא בחסד של אלוהים בבנו ישוע , אחרי הכל לא יתגאה האחד אלא בישוע וצלבו עד הסוף עד שנקבל את הכתר או הגביע , וכפי שאמר פאולוס-שאול אנו כאילו רצים כספורטאים על מנת לזכות את הפרס המיוחל .. כל טוב בישוע רבינו

:)

אמן אמן אחי היקר בגוף המשיח:)! הכל באמת נעשה תהילתו ולמען ייפואר שמו של מלכנו מושיעה העולם:) למען יפואר אבינו בבן:)וכמו שה' שלח את ישוע לעולם. ישוע שולח אותנו אל העולם כי בהיותנו ברוח ולא כבולים לבשר. איננו מין העולם.. אני רואה בכל דבר שמעצב את רוחו של אלוהים כדבר לא נכון לעשות. ישוע אמר שמי שילעג לרוח הקודש לא יסלח לו. אני מאמין שאלוהים מלא חסד ואהבה לסלוח, אבל מהמשפט הזה אפשר להבין עד כמה צריך להזהר עם העיניים שלנו! שלא לישפוט מהר את מעשי אלוהים. את רוח קודשו שלפעמים גורמת לנו לעשות מעשים! שאנשים אחרים לא יבינו... לכן צריך לזהר. ולהקשיב גם למה שגמליאל אמר. אם הדבר לא מאלוהים. זה יספק. ולא יתן כלום ואם זה מאלוהים זה יגדל ויתן פרי. ועוד יותר שכתוב בספר הקודש שישוע אמר בפרוש שנדבר בשפות חדשות! הואל א אמר עכשיו תדברו בשפות חדשות ואחרי כמה זמן זה יגמר המועד של זה. הוא אמר שהתלמידים ידברו בשפות חדשות.. באותה מידה לגביי הנבואות. ולגביי רפואות וניסים. הכל נעשה בחסד אלוהים.. ישוע אמר שרוח הקודש תדבר דרכינו... יש משהו שיפלא מאלהים לעשות?! לא. וחס וחלילה לתת לאנשים להחלליט בישבילנו דברים שנוגדים את מה שכתוב בכתובים. היכל אלוהים הוא לא מעשי ידיי אדם. וגם מעשיו לא נעשים לפי מעשיי ידיי אדם. כי אם ברוחו הקדושה! ובישועה שישוע בנו הביא לליבנו..

lion 7

New member
הטבילות המשך

טבילת רוח הקדש ואש : רמז לצליחת רוח הקדש על השליחים ביום החמשים ובזמנים אחרים בהסטורית הכנסיה (מתי 3 : 11 לוקס 3 : 16 ) . . . . >טבילת יוחנן המטביל : אלוהים שלח את יוחנן בכדי להטביל את אלה שקיבלו את דברו , היא נקראת (טבילת החזרה בתשובה למחילת החטאים) (מרקוס 1 : 4) . ומבקשי טבילה זו , מודים בחטאיהם והצטערותם , ומצהירים על אמונתם באלוהים דרך המשיח הצפוי שיכפר על חטאיהם. כלומר טבילתו היתה סימן לטיהור פנימי השייך לחזרה בתשובה , ומצד שני הכנה לטבילה ברוח הקדש ואש (מתי 3 : 11 , לוקס 3 : 16 ) . אולם לא היה חיוני מהנטבלים אצל יוחנן קבלת לימודי השילוש . גם טבילת יוחנן לא היה אחריה צליחת רוח הקדש . ותלמידי המשיח גם היו מטבלים בשנית את אלה שטבל יוחנן (מעשי 19 : 1-6 , >הקבלה> מעשי 18 : 25 ,26 . מתי פרק 3) , ואין לנו תיאור טקס טבילת יוחנן , אולם יודעים שישוע נטבל בכניסתו לנהר ירדן (מרקוס 1 :9, 10) ,, . . . . . >טבילה למען המתים : אף אחד מה יודע בודאות הטענה במשפט זה . פרשנים אומרים שיש לה יותר מפירוש אחד . היא נזכרת בספר פעם אחת (1קורנתים 15 :29) . סביר להיות כי היא אות למנהג שהיה נפוץ בעבר. במיוחד אצל המשיחים הראשונים . והיא טבילת איש חי למען איש אחר מת שהיה בעברו אולם מת לפני הטבילה . אלא שהכנסיה זנחה מנהג זה , למעט כמה קבוצות שנהיו הרטוקים (כופרים או מינות ), פאולוס בכבודו, שכתב משפט זה , לא היה מרוצה ממנה , יוחנן פה הזהב תאר מנהג זה באומרו שהם שמו אדם מתחת למיטה של איש אחר מת לפני שנטבל (בתנאי שהוא מאמין ומבקש להכנס לקהילת הכנסיה ) , אחרכך מתחיל איש הדת לשאול שאלתיו למת ,בזמן האיש הח עונה במקומו , אחר כך האיש החי נטבל במקומו . מפירושים שונים לטבילה למענ המתים כי היא סימבול לטבילה באחרית הימים. וכי הטבילה על קברי המרטירים (שהידים למען ישוע ) , והיא זאת אומרת כי אין כוח או אפקטיביות לטבילה אם לא קמים המתים , אם המשיח לא קם מהקבר.. זהו

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודההההה!!

מה כתבת זהו בסוף?
כאילו שהיה משהו מועט או מובן מאליו
באמת תודה! אחלה טקסטים והעשרות

LEATHER REBEL

New member
ולא לשכוח...

טבילה אינה הופכת אדם לנוצרי, ממש כשם שברית-מילה אינה הופכת אדם ליהודי. אמונה בישוע ללא טבילה, עדיפה על טבילה ללא אמונה.

למעלה