מעריב אונליין מאמר מאת גיל חורב

מעריב אונליין מאמר מאת גיל חורב

יתומי צה''ל עזבו במחאה את הטקס בקריית שאול ארגון יתומי צה''ל נאבק להכרה כבר 5 שנים. ''מבחינת המדינה, אנחנו מפסיקים להיות יתומים בגיל 30'', אומר יו''ר הארגון, עדי כספי. היום הותר להם להפגין - אבל מחוץ לגדר גיל חורב טקס האזכרה השנתי לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה בבית העלמין הצבאי בקרית שאול לווה היום בנימה צורמת. כארבעים יתומי צה''ל עזבו את בית העלמין מיד לאחר הצפירה, במחאה על כך שרשויות המדינה מסרבות להכיר בעמותת יתומי צה''ל כגוף עצמאי. העמותה הוקמה לפני חמש שנים, על ידי יתומי צה''ל שחשו שהמדינה מפלה אותם לרעה לעומת אלמנות צה''ל והורים שכולים. ''מבחינת המדינה אנחנו מפסיקים להיות יתומים בגיל 30 ואף רשות לא מכירה בנו'', אומר עדי כספי, יו''ר העמותה, שאיבד את אביו בשנת 1953. ''אף אחד לא מתעניין בשלומנו, ראש אכ''א מסרב להיפגש איתנו, וכשאנחנו מבקשים למחות מנסים לסתום לנו את הפה. אני הקרבתי את אבא שלי למען המדינה. היתמות שלי לא מסתיימת בגיל 30''. בימים אלה נמצאת עמותת היתומים במאבק משפטי עם משרד הביטחון, בדרישה לקבל רשימה שמית של כל יתומי צה''ל. משרד הביטחון מסרב להעביר את הרשימה, מטעמים של צנעת הפרט. היום התקיימה מחאת העמותה תחת הסיסמה ''יתומי צה''ל – מחוץ לגדר''. ''גם את המחאה הזו הרשו לנו לעשות רק לאחר התערבות השר לביטחון פנים, צחי הנגבי'', סיפר כספי, ''וגם אז אפשרו לנו להציב את שלטי המחאה מחוץ לגדר''. לדברי כספי, הורים שכולים זוכים להכרה לכל ימי חייהם, ואילו בהם לא מכירים כלל. ''חברי העמותה לא מבקשים קצבה או סיוע כספי, אלא פגישה ישירה עם השלטונות והכרה, אומר כספי. ''אנחנו רוצים זר פרחים של יתומי צה''ל''.

למעלה