מערות אפקה- מי מכיר מי יודע ?

Mנטה

New member
מערות אפקה- מי מכיר מי יודע ?

בשיטוטיי באינטרנט נתקלתי בלינק הבא, על מערות אפקה. מעולם לא שמעתי על המקום. מישהו היה ? זה מסלול שווה רכיבה או קצר מדי ? מה דעתכם ?

רֶשֶף

New member
נו שויין

אז ככה - היתה גם סקירה של דרור ב"הרים", אם אני לא טועה. הוא דוקא התלהב, לפחות הסטורית. המסלול אנמי למדי ואתגר גדול לא מצאתי שם, למעט גבעת הזבל הישנה, ממש סמוך לגלילות, שאלונה לא מזמן התייחסה אליה ואל פוטנציאל ה"דאון היל" שלה. ושוב... נו שויין. אני לא אהבתי את הכוורות (יש לי אלרגיה נפשית לדבורים). אבל אם את מחפשת לקטוף פרחים (עוד נשארו כמה?) ו/או ליפול למערת קבורה עתיקה... זה המקום
לחילופין, אם כבר החלת להתפתח אצלך סיבולת למרחקים ארוכים, בעקבות "מסעות השאנטי", ממליץ לך לנדוד מהכרך הגדול צפונה דרך ל', אזורי חן, תל ברוך, הרצליה פיתוח, נוף ים, ארסוף עד לשפיים, לעשות סיבוב בשבילים המסומנים שבשמורת חוף השרון, לנוח בתצפית הדרומית לאכול משהו ולשוב על עקבייך. אם לא תרצי לרצוח אותי, בטח תודי לי.

Mנטה

New member
המסלול שאתה מתאר הוא על חוף הים ?

או על הכביש ? או שמא יש שבילי כורכר ?

רֶשֶף

New member
לא, בטח שלא ו... בערך...

מדובר בשבילי כורכר מערבית לכביש החוף ופה ושם קטעים של דרך סוג ב' ו-ג' (למעט הרצליה פיתוח + נוף ים, ששם או שאת רוכבת על המדרכה ב"שכונות" ומזילה ריר למראה הוילות או לאורך הטיילת). עשויים להיות פה ושם גם קטעים חוליים קצרים. לא משאו שראוי להתייאש בגללו.

Mנטה

New member
אז תן לי איזה טיפ, כשאני עוברת את

החופים הצפוניים של ת-א, כלומר רידינג, ראיתי אתמול שיש שם גדר וכלבים, איך אני בעצם עוקפת ? האם אני נכנסת לל' ? או במילים אחרות: איך מתחילים את הסיבוב הזה ?

רֶשֶף

New member
אוקיי... היפנוזה עצמית...

כן... כן... אני חוזר למקום הפשע... הנה אני בירקון ליד הספורטק... ו... מת-חי-לים... חוצים את שדרות רוקח לכיוון רידינג... רידינג מגיע עד הים, כך שאין אפשרות לעקוף אותו מהחוף... רוכבים על המדרכה לכיוון ל'... לאורך ל', בצד המערבי של הכביש, עריית ת"א ארגנה מסלול לרוכבי אופניים עד אזורי חן... רוכבים עליו... חוצים את איזורי חן או רוכבים מערבה דרך הכביש העוקף שמגיע עד תל ברוך (מנדרין)... ישנם שבילים קצת חוליים לאורך הכביש, הכביש עצמו מסוכן, כי טסים שם ואין שוליים... מחוף מנדרין יש קטע נחמד, לאורך המצוק (איפה שהיו כל הזונות, ולפעמים אפשר עוד למצוא כמה)... רכיבה ארוכה עד איזור המרינה של הרצליה פיתוח... מושכים לכיוון מערב וליד דן אכדיה מתחילים לרכב לאורך הטיילת (למעשה על המדרכה המערבית)... מגיעים לכיכר דה-שליטומתחילים למשוך מזרחה דרך נוף-ים עד בערך מול כפר שמריהו (הפורום)... שם יש קטע קצר ולא נחמד (אך הכרחי לצורך עקיפת איזה מתקן מסווג/בטחוני/ווטאבר) של רכיבה לאורך הכביש המהיר (השוליים רחבים מאד, ככה שזה לא ממש איבוד לדעת, אבל בכל זאת... זהירות)... איך שרואים מצד שמאל כביש גישה למתקן מושכים מערבה (זה יוצא בערך מול סוף כפר-שמריהו תחילת רישפון) עד שרואים שביל מימין, יורדים אליו ורוכבים במגמה צפונה עד שמגיעים לארסוף... ממשיכים בדרך סלולה הפונה מזרחה, עוברת ליד אנטנה סלולרית ופונה שוב צפונה ומושכת בצמוד לכביש המהיר עד למבואות שפיים... רוכבים מערבה אל תוך שפיים (לא הקיבוץ, המלון ופארק המים) לכיוון מרכז ההדרכה של בנק הפועלים (יש שילוט)... הכניסה לשמורת חוף השרון נמצא מול מרכז ההדרכה, טיפה צפונה, מול הכניסה האחורית לקיבוץ (גם כאן יש שילוט). הדרך חזרה? א. אותו דבר, רק הפוך או ב. דומה אך מגוון ומאולתר כיד הדמיון או ג. טרמפ עם רוכב מזדמן/מונית/ניידת טיפול נמרץ/וכד'. בהצלחה.

