מערבולת

• פותח הנושא bvrs
  • פורסם בתאריך

bvrs

New member
מערבולת

רובכם נמצאים עכשיו במקום שאין לי אומץ להגיע אליו, אני מרגיש שהחיים לוקחים אותי למשבר ואין לי הרבה שליטה על זה. בשביל הרקע, אני נשוי בן 34 ואב לילדה מרתקת בת שנה, בעל מקצוע חופשי שמצליח לשרוד את החודש, חסכונות אין הוצאות לא חסר. החיים כגהנום מריבות בלי סוף, חוסר כבוד והערכה הדדים וכל שאר תופעות הלוואי, אני רוצה לברוח להתחיל מחדש אבל אין לי אומץ, לא יודע אם זה בגלל הילדה או שפשוט אין לי את הכוחות לעשות מהלך, שהרי כל כוחותי נגמרים על הישרדות במציאות הקיימת מכל ההיבטים. הלוואי והייתי יכול, הלוואי והיה לי הכוח. לילה טוב

kisslali

New member
שלום לך!

ניסית פעם לבטא בקול רם את הניק שלך? סתתתתתתם! כשנכנסים בפעם הראשונה זה אולי נראה ככה, זה באמת לא מדויק. חלק אחרי חלק לפני וחלק איפה שהוא באמצע. המשותף הוא אכן הרצון בהתחלה חדשה מכל סוג. לפי מה שאתה מתאר אתה צריך לסיים לפני שאתה שוקל התחלה ולכן אולי כדאי לשים בצד את החששות מהתחלה חדשה ולהתמקד בשני דברים: הקפאת המלחמה והחלטה אם יש או אין מה לשקם. אתה מוזמן לשתף אותנו בלבטים, סבל, ייסורים, קיטורים וכל השאר. ברוך הבא ללי

יאיר 33

New member
כן

פחד משתק. מצד אחד הוא שומר עלינו, מצד שני אסור לנו לחיות לפיו. לדעתי בשלב הראשון רוץץץץץץ ליעוץ, לבד או עם אשתך. משברים הם חלק משגרה של כל זוג נשוי. לא כל משבר סופו בגירושין. כדאי שתבררו קודם עם עצמכם איפה הבעיה ואיך הגעתם למצב הזה לפני שתרים ידיים. בהצלחה

noa128

New member
הביצה והתרנגולת

בוקר טוב לך BVRS (שתהיה לי בריא, את הקצת שיניים שעוד נותרו לי הצלחת לשבור..) מצטרפת לברכת ברוך הבא של ללי
- אכן הגעת למקום טוב שבו נשמח לשמוע, לייעץ ולעזור - ברגעים קשים יותר וגם פחות... מבינה מאד את תחושת ה"רוצה להתחיל מחדש" שלך, ומרגיש לי שהיא מקבילה לתחושת ה"רוצה לברוח מהכל" שאני חווה לפעמים - אלא שבדבריך שלך קפצו לעיניי שני נתונים שהופכים את כל התמונה למשהו אחר לגמרי - מצב כלכלי לחוץ וחנוק, כזה שבו כל כוחותיך נגמרים על הישרדות + תינוקת מרתקת בת שנה שרק נולדה לא מזמן ושינתה את מאזן הדברים בבית - ושני אלה ביחד מראים לי זוג צעיר שמס' גורמי מתח חיצוניים חברו לאיים על על יחסיהם ומפעילים לחץ שמוציא משניכם רע. ואני אומרת - אם תיקח את המצב לא כ- "רע, חושב על פרידה, לא יכול, לחוץ" אלא כ- "זוג צעיר עובר משבר" תוכל למצוא בעצמך כוחות לנסות לתקן, לעבוד על מה שהתקלקל - אם צריך בטיפול זוגי - לשפר דרכי תקשורת לטובת התמודדות משותפת עם הלחצים שזימנו לך ולזוגתך החיים בשנה-שנתיים האחרונים - ולמצוא עצמך בעוד שנה מביט אחורה ואומר "עברנו את זה, הזוגיות שרדה וניצחה את הקשיים". נכון, לפעמים פרידה היא המוצא הטוב ביותר. אבל גם הזוגות הגרושים כאן יספרו לך שהקרעים הפכו לתהומות לפני שנפלה ההכרעה לחתוך, ושלפעמים היה ברור ש"זה פשוט לא מתאים יותר - או לא התאים מעולם ועשינו טעות שבכלל התחברנו". ואז יש באמת מקום להתחלה חדשה, שהיא קשה וכואבת לכולם - אבל בלתי נמנעת ובאמת האופציה הטובה ביותר. לא כזו שעליה מחליטים כחלופה לניסיון אמיתי ומשותף להתמודד עם קשיים. ושוב, אתה מוזמן להישאר ולהמשיך לשתף אותנו אם תרצה. יום נעים, נועה.

למעלה