RockhopperJudy

New member
רשף, לא לשכוח את הכלבים

בצד ההוא של המסלול הכלבים נמצאים ליד הבתים של ארסוף-קדם... אם הם עדין מחכים שם תודיע להם שקניתי ultrasonic dog repaller לא יודעת אם אייתתי נכון, (ורק שלא יתחילו כאן "קרב" על השפה האנגלית) אבל מה שזה אומר זה: שיזהרו ממני הכלבים!!! זה אמור להיות מכשיר שהכלבים שומעים ממנו צלילים שמרחיקים אותם (במידה ולא עברו אימון מחשל כמובן...) ולגבי מנטה: בקצב המהיר שהיא נכנסת לענין הרכיבה היא תעשה את כל ההקפה של הרצליה-הוד השרון-ירקון-תלאביב ב no time!! יחי מנטה, הכוח העולה!!!

רֶשֶף

New member
מה, גם שם הציקו לך כלבים?

הכלבים כנראה מאד אוהבים את הירכיים שלך. את עדיין מורחת אותן ברוטב טריאקי במקום קרם שיזוף?

alonaski

New member
מערות אפקה זה ה"בייבי" של עמית

מנדלסון - מנהל פורום שמירת טבע פה בתפוז! כנסי שם לפורום ותשאלי אותו - הוא ירעיף עליך מלא חומר ומידע על השמורה שרק לא מזמן התנהל מאבק ומחאה המונית מצד ה"ירוקים" - נגד מכבשי הבטון והמלט והרשויות שמעוניינות למחות את השמורה מעל פני האדמה לטובת שכונת יוקרה נוספת...
לגבי הרכיבה שם - זה שטח מאוד קטן. לידו נמצאת מעין מחצבת עפר שצמודה לפי גלילות ושם יש כל מיני שבילים=סינגלים ואטרקציות לחובבי פרי רייד. הבעיה, השבילים שם כל הזמן משתנים בכיוונם ואיכותם לפי עבודת הטרקטורים שם...
לרוכבי אופנים תושבי תל אביב - זו אופציה זמינה. אבל עבור רוכב XC ממוצע שהוא לא תל אביבי לא הייתי חושבת ששווה את הטירחה להגיע לשם...

Mנטה

New member
אני בסה"כ מחפשת מקום להתאמן ולגוון

סמוך לבית. נראה לי שאני אקח את ההצעה של דרך החוף

רֶשֶף

New member
אז כמובן, אם טרם הספקת

שרייני לעצמך זמן לביקור ב"מחנה האימונים" שלמרגלות גבעת נפוליאון. יש לך שם מסלול אספלט מעגלי של 1.8 ק"מ לאימוני נפח וסיבולת (זהירות לא לדרוך על שאר בעלי החיים) ויש במרכז גבעה מלאכותית קטנה, שאפשר לעלות אותה בעליה הספירלית ההיקפית או בעליה הישרה או, כמו שהחבר'ה אומרים - בדוּך. כנ"ל לרדת. במשך כל הקייץ האחרון הייתי נוחת שם פעמיים שלוש בשבוע אחרי העבודה, מתחיל בכמה סיבובים לחימום ואז אינטרוואלים של 3-סיבובים-מסלול-עליה-ירידה-גבעה וחוזר חלילה עד רדת החשיכה. משהו כמו 20-25 ק"מ. לפעמים, הייתי יוצא לגיחה לגבעת נפוליאון הסמוכה, מטפס, עושה שניים שלושה סיבובים ויורד חזרה למסלול. אחלה אימון לבניית כושר. נכון, קצת משעמם, אבל הרבה פחות משעמם לדעתי מספינינג בחדר כושר. והנוף (הטבעי והאנושי) בד"כ מספק אטרקציות.

למעלה